perjantai 8. marraskuuta 2013

Glögijuustokakku

Pohja: 
150 g piparkakkuja
75 g meijerivoita

Täyte
4 liivatelehteä
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiininmehua

Pinnalle
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl glögitiivistettä

Koristeeksi esim. Kuusenkerkkiä

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Pane liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

3. Liota liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristeut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele glögi-juustokakku esim. kuusenkerkillä.



3 kommenttia:

bySarina.com kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä! Pakko kokeilla, kun oon muutenkin glögin ystävä:)

Ahti kirjoitti...

Maistuis varmaan mullekin!?

Marin juhlissa kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta! Olen sellainen glögihirmu, että tätä tullaan taatusti kokeilemaan ennen joulua! :)