JaanaHei ja tervetuloa blogiini KOTI HÄMEENKADULLA!

Olen Jaana, 3-kymppinen "kotoilija", joka rakastaa hyvää ruokaavielä parempaa jälkiruokaa, sisustamista ja matkustamista. Asumme muruni, avopuolisoni, kanssa tällä hetkellä Tampereella ja blogi kertoo meidän elämästämme, kodistamme ja harrastuksistamme. 

Kuka on Jaana?

 Olen aloittanut bloggauksen tammikuussa 2006  käsityöblogilla Karannut silmukka Vuodatuksen puolella. Rakastan valokuvaamista ja matkaillessamme on täysin normaalia, että joko kamerasta loppuu akku kesken tai kortin tila loppuu. Olen tehtyt 13 vuotta asiakaspalvelua, joista viimeisimmät kolme vuotta IKEAlla ja 4 vuotta sitä ennen Askolla, joten sisustaminen on lähellä sydäntäni. Aikoinaan tein myös paljon käsitöitä, mutta ne ovat nyt jääneet vähemmälle. Nykyään enemmänkin laitan ruokaa, haen inspiraatiota, kehitän mediataitojani ja katselen elokuvia. Murun kanssa suunnittelemme yhdessä meidän tulevia matkoja.
Meidän koti

Sisustuksessa yritämme olla mahdollisimman ekologisia, mutta tehdä sen kuitenkin tyylillä. Musta-valko-harmaa sisustus on molemmille mieluisa ja yritämme tehdä siitä itsemme näköisen. Avainsanoja sisustuksessa voisi olla MODERNI, MUKAVA, KÄYTÄNNÖLLINEN ja TYYLIKÄS.  Mottoni sisustuksessa on "älä sisusta miestä ulos kodistaan", joten yritän välttää yltiöromanttisia asioita, mutta samalla yritän kuitenkin tuoda sisustukseen myös jotain pehmeyttä. Itsekin mielenkiinnolla seuraan, miten saamme kahden sisustusmaultaan erilaisen ihmisen maut ja tyylit kohtaamaan. 

Rakastan teemajuhlia ja erityisesti joulu kaikkine herkkuineen on minulle rakkain juhla. Innostuneisuuteni on huomattu Kuopio -aikoinani muun muassa Savon Sanomissa. Matkustelu

Matkustaminen on meille rakas harrastus ja kaikki liikenevät ajat pyrimme olemaan liikkeessä. Ikimuistoisin matka kaikista on kuukauden mittainen kesäloma Amerikoissa, jona aikana ajoimme yli 8000 kilometriä ja vierailimme 16 osavaltiossa. "Blogiologia" eli Blogini ideologia

Maaliskuussa 2010 Divaani -lehti määritteli mukavasti blogini ideologiani: homing eli kotoilu. 

"Suomessa "kotoiluksi" kutsuttu homing on paluuta perusasioihin ja perinteisiin. Se tarkoittaa kaikkea kotona tapahtuvaa tai kodikasta puuhastelua, joka tuo mielihyvää ja elämyksiä. 

"Kotoilubuumi on jatkoa 2000-luvun alun talouskriisille perheentymistrendille, cocooningille. Silloin haluttiin vastapainoa teknologialle, jok puski kaikkialta. Ihmiset hakivat turvallisuutta rakentamalla omaa pesää", trenditutkija Kati Hienonen selittää. 

Toisin kuin perheentymistrendi, kotoiluilmiö on yhteisöllinen: kokoonnutaan yhdessä laittamaan ruokaa, keskustelemaan kirjallisuudesta tai tekemään käsitöitä. Perhe, ystävät ja yhteisöt tärkeitä. - - Nousevia trendejä ovat TNS Gallupin ja RISC Monitorin tutkimusten mukaan verkostoituminen, mukavuudenhalu ja kestävä kehitys. 
- - 
Kotoilu yhdistyy muihin aikamme ilmiöihin: haluun hidastaa elämää ja ekologiseen tiedostavuuteen. Taantuma on kannustanut ihmisiä itse tekemiseen.

"On tärkeää, että kodissa näkyy oma kädenjälki: liina, halkopino tai akvarelli. Omia puuhasteluja ei piilotella, vaan ne ovat statusta", Hienonen sanoo. 

(Marttaliiton puheenjohtaja) Merja Siltanen on huomannut saman. "Itse tekeminen ja onnistuminen antavat elämyksiä, joita ihmiset kaipaavat."Jos haluat tietää jotain lisää minusta, laita ihmeessä joko kommettia tai postia osoitteeseen jaana.karinkanta@gmail.com. Ilomielen vastaan kysymyksiisi!

- JaanaEi kommentteja: