torstai 8. heinäkuuta 2010

Kauan odotettu postaus: Kajaanin Kirpputorit

Monet ovat kyselleet Kajaanin kirpputoreja, joten nyt kaikille matkailijoille lista niistä!

Itselläni on kolme peruskirppistä, jotka kierrän aina. Tavarakirppis, Vanha-Aitta ja Kajaanin kierrätyskeskus. Lisäksi löytyy myös Iitukka (ennen kävin usein, nykyään tympeät portaat yläkertaan, joten olen jättänyt kierroksella väliin) ja lisäksi Kajaanin Venäjä-seura ryn kirppis.

Kajaanin kierrätyskeskus, Syväojankatu 4
p. 629183, ark 9-17, la 10-14

Täältä on aarteet jos toisetkin ostettuna. Esimerkiksi ihanainen pinkki vaakani lähti mukaan kahdella eurolla. Lisäksi paljon lasitavaraa on lähtenyt alle eurolla tai maksimissaan parilla.



Tavarakirppis, Kalevankatu 1
p. 040 7662466, ark. 10-18, la 10-14

Ihanan iso tila, jossa on mukava kierrellä ja katsella. Usein jopa tulee mukaan kaikkea pientä ja mukavaa. Arabian ja Iittalan keräilijöille on myös oma löytönurkkansa lasivitriineissä. Myytävänä on myös vähän isompaa huonekalua. Samaisessa talossa nurkan takana (kun kävelee pari askelta Iskulle päin) löytyy huonekalujen realisointikeskus, joka on PULLOLLAAN kaikkea mahdollista pöydistä sohviin ja biljardipöytiin!



Vanha-Aitta, Pohjolankatu 16
p. 045 77325878, ma 10-18, ti-to 10-17, pe 10-18, la 10-15 (itsepalvelukirppis)


Täällä pitää käydä jo pelkästään sen takia, kun kirppistä pyörittävät siskokset ovat NIIN ihania! Aina iloisia! Pieni mutta herttainen kirppis on kaikkea mitä kirppistelijä voi toivoa. Keskellä myymälää on jopa pieni kahvilta, jossa voi herkutella vaikka tuoreilla pullilla tai istuttaa isännät siksi aikaa kun emäntä kiertää kirppistä. Tytöillä on myös myynnissä nukkekoteja ja niihin liittyviä tarvikkeita. Myös kirjanharrastajille on hyvä kokoelma vanhoja kirjoja myynnissä. Ihana paikka, IHANA!



Iitukka, Lönnrotinkatu 12 a, 2. krs.
p. 629973, ark. 10-17, la 10-14 (itsepalvelukirppis)

Vanhassa paikassa tuli Iitukassa käytyä paljonkin, mutta uudessa paikassa on tullut käytyä vain yhden käden sormilla laskettava kerta. Iso Kirppis, jossa on myös pieni kahvila. Viimeksi ainakin oli mukavasti DVD elokuvia myynnissä, sekä taimia. Hyvä kirppis, mutta vain niin hankalassa paikassa!

Kajaanin Venäjä-seura ry:n kirpputori, Rinnekatu 30
p. 044 0387136 (tuotto hyväntekeväisyyteen)

Olen lukenut, että tällainen on olemassa Kajaanissa, mutta en ole koskaan käynyt.

Kotikirppikset
Aina kannattaa lukea Koti-Kajaani. Jos ei sen antoisan Kuuloluurin takia, niin sitten myynti-ilmoitusten ja etusivun kotikirppis ja pihakirppisilmoitusten kanssa. Ennen juhannusta näytti olevan kolmekin eri pihakirppistä!

Suurkirppis
Jos olen oikein päätellyt, niin syyslomalla (eli vk 42) ja hiihtolomalla (vk 10) järjestetään lauantaina Kajaanin Hallilla suurkirppis, joka on siis aivan MUST! Harmittaa, kun en ole nyt liki kolmeen vuoteen päässyt käymään töiden takia. Sitä ennen olen ollut muistaakseni 4 tai 5 kertaa myymässäkin! Keskimäärin parisataa myyjää kaikki paikalla aloittaen kello 9 ja lupa myydä muistaakseni kahteen tai kolmeen, mutta hyvin usein ihmiset lähtevät jo yhden jälkeen pois! Täällä kannattaa ehdottomasti käydä, jos ei pelkää ihmismassaa, meinaa sitä löytyy!

Toivottavasti oli apua kaikille kirppistelijöille, jotka tällä suunnalla kulkevat! Ihanaa päivänjatkoa kaikille toivottelee

Jaana ja kirppusirkus

9 kommenttia:

Sude kirjoitti...

Nyt iski halu päästä Kajaaniin käymään :)

Jenna kirjoitti...

oi kun kiva postaus, meillä on nimittäin tarkotus lähteä siskon kanssa kiertämään kajaanin kirppiksiä tässä kesän lopulla :)

tuksu kirjoitti...

Olipa hyvä postaus niille, jotka asuvat sopivan matkan päässä Kajaanista.
Mulla on eräs Ystävä T:koskella, joka usein tyttärensä luona vieraillessaan kirppiksiä siellä on kiertänyt ja upeita löytöjä tehnyt.
Mukavaa hellepäivää Sinne. Porukoille terkut :)
tuksu

Marielisa kirjoitti...

Hih, kuullostipa tutulta! Paitsi että mulla tuo uusin on vielä käymättä (V-A). Paljon hyvää olen kyllä siitä kuullut!

Venäjä-seuran kirppis on tuttu, siellä on tosi edullista (useimmat vaatteet 10snt kpl!) tosin tavarahan siellä ei paljon liiku, lahjoituksena kun tulevat - mutta kannattaa kuitenkin poiketa, olen tehnyt sieltä löytöjä nimenomaan astioiden osalta!
Olen ymmärtänyt, että sekin joutuu pian lopettamaan toimintansa kun alkavat rakentaa siihen uusia taloja?

Mukavia kesäpäiviä sinulle Jaana!

Anne kirjoitti...

Mikäs kirppis se on siinä Postin talossa, entisen kangaskaupan paikalla? Huomasin vain viimeksi käydessäni, että siihen oli tullut kirppis. :)

Nyt oon taas tulossa viikonlopun pikavisiitille kotiin...

Birgitta kirjoitti...

Ihana postaus. Vaikka Kajaani on mulle vähän kaukana, niin siltikin tämä oli ihanaa luettavaa ja katseltavaa. Kiitos =)

Tarikka kirjoitti...

Eksyin tänne seikkaillessani ja löysin täältä jotain jota olen kaivannut,asun nimittäin noin.100 km päässä Kajaanista mutta en ole aikaisemmin tiennyt muita kirppiksiä kuin Iitukan ja muuton jälkeen sekin on ollut hukassa. Kun tunnen Kajaania niin huonosti.
Suuret kiitokset näistä kirppis osoitteista.

Mari kirjoitti...

Siellähän näyttää olevan runsaasti kirppiksiä! Kirppikset ovat kyllä ihanuutta- etenkin silloin kun on onnekas ja tekee löytöjä! :)

Naava kirjoitti...

Aaaah, kiitos tästä! :) Uutena kajaanilaisena on kiva, että joku kauemmin Kajaanissa asunut on koostanut tällaisen.