lauantai 21. joulukuuta 2013

Baton Rouge, Louisiana - New Orleans, Louisiana

Baton Rouge - New Orelans -matka on kestänyt kirjoittaessa pienen ikuisuuden, kun on ollut tuhat ja sata muuta asiaa mielessä, ettei ole malttanut aukaista Bloggeria vähään aikaan. Nyt on kuitenkin hyvä aika vapaapäivänä istua alas, sytyttää kynttilät ja muistella, mites se matka jatkuikaan..

Matkamme jatkuu siis Baton Rougesta New Orleansiin... Mielestäni tämä siirtymä oli kaunein koko reissulla.. uskomattoman hienoja taloja, upeita plantaaseja... suosittelen kyllä kaikille siellä suunnalla liikkuville tämän reitin ajamista, vaikka matkalla muutamia haasteita olikin. 

Mississippi-joen toiselle puolelle pääseminen oli hiukan haastavaa, kun navigaattori ei muuta reittiä tuntunut tietävän ja lossi oli suljettu jo pari kuukautta aikaisemmin.. Eihän siinä muu auttanut, kuin rohkeasti lähteä vain perinteistä karttaa seuraamaan ja luottamaan, että kyllä toinenkin reitti löytyy. Pakkohan sitä on löytyä!

Destrehan Manor House. Uskomattoman upeita vanhoja taloja vanhoilla plantaaseilla matkalla New Orleansiin. 

Jossain vaiheessa satuimme joko oikeaan aikaan oikeaan paikkaan tai todella väärään aikaan todellakin väärälle alueelle, kun jossain talossa oli juuri joku operaatio menossa. Vastaammekin tuli vielä yksi ambulanssi ja poliisiauto. Tiesi olevansa kyllä Amerikoissa!


Yksi kuuluisimmista plantaaseista, Oak Alley Plantation. 

Plantaasin orjien asuintaloja


Aitoa amerikkalaista pontikkaa eli moonshinea. 




Jos oikein muistan, maa-alue, joka on rakennettu juuri hurrikaani Katriinan aheuttamien tulvien varalle. 




New Orleans jo melkein siintää silmissä..


Ja siinä se on: New Orleans!

"Aito ja oikea" New Orleans, French Quarters


Rakastuin aivan valtavasti tämän talon värityksiin: pääväri harmaa, suuret pinnat mustaa ja valkoinen tehosteena... MAHTAVA!

Tuorekurkku on amerikkalaisille niin vieras konsepti, että lehdessäkin pitää olla erikseen maininta, että sitä voi laittaa vaikka salaatiin... Ei voi kuin nauraa!






New Orleansin vanhimpia taloja. Tästä rakennuksesta Wikipedia kertoo seuraavaa: "Lafitten Blacksmith Shop. Sijainti 941 Bourbon St., New Orleans, Louisiana. Rakennettu 1761.
Lafitten Blacksmith Shop sijaitsee French Quarterissa New Orleansissa, Louisianassa.
Lafitten Blacksmith Shop -taverna sijaitsee Bourbon Streetin ja St. Philip Streetin kulmassa. Taverna on yksi vanhimpia pystyssä olevia rakennuksia New Orleansissa. Sitä kutsutaan vanhimmaksi edelleen toiminnassa olevaksi baariksi Yhdysvalloissa. Legendan mukaan merirosvo Jean Lafitte (n. 1776 - n. . 1823 ) on omistanut rakennuksen joskus, mutta kuten monet muutkin asiat, joissa Lafitte mainitaan, ei pystytä asiakirjoista todistamaan. Se julistettiin kansallishistorialliseksi nähtävyydeksi vuonna 1970." 






New Orleansin herkkuja: étouffée ja po'boy. Jos tuli Texasissa syötyä hyvin, niin yhtä hyvin tuli kyllä syötyä New Orleansissakin!

Kieltämättä New Orleans on kyllä hyvin boheemi paikka... vessatkin oli hyvin erikoisia, värikylläisiä, hyvin... jotain erikoista yhdistelmää vanhaa, kulunutta, värikästä, iloista... Boheemi!

Aivan mahtavia!!

Kotimme neljän päivän ajan.




Meidän koti sijaitsi kyllä aivan loistavalla paikalla, suurinpiirtein kävelymatkan päässä keskustasta. Vuokrasimme yksityiseltä henkilöltä hänen kotinsa neljäksi päiväksi meidän käyttöön. Täytyy sanoa, että oli kyllä hyvin erikoinen kokemus. Rehellisesti sanottuna lattioita ei oltu kyllä pesty ihan vähään aikaan, emme uskaltaneet kävellä lattialla paljain jaloin. Samoin huonekalut tuntuivat sen verran likaisilta, että teki vähän pahaa istua niillä. Jos aikaisemmin nähty ravintolan vessa oli boheemi, niin tämä koti oli todellakin yli-jätti-aivan-jotain-ihmeellistä-WAU-OHO-MITÄIHMETTÄ-Boheemi ja kolme huutomerkkiä perään. Ja kunhan päästään New Orleansin viimeiseen päivään, näette jotain, mikä kruunaa vielä tämän kokemuksen. 

Nyt, uskomattoman ihanaa joulua kaikille! Ehkä palaamme vielä ennen joulua!

- Jaana

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksestasi!
Hyvää joulun aikaa Sinulle!