lauantai 19. maaliskuuta 2011

6. remonttipäivä - keittiö alkaa muodostua

Eilen oli tympeä vaihe remontoinnissa menossa. Odotus. Laitoimme keittiönseinään myös kivikaakelit sekä vesieristeen ja vessassa tasoitimme seiniä. Sitten ei auttanut muu kuin vain odottaa sen kuivumista. Nyt joku ihmettelee, miksi laitoimme vesieristeen keittiön lattiaan, mutta koska tämä remontti sai alkunsa juuri viemäriputken irtoamisesta, ja jätevesi paineli laminaatin alle pilaamaan lattian pitkältä matkalta, ajattelimme, että perketi, toista kertaa ei tällaista virhetä tule. Nyt jos vesivahinko sattuu, se ei jää kaappien alle muhimaan, vaan valuu esille, jolloin asukki voi toimia heti asiaa korjaavalla tavalla.


Onko liian naisellista remppanaiselta sanoa, että toi vesieriste on tosi ihanan väristä? Mukava turkoosi sävy! Vois melkein jättää tolleen  =D

Tähän jäätiin toissapäivänä vessan kanssa. Reikä on nyt ummessa ja pitää vain odotella, että se kuivuu.


Tasotetta meni parikin purkkia, mutta taitaa olla, että joudumme ylitasoittamaan seinät, jotta näyttäisi hyvältä. Enää ei kyllä vuorokautta odoteta, toivottavasti K-raudasta tai Terrasta löytyy nopeasti kuivuvaa märkätilatasoitetta. Enää en jaksais vuorokautta odotella... Odottaminen on todellakin pahin vaihe kaikesta!


Tässäkö muka sisustusmyyjän kädet?

Tänään toivottavasti saadaan kaakelit keittiön vesipisteen alle ja seinään. Huomenna sitten niiden ja kivilaattojen saumaus. Vessassa... ei hajuakaan mitä tulee tapahtumaan vuorokauden aikana. Sen näkee tänään =D

Mutta nyt oikein ihanaa lauantain jatkoa kaikille! Tämä tyttö alkaa henkisesti valmistautua uuteen päivään ja loman loppumiseen... =( Olisin minä voinut vielä toisenkin viikon viettää lomaa, ei olisi tuottanut tuskaakaan! Itse asiassa olen tässä remontin yhteydessä pohtinut, haluaisinko tehdä tätä ihan työksi asti. Ainakin tuo kylpyhuone- ja keittiösuunnittelu tuntui hauskalta. Olisiko se niin hauskaa, että voisi tehdä vaikka työkseen? Ei ehkä hullumpi idea sekään... Mutta miten, onko ehdotuksia? Sisustussuunnittelukoulutus? Oppisopimus? Vai hakea vain hommiin ja oppia työtä tehdessä? Ehdotuksia otetaan vastaan! Ja jos vastaus on sisustussuunnittelukoulutus, niin pikkuisen alkaisi harmittaa, etten mennyt kummallakaan kertaa sinne kouluun vaikka kummallakin kerralla pääsin sisään...

- Jaana

11 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Vaikea sanoa, mikä koulutus juuri sinulle olisi se paras...mä ajattelen, että sää oot niin nokkela tyttö, että tiedät kyllä aivan itse, mikä haluat isona olla.
Remppahomma kyllä näkyy sujuvan, kuin tanssi :)
kaunista tulee. Mutta tuo odottelu ei ole kivaa, vaikka oikeasti hyvinkin tarpeellista :)
tuksu

Riitta kirjoitti...

Mä tykkään noista kivistä :) On tosi järkevä ennekoida ettei toistamiseen joudu sman ongelman kanssa painimaan.
Mäkin tykkään et toi vedeneriste kävis väriltään vaikka johonki ihan näkyvään ;D
Ootte ollu kyl tosi ahkeria siellä !

Elämän Helmiä kirjoitti...

Ihanat kivet!. . . . ja kyllä turkoosi on ihana väri ja noissa kuvisa näyttää niin raikkaalta =)
Mukavia remppahommia, topakka "tyttö" oot ;)
-päivi-

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tarvittais kyllä kylppärin ja kodinhoitohuoneen suunnitteluapua! ;) Remontti on haaveissa, mutta itellä on ihan peukalo keskellä kämmentä.. Teiltä näyttää sujuvan hyvin kaikesta takapakista huolimatta.
t. Heli M

Anonyymi kirjoitti...

Nuo kivet on ihana idea!!! Tosi kaunista tulee!

Sanna kirjoitti...

Oi vau. Mäkin tahdon tuollaisen kivi seinän!!
Täällä mietitään myös hyvin samanmoisia ajatuksia, mitä sitä elämällään tekisi (noin kärjistetysti) mutta eiköhän se tässä selviä minne se elämä sitten kantaa..

Anonyymi kirjoitti...

Itse tykkäsin oppisopimuskoulutuksesta. Olin normaalisti työssä ja palkka juoksi. Noin kerran kuussa oli teoriapäivä josta sai pienen korvauksen ja kilometrirahat (on tuota työmatkaa sen verta paljon et sain). Suosittelen harkitsemaan jos vaan löytyy paikka joka ottaa töihin ja on valmis opettamaan. Tavalliseen kouluun mua ei enää saa. 22 vuotta sitä riitti mulle!

T: Maikki

Hipsu kirjoitti...

Ehdottaisin että oppisopimuksella sisustussuunnittelua tekemään, niin siinä tulis heti käytännön työtä ja sitten sitä kaiken mahdollisen asiaan liittyvän opiskelua (pohjapiirroksia, piirtämistä, erilaisten ohjelmien käyttämistä, erilaisten tilojen hahmottamista, pienten tilojen näppäriä ratkaisuja, uudisrakentamista, niitä asioita mihin yleensä tarvitaan sisustussuunnittelijan apua). Meillä on kivoja valinnaisia, mm. verhoilu, kalusterakentaminen, pintakäsittely.
Tulipa tässä mieleen että onkos siinä liikkeessä jossa olet töissä sisustussuunnittelupalvelua saatavilla? Jos on, voisit kysellä sille puolelle töihin oppisopimuksella. Tai jos jollain muulla ketjulla sielläpäin on sisustussuunnittelupalvelua tarjolla, niin voisit hyvin kysellä, sullahan on tuota myyntikokemusta alalta ja omakohtaista sisustus ja stailauskokemusta :).

Anne kirjoitti...

Oho, siskokin on kommentoinut! :)

Mun onkin pitänyt kysyä, mitä sille sun koulupaikalle tapahtui, mutta nythän se selvisi.

Meillä oli yhdessä kämpässä kylppärissä puolet seinästä laattaa ja puolet pelkkää vesieristettä. Voit kuvitella, mitä sille vesieristeelle tapahtui suihkunurkkauksessa, kun tarpeeksi kauan käytti... Kun eriste alkoi kupruilla, vuokraisäntä kävi laittamassa lisää eristettä päälle. Ihan ihmeellistä touhua...!

Ja olipa postauksessa niin tutun kuuloinen kirosana, mahtaako tuota käyttää kukaan muu maailmassa kuin tämän yhden tietyn suvun jäsenet...

Ahti kirjoitti...

Mitenkään aliarvioimatta kädentaitoajasi laatoitus- ym hommissa, oot kyllä mainio valokuvaaja!

Jaana kirjoitti...

Kiitos Ahti. Tarkoitukseni on löytää rumista asioista kauneus. Olen yrittänyt saada tuon karn vessankin näyttämään jotenkin hohdokkaalta tai mielenkiintoiselta etsimällä hauskoja/erikoisia/kauniita muotoja tai kuvioita... Keittiö on taas helppokohde, kun se mielestäni on niin nätti!