lauantai 23. tammikuuta 2010

Marie Antoinette

Jokunen ilta sitten halusin hassutella, kun olin viettämässä vapaapäivää ja mieheni joutui lähemään illaksi töihin. Ajattelin kerrankin hassutella oikein kunnolla ja pidin Marie Antoinette -bileet, yksin tosin. Koko päivä meni ranskalaisissa tunnelmissa, ruokaa tehden, katsellen ko. elokuvaa ja vielä itseään laitelleen.

Aamupala (joka tosin syötiin huolestuttavan myöhään)
Halusin kokeilla pitkästä aikaa croisantteja eli voisarvia. Olisin tietysti voinut yrittää leipoa niitä itse, mutta ostin suosiolla valmiiksipaistettuja. Päivällä Terrassa käydessäni näin vielä tulppaaneja puoleen hintaan, joten ostin kolme kimppua, valkoisen, vaaleanpunaisen ja violetin. Sitten vielä valkoiseia ja violetteja kynttiöitä ja tuikkuja palamaan piirasmuotteihin (totta kai kun puhutaan Marie Antoinetesta).







Välipala
Kun puhutaan ranskalaisuudesta, pakko oli järjestää itselleni juustomaistajaiset. Tosin juustohyllyltä en löytänyt kuin yhden ainoan juuston joka miellytti minua (savustettu paprika - chili juusto, ja hyvää oli!), joten juustomaistajaisista tuli hyvin pienimuotoiset. Lisää täytettä tarjottimelle laitoin sitten piparista, suolakekseistä, mustista ja vihreistä oliiveista ja viinirypäleistä. Täytyy sanoa, että tähän voisi kyllä tottua, nyt ymmärrän miksi isosiskollani on aina kaapissa useamman eri sorttista juustoa! Päiville terveisiä!


"Jälkiruoka"
Marie Antoinettesta puhuttaessa totta kai leivoksia. Omistuista kyllä, olin niin täynnä jo tässä vaiheessa, etten saanut yhtään murusta alas, joten tyydyin vain ottamaan valokuvan ja jemmaamaat makupalat miehelleni...


Illallinen
Mieheni tultua töistä oli häntä odottamassa paisti, valkosipuliperunat ja salaatti patongin kera. Jos vain harrastaisimme viinejä, olisi tämä ollut juuri se täydellinen hetki nauttia niistä.. Mutta kukin taplaa tyylillään.




Minä itse
Niin, kuten jo sanoin, laittauduinhan minä itsekin iltaa varten. Joskus vain on hauska vähän hullutella, vaikka itsekseen ja niinhän minä teinkin! Etsin vaaleanpunaisen villatakin, laitoin vaaleanpunaisen ja liilan satiininauhan kaulaan, piirsin pienen kauneuspilkun (joka herätti miehessäni pientä uteliaisuutta kun tuli kotiin illalla), laitoin tukan niin korkeaksi kuin se vain ilman väkipakkoa meni ja vielä hiukan vaaleanpunaista luomiväriä ja huulikiiltoa. Oli kyllä ihana hassutella välillä. Jospa seuraavaksi Geishan muistelmat teema ilta!



Inspiraatiokuvat / Inspire pictures







Muistakaahan hupsutella välillä!

- Jaana

4 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Hei! Tupsahdin tänne erääseen blogiisi jättämän kommentoinnin seurauksena. Kiinnitin huomioni tuohon Kainuunkatuun ja päätin kurkata onko kyseessä sama katu jolla itse asuin liki 10 vuotta sitten- ja onhan se! :) Naapurissasi on vanha puutalo, siinä asustelin alakerrassa joitakin kuukausia :) Olen siis Kajaanista kotoisin, Kainuunkadun asunto oli ensimmäinen oma asuntoni ja siitä läksin maailmalle.. Hauska sattuma ja kiva oli katsella kuviasi tutuista maisemista! Suorastaan nostalgista! :) Muistamme hullutella tänäkin viikonloppuna! ;)

LENNU kirjoitti...

Heipsan Jaana!

Kiitos vierailustasi Werannalla, on ilo aina tavata uusia bloggaajia ja löytää heidän kivoihin blogeihinsa.
Sinulla on ollut varmasti ihana Marie Antoinette-päivä, herkullisilta näyttävät tarjoilusi ja vieläpä kauniisti katettuna.

Katselin vanhempiakin postauksiasi ja olisin luullut murtovarkaita käyneen koiranne "kisailun" vuoksi, hih. Hirveätä mitä jälkeä on tullutkaan. Siinä olikin varmasti kova homma saada paikat siistiksi.

Mukavaa hullutteluviikonloppua!

HannaKarmiini kirjoitti...

Hauska idea tuo teemapäivä! Tulin heti kurkistamaan blogiisi ja tulen varmasti toistenkin. Sinulla on paljon kivoja juttuja täällä! Nuo Liisa ihmemaassa-kattaukset olivat erityisen inspiroivia myös!

ankva kirjoitti...

ihanan kuuloinen hemmottelu- teemapäivä :)