maanantai 28. maaliskuuta 2011

Elämäni on mustavalkoista, ei harmaiden sävyjä ollenkaan.

"Makelle annan tänään vapaat kädet suunnitella lattian miten hän haluaa." Jep Jep, näin sen olisi pitänyt mennä. Kun perjantaina pääsin töistä ja mentiin työmaalle, odotti siellä karu näky. Lattialle ei oltu tehty mitään. En voi sanoa, miten paljon pisti vihaksi. Olin luottanut, että perjantaina lattian laatoitus, lauantaina saumaus ja sunnuntaina sähköt ja putket. Mutta ei. Perjantai-iltana aloin laittamana työvuoroni jälkeen, 9 tunnin työpäivän jälkeen, ensin mosaiikkikiviä oikeaan muotoon ja sen jälkeen lattialaattoja. Siinäkään ei kuitenkaan päästy kovin pitkälle, koska piti noudattaa hiljaisuuden kellonaikoja, joten pejantaina lattia ja todella alkutekijöilleen.

Lauantaina taas työpäivän jälkeen painelin paikalle, jossa mies olikin aloitellut hyvälle mallille jo lattian laatoitusta ja lauantai-ilta menikin 10 asti, kun laatoitimme lattian seunnuntain saumausta varten. Loput kuvat (ensimmäistä lukuunottamatta) ovatkin eiliseltä.


Jouduimme ottamaan koirat mukaan työmaalle ja mieleeni tuli sanat "koirat jättävät jälkensä". Niin näyttävät tekevän.

Ja niin näyttää tekevän myös musta saumauslaasti. Paljain käsin en samannut, mutta kaakelit pesin paljain käsin. Illan käsien lilluttelu mustassa vedessä jätti myös jälkensä. Eilinen kova hinkkaus edes saippualla ei paljon tilannetta helpottanut.


Toivottavasti tuo musta saumauslaasti lähtee helpommin pois valkoisesta pinnoitetusta kaakelista kuin käsistä.


Jotta asunnossa menee yhtenäinnen linja, piilottelimme mustien mukulakivien joukkoon muutaman valkoisen. Nyt on samanlainen kivi sitten kuin keittiössä. Ja ei pitäisi huolestuttaa ketään, onko suihkussa käyminen vaarallisen liukasta!

 

Tänään taidetaan käydä kysäsemässä olisiko putkimiehelle aikaa jopa tälle päivälle ja setäni tulee vetämään sähköt. Saas nähdä miten pitkälle päästään tälle päivälle. Mutta ensimmäinen asia tälle päivälle taitaa olla kaakelipesun osto ja suoja-ainetta marmorille. Pysyy tuo marmori hyvännäköisenä sitten kovassakin kulutuksessa!

Mutta nyt, oikein ihanaa maanantaita kaikille!

- Jaana

7 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Luojan kiitos, olette siellä, hengissä :) Täällä oltiin niin huolestuneita, kun päivitystä odoteltiin.
Ja JOO! Ymmärrän kiukkusi! YMMÄRRÄN!!! (kokemusta täälläkin)
Vaan kun se vaan menee niin, että asia etenee siihen tahtiin, kun etenee...vaikka kuin haluaisi heti valmista!
Hieno tuosta tulee varmasti! Vaivan arvoinen. Kelpaa siellä asukkaan käyskellä :)
Mukavaa päivää! MUISTA rasvata kädet!!! ja mieluusti suojata!
tuksu

Noora`s Day kirjoitti...

vautsi vau! hieno lattia kyllä.. tuleeko suihku kenties tuonne nurkkaan jossa on tuo luonnonkivi? ihanan tuntuista varmaan paljaan jalan alla :D

Ruusa kirjoitti...

Oolalaa...Työtä tehneet kädet ;D

Hyvin olette kyllä rutistaneet tuota hommaa, pointsit teille!

Tsemiä vielä, pian se on valmis!! :)

Hipsu kirjoitti...

Oi iiks noita käsiä, mä suosittelen ostamaan kertakäyttöhanskoja, että saat ne suojattua :). Itselläni kun on ikävä kokemus rempassa käytettyjen kovien aineiden tekosista käsille, kun tuli hankala käsi-ihottuma, joka vaati kortisonit suun kautta ja suoraan käsille levitettynä, iho ohentui ja nyt kädet kuivuu ihan mahdottomasti ja ihottumaa pukkaa tämän tästä pienimmästäkin vieraasta aineesta, saippuapesusta, suihkussa käymisestä...
Jaksuja rempan etenemiseen, tiiän miten suututtavaa se on kun toinen lupaa tehdä jotain ja itse on koko päivän oottanut että asia on edennyt kunnes tulee karu totuus, mitään ei ookaan tehty, vaan täytyy mennä itse paikanpäälle tekemään. Kyllä se siitä pian valmistuu! Ja hieno tuleekin!! :)

tuksu kirjoitti...

Jaana:
Sulle olisi hauska haaste blogissani :)
Käyppäs kurkkaamassa :)
tuksu

Sari kirjoitti...

On teillä ollut hommaa. Kokeilitko pyykkipulveria käsien pesuun? Meillä mies käyttä aina sitä remonttien jälkeen (auto), mutta luulisi sen tehoavan näihin asuntoremonttiaineisiinkin.

Elämän Helmiä kirjoitti...

Voi sun käsi raukkoja ja sormuksia, iik! Toivottavasti sait kädet puhtaiksi ja pehmeiksi =)
Kova on teillä homma, mutta varmaan sit kun kaikki on laitettu on ihana ihastella kättensä jälkiä.
-päivi-