torstai 18. syyskuuta 2014

Haaveena piilotoimisto

Olen jo pitkään, Kuopion ajoista lähtien haaveillut hyvin organisoidusta "toimistokaapista", jonne saisi kaikki kynät, paperit jne piilotettua pois. Valitettavasti Kuopiossa en koskaan ehtinyt asiaa tehdä, vaan kaikki oli pölyä keräämässä makuuhuoneen työpöydällä. Uudessa kodissa en kuitenkaan haluaisi mennä samaan, vaikka pahasti näyttää, että tällä hetkellä olemme juurikin samassa tilanteessa: keittiön pöydät ovat täynnä laskuja, niin maksettuja kuin maksamattomia, kynäpurkkeja on siellä täällä ja loput ovat pahvilaatikoissa odottamassa oikeaa paikkaansa. 

Tulevaan kirjahyllyyni en haluaisi myöskään niitä piilottaa, koska sitten lähtee tila kirjoilta ja osalta elokuvista. TV-tasoon en haluaisi niitä piilottaa, koska sitten lähtee säilytystila lopuilta elokuvilta. Ja kynttilöiltä =D Pitää siis hommata oma paikka. 

Mietimme murun kanssa, minkälainen se olisi. Laatikosto ei ole oikein kummankaan mieleen tässä tapauksessa, koska sinne kertyy hyvin helposti kaikkea ylimääräistä, eikä sinne sovi mapit kunnolla piiloon. Itse haluaisin myös piilottaa tulostin-skannerin kaapin sisään ja silloin lipastot ovat vähän haasteellisia. Piti siis alkaa suunnittelemaan pystykaapeista sisustukseen sopivaa kaapistoa.


Haavekuvia katsellessani tämä sykähdytti minua eniten. Tämä olisi ihanteellinen tilanne, mutta valitettavasti korkeus ei anna näin paljoa periksi. 


Miettiessäni, mitä sinne pitäisi saada piilotettua, vain seuraavanlaisen listan aikaiseksi: 
  • Tärkeät paperit (vakuutus, pankki jne.) (esim. A4:n kokoinen "kenkälaatikko" tai kaksi)
  • kaksi tärkeät paperit –mappia
  • kynäpaketit (vanhoja jäätelöpakkauksia, näitä taisi löytä muuton aikana ainakin pari rasiaa)
  • postitustarvikkeet (osoitekortit/postimerkit, pari pientä kenkälaatikkoa)
  • reittimet, teipit, niitit, klemmarit (jokin pieni rasia näille, ei pyöri nurkissa keräämässä pölyä)
  • Käyttämättömät paperit, vihkot, muistiinpanovehkeet (A4:lle sopiva "kenkälaatikko")
  • maksamattomat ja maksetut laskutKaikki kodin kalusteiden ovet ovat korkeakiiltoista valkoista, joten tuntuu järkevältä, että toimistokaapinkin ovet olisivat samaa. On yksi pieni kohta olohuoneessa, johon haaveilen sen sijoittavani (ja jos ei parempaa paikkaa löydy, siihen se varmaan tuleekin), mutta tila on kapea ja sillä seinällä on vielä valon katkaisijat, jotka rajoittavat kaapin korkeutta (harmi, olisin mielelläni vähän korkeammankin ottanut kuin vajaan metrin korkuisen).

Vertailtuani viittä eri huonekalun tarjoajaa, taidan rakentaa sen oman liikkeen valikoimista. Korkeakiiltoiset ovet ovat niin mahdottoman kalliita ja mittatilauksena tehdyt vielä kalliimpia, joten alla oleva kokoonpano taitaa jossain vaiheessa tulla meille kotiin. Ilmainen ei ole sekään, mutta halvin vertailemistani.

Maanantaina kävin vielä työmaalla kiertelemässä ideavarkaisissa. Tällaisia ideoita kaapin järjestelystä lähti mukaan.


Jäin miettimään, ettei välttämättä ihan huono idea laittaa aterinlaatikko työpöytälaatikostoon. Saisi eriteltyä mustekynät, tussit, lyijykynät, kuminauhat, pyyhekumit... mitä sieltä nyt yleensä löytyy ja laatikoissa pyörii. Niin ja sakset saisi laitettua selkeästi omaan paikkaan. Ne kun tuntuu aina olevan väärässä paikassa. =D

Nyt vain joko palkkapäivää tai lottovoittoa odottamaan.... 

Mukavaa torstaita kaikille!

- Jaana1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Ihania ideoita, myös meidän kotimme kaipaisi kunnon säilytystiloja, kuten varmaan lähes kaikilla. Minulla on kirjoitus-/peilipöytä, jonka paperipinot tällä hetkellä hipovat taivaita. Pitäisi järjestellä ne mappeihin, mutta ei jaksa....