torstai 4. helmikuuta 2016

Vanhemmat loi Muikun omaksi kuvakseen


Kuten aikaisemmista postauksista on voinut päätellä, olen kovasti kierrellyt koko raskausajan kirpputoreilla etsimässä vaatteita perheen pienimmälle. Ennen sukupuolen selviämistä halusin ostaa vaatteita, jotka menivät kummallekin sukupuolelle, joten päädyin musta-valko-harmaaseen, jota sitten pysytyi piristämään sopivalla värillä. Toiveissa oli,että se väri olisi ollut keltainen, mutta sitä oli todella vaikea löytää. Sen sijaan vihreää alkoi löytyä enemmän, joten siitä tuli pääsääntöinen piristysväri vauvan vaatekaappiin. 


Yllä on osa Muikun ensimmäisistä vaatteista. Osa on tullut äitiyspakkauksessa (Kuten bodypinossa oleva toisena oleva, ohutraitainen vihreä body ja osa tullut lahjana (kuten valkea kietaisubody pupukuviolla, josta ihana, iso kiitos rakkaille työkavereille makkariin ja housupinossa oleva lintukuvioiset pöksyt, josta kiitos mummille ja ukille Kajaaniin) ja loput osteltu kirpputorilta. Edullisin vaate näistä on ollut body, noin 20 senttiä (kuten ensimmäinen body), ja kallein tuote on tainnut olla 1,5-2 euroa (joistakin mustista college housuista maksoin 1,5 euroa ja jostain Bamse -pyjamasta olen saattanut jopa kaksi euroakin maksaa). Kaikki muut ovat olleet keskimäärin  50 sentistä euroon kappaleelta. 



Näistä kuvista hyvin näkeekin tuotteiden hinnat, joita olen ollut valmis maksamaan / olen keskimääräisesti maksanut. Kallein hinta, jonka olen tainnut vaatteesta maksaa, on ollut kevyttoppahaalari 4 euroa ja fleecepuku 3,50 euroa. Yhdestä uutena ostetusta tuotteesta olen suurin piirtein myös saman verran maksanut, mutta siihen suostuin vain, koska tuote oli 70% tarjouksessa. Se on niin söpö karvatakki, että uskon sen vielä vilahtavan blogissa =D

Kuvassa näkyviä hintoja
joustoneulesukat 0,80 euroa (jälkikäteen ajatellen hinta vähän yläkanttiin, koska halvemmallakin on saanut)
villasukat 1 euro
Body 1 euro
tumput 20 senttiä
"tennissukat" 50 senttiä
mustavalkoiset tossut 2 euroa (jälkikäteen ajatellen taas vähän oman kipurajan lähettyvillä, mutta toisaalta vastaavia ei ole tullut vastaan...)

Jep, olen todella pihi, mutta mikä onni, että asun kaupungissa, jossa on paljon kirpputoreja ja tarjontaa, jolloin hinnat ovat matalalla. Kierrellessäni muiden kaupunkien kirppiksiä, olen huomannut, että näin onnekasta ei ole kaikkialla. 

Muikun vaatekaappi on tuottenut minulle hiukan päänvaivaa. Olen yrittänyt löytää sopivaa kaappia tai lipastoa, joka menee pieneen tilaan, sitä tilaa kun ei pienessä hankalan muotoisessa makuuhuoneessa ole liikaa. Minut tuntien sen pitäisi olla vielä lähestulkoon ilmainen ja helposti muokattavissa tulevaisuudessa, koska on todennäköistä, ettemme me tässä asunnossa kovin montaa vuotta enää välttämättä asu. 

Etsiessäni löytyi monta hyvää vaihtoehtoa (kuten Malm -lipasto) ja löytyi vielä monipuolisiakin ratkaisuja, kuten Beståta, jonka voisin yhdistää tulevaisuudessa kirjahyllyyn tai tv-tasoon, mutta ne aina maksavat jotain, niin kuin kaikki kiva aina. 

Siivoillessani meidän vaatehuonetta joku aika sitten tympäännyin Antonius -ritiläkoriin, koska se vei todella ahtaasta vaatehuoneesta paljon lattiatilaa ja aioin myydä sen torilla, mutta kun en parempaakaan vaateratkaisua löytänyt, päätyi se väliaikaiseksi vaatekaapiksi Muikulle. Epäilen, että siinä se "väliaikaisena" vaatesäilytysratkaisuna pysyy loppuajan, niinhän niillä yleensä valitettavasti on tapana. 

Katsotaan vielä pikkuisen Muikun tuleviin vaatteisiin. Joskus kirpputorilla vain tulee vastaan vaatteita, joita ei voi ohittaa. Ne saattavat olla hinnaltaankin vähän kipurajan yläpuolella, mutta kun ne näkee, ei niitä voi vastustaa. Itselläni niitä on vaatteet, jotka muistuttavat jotakin minulla tai murulla olevaa vaatetta. 

Murun ja Muikun vaatekaapissa on itse asiassa kolme vaatetta, jotka muistuttavat toisiaan paljon, mutta valitettavasti en löytänyt Murun vastaavaa mistään. Se oli oranssi Echo Unlimited -t -paita, jossa on sarvikuonon kuva. Mutta katsos ne kaksi muuta:


Ihan parhaimmat löydöt "Mini-Me"lle ovat olleet kaksi yläpuolella olevaa vaatetta, jotka ovat pieniä kopioita isänsä lempituotteista: maastokuvioshortseista ja Canada -hupparista. Kummatkin ovat tamperelaisilta kirpputoreilta. 


Minun vaatekaapista ei ihan samanlaisia "täydellisiä kopioita" ole löytynyt, mutta jotakin kuitenkin. Superman -paidan löysin tamperelaiselta kirpputorilta ja vauvan omat Converset löytyi Hawaiilta kirpputorilta. Nämä taisivat olla kalleimmat kengät, mitä olen Muikulle ostanut, muistaakseni peräti 6-8 dollaria, mutta en vain voinut vastustaa niitä. Eilen kirppiksellä käydessäni meinasin ostaa vielä yhden Cookiemonster -t-paidan, joka muistutti omaani, mutta sitten iski piheys enkä raaskinut euroa satsata. En voi sanoa mitään muuta kuin että osaanpas olla pihi!!!


Vielä kaapinperällä riittää pikkukaverille vaatteita. Tähän mennessä olen pessyt kaikki vaatteet kokoon 62 senttiä asti. Sitten kun kaveri alkaa olla vähän isompi, siirryn sitten tutkimaan isompia vaatteita ja niiden aarteita. 

Yöllä mietin hiukan nimiäisjuhlaa ja jos sellainen järjestetään, mitä Muikulle laitetaan päälle. Jos sellainen järjestetään, hänellä ei taida olla mitään "kivaa" / juhlavaa päällepantavaa... Mutta ehkä ensiksi pitää keskustella tuon Murusen kanssa, tuleeko nimiäiset vai hoidetaanko velvollisuus jotenkin muuten alta pois. Kaikkea sitä ehtii yöllä miettiä, kun kahden aikaan aamuyöllä herää ilman mitään syytä suht virkeänä. 

Menköön tämä "päivän vaate" postauksesta, joita en ole osannut koskaan harrastaa. Varsinkaan raskausaikana ei todellakaan ole tullut mitään ahaa -elämystä vaatetusten suhteen.. jännä juttu, kun mihinkään ei oikein sovi.

Mutta nyt: lounasta tekemään! Mukavaa torstaita kaikille!

- Jaana

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihania vaatteita, huomaan että sielläkin silmää miellyttää raidat :) Mä kävin esikoisen vaatevarastot tänään läpi ja olin hämmentynyt miten vähän oli tullut säästettyä :O Olen ostanut tosi paljon vaatepaketteja fb kirppareilta, saa naurettavilla hinnoilla kassikaupalla vaatetta :)

Jaana kirjoitti...

Juu, meinasin laittaa vielä kuvan topeistani, t-paidoista, pitkähihaisista trikoopaidoista, villapaidoista ja tuubeista, jotka menis käsi kädessä vauvan kaikkien raitavaatteiden kanssa, mut ajattelin säästää me sitten yhteiskuviin. =D

Sari kirjoitti...

Tuo vaatekaappi näyttää tosi kivalta. Pesit varmasti vaatteita juuri sopivasti ensi hätään. Nuo menevät yllättävän pitkään nuo 62 senttiset, mutta yllättävän äkkiä se pikkuinen myös kasvaa. Joten 67 cm kannattaa ottaa osa ainakin lähistölle.