torstai 7. marraskuuta 2013

Salaisuus paljastetaan: Joulukattaus

Eiköhän päästetä yleisö jännityksestä. Viime viikolla siis Savon Sanomat ottivat yhteyttä, kun he halusivat minut mukaan Jouluplus -liitteeseen kattamaan joulupöydän. Suostuin hetkeäkään miettimättä. Tahti oli aika hektinen, mutta oli kyllä sitäkin mukavempaa. Sen sijaan, että olisin vain kattanut pöydän, pistin kotona hösseliksi ja kävin ostamassa uuden pöydän ja verhot ja olohuoneen maton ja siivosin ja puin kodin muutenkin jouluasuun jo. Työtä kyllä riitti neljäksi päiväksi, mutta sain kun sainkin kaiken valmiiksi. 

Teemaksi valitsin tutun karun Kainuulaisen teeman yhdistettynä moderniin musta-valkoisuuteen. Ja tietysti ollessamme nyt Kuopiossa päivitin sitä vähän Pohjois-Savoon sopivaksi. 

Päätin tehdä joulukattaukseni kahden aikuisen herkkupöydästä: glögijuustokakkua, juustotarjottimen lisukkeilla ja puolukkakukon kahvikuppiin tehtynä. Lisäksi vielä puolukka mehua, vaaleaa glögiä ja tervakarkkeja. Ja koska olin asettanut mielessäni tehtävänannon niin, että muru ja minä istutaan pöydän ääressä, pitihän pöydässä olla myös olutta. Muru antoi minulle monta ehdotusta Tampereelta käsin, mutta lopulta Alkon myyjän kanssa päätettiin vähän muita oluita. Sinebrychoffin ja Brooklyn Breweryn yhteistyönä tekemässä oluessa oli kuulemma itse asiassa kuusenkerkkäsiirappia, joka oli ratkaiseva tekijä: minullahan itse asiassa oli kuusenkerkkiä pakkasessa kesältä, jotka päätyivät kakun koristeeksi, joten sekä olut että kakku kävi yhteen, samoin kuin havukoristeet ja juoma tuki kattauksen käpyjä. Eihän siinä tarvinnut paljoa miettiä oluen ostoa. 

Minutkin pistettiin vähän hölmöilemään kuvauksissa, joka oli itse asiassa aika vapauttavaa, minulla oli hauskaa ja niin oli valokuvaajallakin. Saas nähdä, mitkä kaikki kuvat pääsee julkisuuteen asti... sitä kauhulla odottaen,

Jaana












5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpas kaunis ja tunnelmallinen kattaus! Sulla on tosiaan taito hyppysissä. Glögikakku näyttää herkulta, saiskos ohjetta kehiin?!

T.Mimuli Kajaanista

Ahti kirjoitti...

Hienoa! Mukava seurata. Siis "Muru" Tampereella! Me olemme 40 minuutin päässä! Voisimmeko treffata joskus`?

tuksu kirjoitti...

Aivan ihan kattaus...Yhdyn edelliseen :) Voisimmeko tavata joskus??
tuksu

Jaana kirjoitti...

Ahti ja Tuksu: "Murukin" kyselee koko ajan, koska tulen käymään, joten ei kait se auta muu kuin yrittää tavata joku kerta! ;D

annelipponen kirjoitti...

Oi, miten kaunista!