sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Kalevalan päivä / Kalevala day

Oikein hyvää Kalevalan ja kulttuurin päivää! Kotiuduimme juuri mieheni kanssa Oulusta ja makuuhuoneen sänky on TÄYNNÄ tuliaisia. Rahaa paloi enemmän kuin oli tarve, mutta ollaan seuraavat pari viikkoa ihan hissukseen. Pitää jossakin vaiheessa blogittaa, mitä kaikkea kivaa on löytynyt!

Pahoittelen, jos tekstistä puuttuu muutama J-kirjain, onnistuin  rikkomaan ko. kirjaimen reissun päällä.

Otin (jälleen kerran) varaslähdön Kalevalan päivään jokunen päivä takaperin ja tein oikein perinneruokaa. Ei mitään erikoisia kattauksia, vain kunnon kotiruokaa. Ainahan puhutaan, että laihiksella pitäisi syödä kalaa, se on terveellistä ja vähärasvaista, mutta minä veikkaan, että puhujat eivät taida tarkoittaa kunnon voissa paistettuja muikkuja ja silakkapihviä. NJAM! Lisäksi vähän perunamuussia ja aimo annos Kainuuta vihannesten muodossa.

Pieni kulttuuripätkä tähän väliin. Kirjallisuushistoriani on hiukan ruosteessa, samoin kuin paikallishistoriani, joten kerroin vain suurin piirtein, että Elias Lönnrothan on asunut Kajaanissa toimiessaan lääkärinä ja tuona aikana hän teki useita runon keräysretkiä niin Karjalaan kuin muuhunkin suuntaan Suomea.

Tämän Kajaani - kytköksen kunniaksi ruokapöydästäni löytyi vielä kainuulaisia ellei jopa kajaanilaisia kurkkuja ja tomaatteja. Sekä ehdottomasti parasta Kajaanissa: Pekka Heikkisen puu-uunileipä. Mielettömän hyvää!

Mutta nyt pitää alkaa henkisesti valmistautua siihen, että huomenna pitää mennä töihin... Miksi oi miksi viikon loma kestää VAIN 7 päivää... Ihan mälsää. No, kunhan maanantain jaksaa, sitten on kaksi päivää vapaata!

Oikein ihanaa tulevaa maaliskuuta sekä alkavaa viikkoa!

- Jaana


7 kommenttia:

Ouna kirjoitti...

Mmm. namii :).
Odotan innolla sitä shoppailupostaustasi.

Ruusa kirjoitti...

VOIH! Puu-uunileipää!! Ostan sitä aina mukaani kun käyn Kajaanissa. Eipä ole sen voittanutta! Toinen ehdoton saatava reissulla on P.Heikkisen kermasarvi ;) Nam!!
Laittelehan sitten shoppailureissun tulokset näkyviin..Mites veskiremppa etenee?
Tsemiä lomanjälkeiseen työpäivään!

Anu kirjoitti...

Ihanan näköistä ja taatusti myös maukasta leipää sulla! Voimia töihin ja hyvää kevätfiilistä alkavaan maaliskuuhun :)

Anonyymi kirjoitti...

Jag tycker om exakt hur du får din nivå under hela

Anonyymi kirjoitti...

I just added your website on my blogroll. I may come back later on to check out updates. Excellent information!

Anonyymi kirjoitti...

I just added your website on my blogroll. Really enjoyed reading through. Excellent information!

Anonyymi kirjoitti...

Really great article with very interesting information. You might want to follow up to this topic!?! 2011