tiistai 3. huhtikuuta 2012

Olohuoneen edistysaskeleita

Pahoitteluni heti alkuun! Ei missään tapauksessa ollut tarkoitus pitää näin pitkää hiljaisuutta. Kuvat ovat olleet koneella jo niin kauan, että sillä välin on meidän laminaattikin ehtinyt kasvaa =D Jospas siitä kasvupyrähdyksestä joskus myöhemmin...

En oikein tiedä, miten pitäisi suhtautua tuohon olohuoneeseen. Olin suunnitellut pienessä mielessäni kaikki tietysti ihan uusiksi, erilaista kuin aikaisemmin. Sitten tapahtui ympäristön painostus. Isä alkoi puhumaan, että jos hän kummisedän kanssa toisi kirjahyllyt tänne Kuopioon. Koin, että minulla ei ollut kovin suurta mahdollisuutta asiassa, joten nyt sitten tuli vanhat kirjahyllyt Kuopioon. Asunto tuntuu nyt jotenkin samalta kuin Kajaanin koti... pitää hetki miettiä, miten tämän muutoksen kanssa toimii, ostaako uudet, eriväriset ovet, vai jatkaako tällä linjalla. 

Toinen, mikä on vähän minun mielen harmi tällä hetkellä on se, että olohuone on enemmän valkoinen kuin mitä toivoisin. Olen yrittänyt kovastimiettiä, miten saisi mustaa lisää. Pitää ensin varmaankin rakentaa kirjahylly kokonaisuus kokonaan valmiiksi, jotta näkee, mihin suuntaan huone menee ja mitä se kaipaa ja sitten alkaa miettimään seinän maalaamista tai isoa taulua. 

Kirjahyllystä puhuttaessa haaveena olisi, että nyt väliaikainen tv-taso häipyisi jossakin vaiheessa ja tilalle tulisi samaa kirjahyllyä kuin takaseinällä mutta matalana ja myöskin koko seinän pituudelta. TV:n taakse voisi sitten varmasti kikkailla joko tapetilla, maalilla tai taululla vähän tummuutta ja leikitellä sitten valoilla... VÄhän samaan tapaan kuin vanhan kodin peliluolassa, samoin kirjahyllyn päälle olisi tarkoitus laittaa samanlaiset valot kuin peliluolassa. Ajatuksia lentää sinne tänne, mutta mitä sitten loppujen lopuksi tulee, sitähän ei koskaan tiedä! 

On onneksi kuitenkin ainakin yksi asia, johon olen tyytyväinen uudessa olohuoneessa: läppäritasoon! =D Jotenkin niin ihanan näköinen tuo vanha tuoli uuden kirjahyllyn edessä, että ihan hymyilyttää. On se hyvä, että edes johonkin on tyytyväinen. Ei ole isoa asia, mutta asia silti! Harmittaa jo valmiiksi, että todennäköisesti joudun kuitenkin tuosta luopumaan jossain vaiheessa, kun katson vähän isompaa ja käytännöllisempää sohvapöytää /Jakkararatkaisua kaukosäätimille ja herkuille =D

Nyt kun tässä kodissa on kuukausi asuttu, olen huomannut yhden asian, jota valtavasti kaipaan vanhasta kodista: uunia. En tiedä, oletteko huomanneet, mutta minä kun tykkään leipoa kaikkia herkkuja aina aika ajoin tai tehdä uunissa jotain herkullista, kuten perunoita. Vanhan asunnon uuni oli kiertoilma uuni ja opetti minut niin hyvälle, että on suorastaan tuskallista käyttää nyt "tavallista", hidasta uunia. Mutta jospa minä joskus sen keittiöremontin teen... sitten lähtee kaikki vanha! 

Iso Kiitos kaikille lukijoille, kommenttejanne on aivan ihana lukea. Vielä olisi koneella makuuhuoneen kuviakin, jospa niiden ilmestymistä ei tarvitsisi odottaa paria viikkoa! Ihanaa tiistai-illan jatkoa kaikille!

- Jaana







5 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Kivalle näyttää. Aurinkoista pääsiäistä!

Ruusa kirjoitti...

Siitä se lähtee muotoutumaan omanlaiseksi!

Lisäkuvia innolla odotellaan! :)

Kivaa viikkoa!

Elämän Helmiä kirjoitti...

Ihanan näköistä!
Noi kaapit on kyllä kivat, ei tavarat pölyty kun on ovet edessä.
Mukavaa viikkoa ja aurinkoista pääsiäistä!
-päivi-

Maija kirjoitti...

kylläpä on kotoisaa,lisää paljastuksia odotellessa. Mukavaa pääsiäisen aikaa.

tuksu kirjoitti...

Kaunista siellä on!
Ja ehkä onkin kuiten "ihan kiva"
tuoda myös jotain entisestä kotoa.
Minä kun en mustan ystävä ole, sanoisin, että somaa!
Mukavaa päivää sinne
tuksu