tiistai 23. helmikuuta 2010

vessaremppa / bathroom renovation

Voiko olla rentouttavampaa tapaa aloittaa talviloma kuin vessaremontti? Rehellisyyden nimissä varmaan olisi, mutta minä olen innoissani, olenhan odottanut tätä hetkeä jo viime kesästä lähtien!

Can there be more relaxing ways to start a winter holiday then the bathroom renovation? Honesty I guess there can be, but I'm excited, because I have already waited this moment since last summer!

Lähtökohdat ovat nämä: siniseen vessaan pitäisi rakentaa suihkutila ja pinkkiin vessaan ihan vessa. Inhan sinistä vessaa ylitse kaiken, se on niin hämyinen ja mitä kaikkea... hyi! Mutta siellä on käytävä nyt niin kauan kuin oikea vessa on työnalla. Tähän asti sininen vessa on toiminut vain työkaluvajana, joten aloitimme sen tyhjentämisellä.

This is the starting point: the blue bathroom will be build as a shower room and the pink bathroom will be toilet. I hate the blue toilet bottom of my heart, it's so obscure and all that ... ugh! But I have no other way, I have to use the blue one as long as the pink is under construction.
 



Ja lopputuloksen pitäisi olla yhdistelmä näistä: / And the result should be combination of these pictures below





Tällainen siitä pitäisi siis tulla... Suunnitelmathan voivat aina muuttua, mutta tätä olin suunnitellut. Harmaa koristetiili takana, muttei ylösasti. Meillä menee viemäri ja vesiputkia vessan nurkassa, jotka risteilevät sitten katossa, toivon, että kun ylälaidan jättää valkoiseksi ja maalaa putketkin valkoiseksi, ne eivät nousisi niin kovasti sieltä. Tummanharmaa tiiliseinä, tummanharmaa lattia, tässä vessassa todennäköisesti vain maalaamme puulattian, koska tämä vessa näyttää olevan paljon paremmassa kunnossa kuin edellinen vessamme. Se oli niin läpimätä, että puut tikui vettä. Tätä vessaa ei ole käytetty kuin oikein harvakseltaan viimeiset 10-15 vuotta, joten se on ollut hyvässä kunnossa. Puutaso ja vessanpöntön kansi tulee pähkinän väriseksi, jotta edes jokin sama teema jatkuu viitaten muuhun asuntoon. Koko seinän levyinen peili ja sen yläpuolelle kaksi Lillholmen valaisinta.  Lisäksi muutenkin tuota Lillholmen sarjaa tulee vessamme. Materiaalit siis Pähkinänsävyinen puu, tummanharmaa tiili ja nikkelöityä terästä.

So this should be our toilet. The plan can always change, but this is what I had planned. Gray decorative brick at the back wall, but not the top. We have sewer and water pipes in the corner of the toilet, then cruise to the ceiling, I hope that when the top is left white and the white paint on the pipes, they do not show so much. Dark gray brick wall, dark gray floor, probably just a paint layer to it. This toilet has not been in use in the last 10-15 years, so it has been in good condition. Level and the toilet bowl cover should be a nut-colored, so that at least one of the same theme continues, referring to the rest of the apartment. Wall width mirror and the Lillhomen lamps above. Materials, therefore, Hazelnut-tone wood, dark gray brick and nickel-plated steel.


Mutta Teille kaikille muille, oikein rentouttavaa tiistaita! / But to you all others, very relaxing thueday to y'all

- Jaana

6 kommenttia:

Ouna kirjoitti...

Aijai, lopputuloskuvat näyttävät varsin ihanilta, jään innolla odottamaan remontin valmistumista.
Pian sininen wc on historiaa :)

Sanna-Mari kirjoitti...

Mielenkiinnolla jään odottaan teidän uutta upeeta vessaa! Toivottavasti ei oo yhtä pitkä projekti kun meillä oli (tai on edelleen, listoja puuttuu, katto maalamatta...)... :P :D

PaaPii kirjoitti...

Ai ai kun suunnitelmat näyttävät kivoilta!

Ruusa kirjoitti...

Mahtavaa! Jään innolla odottamaan jälkeen kuvia... :) Innokasta remppaa teille!!

xxxxx kirjoitti...

Tsemppiä teidän remppa"lomalle";-) vaan taatusti on vaivan arvoista, teille tulee kyllä tyylikkäät wc-tilat!

LENNU kirjoitti...

Rempan keskelle iloista mieltä! Mielenkiinnolla odotan mitä saatte aikaiseksi.