lauantai 9. marraskuuta 2013

Puolukkakukko kupissa eli puolukkakuppikukko

1 iso tai 6 annoskukkoa

200 g voita
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl Ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
6-8 dl puolukoita
3-4 rkl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
4-5 rkl fariinisokeria

Lisää pehmeään voihin sokeri ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita tasaiseksi. Voitele noin 20 cm:n vuoka voilla. Levitä ⅔ taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Pyörittele puolukat sokerissa ja korppujauhoissa ja laita kuppiin. Ripottele kupin päälle loput taikinat. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 - 40 minuuttia. Annoskukot kypsyvät 30 minuutissa. Tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.