maanantai 29. joulukuuta 2014

Joululounas



Taas on sellaista kiirettä pitänyt, että hyvä jos on edes itse perässä pysynyt!

Itsenäisyyspäivän jälkeen on tapahtunut vaikka mitä! On tullut käytyä muun muassa Barcelonassa, Varkaudessa, Kuopiossa, Iisalmessa, Kajaanissa ja Vuokatissa ja tullut maattua vielä vatsataudin nujertamana vessan lattialla. Joulu on hoidettu alta pois, tuollaiset neljä kertaa, jos tarkkoja ollaan ja on yritetty vähitellen palata takaisin normaaleihin uomiin kunnes tulee taas uusi vuosi, joka pistää kaiken sekaisin... Sellainen joulu. Mutta jos aloitetaan kuitenkin järjestyksessä.

Joulu meidän pienessä perheessä sujui kiireisesti. Tiedossa oli, että menisimme murun veljen luokse joulupukkia katsomaan 24. päivä, mutta halusimme kuitenkin itsekin järjestää pienen joulun, joten teimme itsellemme oman joululounaan 23. päivä. Katoin pöydän viime vuoden tuttuun malliin  "muistoja menneiltä matkoilta". Oli käpyjä vuoden 2013 matkalta Louisianasta, oli helmikuun 2014 Espanjan matkalta käpyjä ja oli lokakuu 2014 Amerikan matkoilta tammenterhoja. 

 

Herkkua oli siinä monenlaista. Tänä jouluna ruokapöytäämme löysi muun muassa savukala, graavilohi, sillit ja sillisalaatti sekä kinkku että hevosenpaisti. 

Totta kait myös juustoja löytyi. Nam!

Kattaukseen oli myös livahtanut pari jääkarhua: Coca-cola karhu oli syksyn Amerikan matkalta Atlantasta Coca-Cola maailmasta ja toinen karhu oli murun oma tuliainen aikaisemmalta Norjan matkalta. 

Jouluna vielä kilisteltiin matkalta tuodulla Codorniumin Anna Cavalla. 

Laatikoista meillä pääsi herkutteluun peruna-, porkkana ja uutuutena bataattilaatikko. Hyvää oli! 

Ähkyltä ei voinut välttyä tänäkään jouluna. Tämä oli ähky numero 1. 

Jääkarhut olivatkin aika voimakkaasti läsnä kattauksessa, kun jälkiruokaglögimukissakin seikkaili jääkarhu Pikku Myyn kanssa. 

Sellainen pikavilkaisu meidän joulupöytään. Toivottavasti olette omista jouluähkyistänne jo selvinneet. Itselläni tuli aamuisen puntarikäynnin perusteella pari kiloa extraa, mutta eiköhän nekin kohta häviä, kun alkaa "Synkän Syyskuun" perinteitä kunnioittaen "Tiukka Tammikuu". 

Ihanaa maanantaita kaikille! 

- Jaana

2 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Ihana tuo teidän joulupöytänne!
Ähky on ollut täälläkin, mutta on siitä onneksi jo selvitty.

Ahti kirjoitti...

Kiva kuulla, että olet hengissä! Hyvää Uuutavuotta Sinulle ja Murulle!