maanantai 14. helmikuuta 2011

Köyhän tytön ystävänpäivä

Miksi tuo palkkapäivä aina antaa odotuttaa itseään? Meilläkin on venytetty kaupassa käyntiä viimeiseen asti, ettei tarvitsisi millekään luotolle ostaa, kun palkkapäivä koittaa vasta huomenna... Minulla ei ainakaan ole sitä ongelmaa koskaan, että työteolla pääsisi rikastumaan!

Samaisen syyn takia meillä ei tänä ystävänpäivänä ollut ainakaan vielä samanlaista hienoa sydänomeletteja tai sydänmokkapaloja kuin viime vuonna. Jääkaappi on aikastlailla tyhjä. Hemmottelin Makea eilen jääkaapin ja pakasteen perältä löytyvillä jämillä. Suklaamunia (joita itseasiassa olin suunnitellut säästäväni vielä pääsiäiseen..), purkki kermaa, suklaakastiketta, pakastemarjoja ja -hedelmiä. Yllättävän hyviä näistä tulikin, vaikka onkin "jämistä" tehty. Ja teinpäs sattumalta itselleni vielä ehdottoman tulevisuuden suosikin tuohon suklaakuorruteherkkuun. Kermavaahtoa, vähän tavallista sokeria, vähän vaniliinia, vähän vaniljaa ja vielä hiukan valkosuklaaespressopikakahvijauhetta. NAM! Sitä olisi voinut syödä vaikka sellaisenaan. Miltähän se maistuisi "tiramisu" jälkkärissä. Köyhäntytön tiramisu... esim. digestiivejä, vähän kahvia, tätä pihakahvikermaavaahtoa, kaakaojauhetta päälle. Kenties suklaakeksi tai sellainen tikkukeksi päälle... Mmmm! Sitä taas näkee, että ollaan laihutuskuurilla, kun mieli rakentelee kaikenlaisia herkkuja, joita ei saisi oikeasti syödä. Näistäkin herkuista niin ihan yhdet haukut raaskin ottaa ja kaikki loput Makelle. Mutta eipä tuo valittanu =D


Oikein ihanaa ystävänpäivää kaikille vakituisille lukijoille ja vierailijoille!

- Jaana

15 kommenttia:

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Nam! Näyttää hyvältä, ei yhtään köyhältä :) Ihanaa ystävänpäivää <3

Eve kirjoitti...

Tässäkin koetetaan hieman vähentää sokerin käyttöä, mutta ei ihan kaikesta voi luopua :) Hyvää ystävänpäivää sinulle Jaana!

Intianminttu kirjoitti...

Onnistuneen keventelyn salaisuus on herkkujen salliminen silloin tällöin :) Hyvää Ystävänpäivää! Blogissani toivotus tulee eläinten voimin...

tuksu kirjoitti...

:) Mun edesmennyt Rakas Isäni sanoi aina: "Köyhä saa olla, vaan ei kelvoton". Tarkoitti sitä, että vaikka rahaa ei aina olisikaan "viljalle asti", keksiä voi hauskuutta elämään silti :)
Taas näytit, ettei se aina ole rahasta kiinni :)
Ihana postaus! Hyvää Ystävänpäivää sinne, ja Porukoille halaukset myös!
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisia kuvia, noi pääsiäismunat näyttää ihanilta herkuilta! Eiks sun mies muuten käy töissä?

Hippokampustaja kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää! Ennen oli minullakin se tilanne, että palkkapäivää odotettiin tarkasti - nyt, kun teen töitä vain silloin tällöin, en odota palkkapäivää... Melkoinen paradoksi!

Sari kirjoitti...

Hyvännäköiset tarjoilut teillä on ollut!
Oikein hyvää ystävänpäivää myös Sinulle toivottelee myöskin palkkapäivän odottaja!

Marielisa kirjoitti...

Joskus parhaat ideat syntyvät juuri noin! =)

Edelliseen postaukseesi vielä pakko kommentoida sen verran, että siskoni on ollut osana tuota mahtavaa Lumimiilua, rakentamassa muiden kanssa...harmi etten itse pääse sitä nyt katsastamaan muuten kuin kuvien välityksellä - on takuulla upea ilmestys!

Lämpimät Ystävänpäivän tervehdykset Kainuunkadulle! <3

Riitta kirjoitti...

"Hätä keinot keksii...;)"
Sydämellistä ystävänpäivää sinulle !

Ahti kirjoitti...

Ystävänpäivän halaus minultakin!

Anne kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivää!

Mä en edes enää muista, miltä pääsiäismunat maistuu, kun oon viimeksi 90-luvulla niitä syönyt. :) Mutta näyttää kyllä aika namilta!

Anonyymi kirjoitti...

Oikein ihanaa Ystävänpäivää myös sinne :)
Blogisi on ihana piristys arkeen.
Joskus ne parhaat asiat eivät vaadikaan isoa budjettia (joo... laiha lohtu, hih...).

Ruusa kirjoitti...

Niin, tuo palkkapäivä on kyllä kumma juttu!! Mullakin vasta perjantaina koittaa sellainen ilo..!

Ootpa herkut laittanu..voi namistus!! :b

IHanaa viikkoa!

Kirsti kirjoitti...

Hyvää Ystävänpäivää!
Ihanat herkut teillä!!

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Hyvää ystävänpäivän iltaa Sinulle♥
-Hanne-