keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Tapettiasiaa...

Muistinpas! HA! Nyt oli ihan muistikorttikin mukana kamerassa aamusta asti, niin pääsi kuvaamaan kaikkea kivaa. Aloitetaan ensimmäisenä tapetista, jonka bongasimme työpaikalla. Äkkiseltään ihan hyvännäköisestä tapetista löytyi mielenkiintoinen yksityiskohta, kun tarkemmin katsoi...

.. olenko kollegoiden kanssa ainoita, jotka näkevät tässä tapetissa AK-47? Aika ärtsy tapaus.


Ja sitten työmaalle. Make oli kahdessa päivässä päässyt hyvään vauhtiin jo vessan kanssa. Yksi seinä jo laatoitettuna. Nyt laatoitusta hidastaa hiukan se, että meillä halogeeni valaisin simahti, joten joudummeko nyt tekemään töitä pimeässä? 


Keittiökin alkaa näyttää keittiöltä. Pientä hienosäätöä vielä vaatii, mutta hyvällä mallilla menossa!


Laminaatin ja kaakelin liitto.


Uudet korkeat jalat ja ihanan iso kaakeli


Se pieni hienosäätö löytyy täältä... Vähän näyttää vajaavaiselta tuolla toisella seinälle tuo kiven laatoitus, josten muutama kivi lisää, jotta näyttäisi paremmalta. Tai sitten nostetaan vain tason jalkoja niin korkealle, että ei vino reuna näy =D

Sitten niistä tapettilöydöistä. Tarkoitukseni oli laittaa vuokrakämpän eteisen peräseinälle yksi tummempi tapetti, kenties harmaa sävyisen, jotta eteiseen saisi lämpöä. Jos aikaa riittäisi, samalla tapetilla olisi voinut tapetoida vielä samassa tilassa olevan ruokahuoneen seinän, joka näkyy ihan selvästi samaan tilaan. Kun menin töiden jälkeen K-rautaan, löysin sopivan, hyvinkin räväkän harmaa-musta sävyisen tapetin, mutta kun näin hinnan, se jäi hyllyyn. Kyllä kipurajani menee ehdottomasti reippaasti alle 98 euron alla per rulla. Kun olimme lähdössä Make näki poistolaarin, jossa oli jämätapetteja 3,99 euroa/rulla. Sieltä löytyi hyviä harmaiden sävyjä ja hyviä kuvioita, ei vain samassa tapetissa, jokaista pari rullaa. Nyt vain pitäisi vielä päättää, mikä on näistä melko hyvistä tapeteista voittaja... hankala!

Ensiksi ihan normaali tummanharmaa, ei kuvioita, keskellä vaaleanharmaa, jossa menee sellaisia sekalaisia pystyraitoja, hyvin neutraali ja viimeinen tapetti, jossa oli silmää miellyttävä kuvio, mutta väri on vain enemmän vaaleanvioletti kuin harmaa. Ei osaa päättää. Ennen kuin nukahdin, sanoin Makelle vielä, että pitäisikö käydä vielä kuikkaamassa vielä Värisilmässä tms. katsomassa mitä vielä löytyy. Hirvittävästi en halua satsata tähän, kun ei tiedä kerkeääkö laittaa edes seinälle, mutta jos aikaa jää. Samaan hengenvetoon sanoin vielä Makelle, että sitten harmittaa, jos nämä  jää yli, niin Make sanoi NE parhaimmat sanat, jotka hän voi sanoa minulle asiassa: Kyllä niille vielä käyttö keksitään. IHANA MIES! Tietää juuri mitä sanoa minulle, kun alan katua jotain extempore ostostani.. Tämän takia olen ollut jo 12 vuotta tuon miehen kanssa!

Itse kaikaista näistä tapeteista olisin näiden kahden puolella. Harmaa tulisi eteisen seinään ja valkoinen ruokahuoneen seinään. Hyvin neutraalia meikäläisen makuun, mutta sellainen yhdistelmä, jonka pystyn heti kuvittelemana.


Maken ehdotus on yhdistelmä näistä kahdesta tapetista. Joka toinen vuota olisi harmaata ja joka toinen violettia, jos ei muuten tapetti riitä. Ajatus houkuttaa, mutta pelottaa minua samalla. Pitää varmaan surffata saadakseni lisää ideoita kahden tapetin käytöstä samalla seinällä. Olenhan minä kotona yhdistellyt samaan huoneeseen kahta tapettia, mutta eri seinille. Pitää vielä hetki suunnitella, mikä olisi paras.


Lopuksi vielä ihan ylimääräinen kuva, joka ei liity oikeastaan mihinkään. Tai sitten kaikkeen. Oli jotenkin niin hyvin aseteltu asetelma tuolla työmaalla, että oli pakko napata vain kuva... =D Kaikki mitä remontoimiseen tarvitset! Laastia, maalia ja Viru Valgetta. Tosin tarkemmin katsottuna näyttää aika rautaiselta tuo juoma kyllä =D


Nyt pikainen sota suunnitelma tälle päivälle, mitä tullaan tekemään ja sitten menoksi!

Ihanaa päivänjatkoa kaikille!

- Jaana

5 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Kylläpä te nopeasti siellä valmista saatte. Me käytiin Hämeenlinnan Kodin Terrassa katselemassa tapetteja pikkuKammariin, vaan ei saatu ostettua mitään vielä. Pitää miettiä. Neljästä tapetista otin näytteen, jotta saa mallailla :)
Mukavaa päivää teille sinne
tuksu

Sanna-Riikka kirjoitti...

Johan te siellä ahkeroitte - hienoa! Ja toi "kiviseinä" on upee, voi vitsit!! Meillä kaakelit ovat ihan morjentes tilassa tuossa keittiön välitilassa ja vaatisi pientä pintaremonttia - tollanen kivijuttu näyttää kyllä aikas hyvältä!!!

Ja hei, rautainen työ vaatii rautaiset juomat;););)

gone to the beach kirjoitti...

Ihanat sivut sinulla. Nuo remonttihommat (sisustusratkaisut)on niin mielenkiintoisia. Kivilaatoitus on hieno.

KatiO kirjoitti...

Teidän keittiöstä tulee upea!! Aivan ihana! Ihmettelen tuota altaan paikkaa hellan takana. Te ette varmaan pese astioita käsin tai käytä paljon allasta?

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Mulle AK-47 ei sanonut mitään joten googletin ja kyllä, samalta näyttää :O
Tulee kivan näköistä jäkleä teidän remontissa!