perjantai 24. syyskuuta 2010

rillit, kirppistelyä ja yksi arvonta

Paljon asiaa yhdessä pienessä postauksessa.

Aloitetaan silmälaseista. Päätin toimia vastoin suuren yleisön mielipidettä ja hankkia hengettömät silmälasit. Nyt on sitten vähän joka sorttimenttia: on valkoista, on punaista ja on näkymätöntä. Olisin kovasti halunnut tilata ne, jotka saivat yleisön suuren suosion, eli kirkkaat pokat, mutta ne ehkä hiukan liikaa muistuttivat jo olemassa olevia pokia.. Sori =D

 Ehkä vähän turhan läheltä kuvattu... hui!

Sitten niistä eilisistä kirppistelyistä.. Mitään en lähtenyt hakemaan, mutta silti paljon lähti mukaan. Ensimmäisenä kirppikseltä löysin tällaisia lasimaljoja. Ne muistuttivat niin kovasti lasimaljoja, joita muistin nähneeni yläkerrassa edellisen omistajan kaapin kätköissä, joten en voinut olla ostamatta niitä. Paksusta lasista tehdyissä jälkiruokakupeissa on pieni ripa ja jalka.. Ihanat sellaiset menneen ajan tyyliset kulhot. 5 kappaletta löytyi hintaan 1,30/kpl

Heti tekisi mieli rueta herkuttelemaan niistä jotain, mutta ei ole oikein mitään mitä herkutella... =( Ehkä se on vain hyvä asia välillä! =D

Kierrätyskeskus Entringissä tapahtui hauska juttu. Parit rouvat olivat vallanneet eteenpäin vievät kahdet eri käytävät ja minulla alkoi hermo mennä kun en päässyt puusta pitkälle. Hetken seisoskelin siinä ja aikaa tappaakseni aloin katsella mitä juuri siinä kohdalla löytyy (yleensä olen siis sellainen suuripiirteinen ihminen, mennään kauppa äkkiä läpi ja jos ei löydy mitään, ei voi mitään). Huomasin edessäni pienen sankon, jossa oli piparimuotteja. Nostin yhden sieltä sankosta ja näytin Makelle ja sanoin, että näistähän saisi hauskat koristeet joululahjoihin. *Viuh* ja lasien yksityiskohtainen tarkastelu jäi mammoilta kesken, kun ne syöksyivät sankon ympärille. Ihan tahallani keräsin kaikki parhaimmat päältä ja jätin mammoille muutamat omituisen näköiset piparimuotit... eivät kelvanneet enää heille. Itse sain loistavan saaliin hintaan 10 senttiä/kappale. Katsotaan pääseekö ne paketteihin vai kuuseen vai rakennetaanko mobiili vai ikkunakoristeita vai vai vai.... Varmaankin joulublogin puolelta löytyy lähiaikoina asiasta bloggaus... =D Siihen ne jäi kuin täit tervaan nuolemaan näppejään, mitä menettivät! =D

Se itse asiassa on taito tuollainen markkinointi. Talon vanha omistaja Selma osasi sen kanssa. Muistan varmaan 15 vuoden takaa erään Anttila reissun. Yhdellä pöydällä oli sini-kultaisia kahvikuppeja ja Anttilan alakerta täynnä naisia. Kukaan ei katsonutkaan niihin kahvikuppeihin, kunnes tämä Selma sitten meni pöydän äärelle ja tokasi vain, että "nämähän on samanlaisia kuin tsaarien kahvikalustot". *Jälleen yksi viuh* ja emäntälauma iski sen pöydän ympärille ja hetkessä oli se pöytä tyhjänä. Ne ei muistakseni ollut edes pahan hintasia. Kun Selma ja hänen miehensä Kusti sitten kuolivat, jäi ne kahvikupit meille äidin silloin ostaman setin kaveriksi. 

Samaiset kahvikupit ovat muutes seikkaileet aikaisemminkin blogissa, http://www.kotikainuunkadulla.com/2010/07/amerikan-itsenaisyyspaiva-4th-of-july.html Iltakahvihetken kohdalla ensimmäinen kuva.  Kupit siellä taustalla.


Isälle ja äidille löytyi vielä jotain mukavaa. Kirpputorilta löysin isälle komian lampun yläkertaan (isä on etsinyt komeita lamppuja, jotka kävisivät yläkerran tyyliin. Edellisen lampun hän huusi Sukevalla äänettömässä huutokaupassa noin parilla kymmenellä eurolla. Tämä lähti mukaan 15 eurolla.) Äidille löytyi (jälleen kerran) Agatha Christietä.


Makellekin löytyi jotain... Entringistä myöskin löytyi 8 bittisen Nintendon peli 5 eurolla ja Gameboy 15 eurolla. Make tuntui puhuvan, että huuto.netissäkin pystyisi saamaan näiden hinnan jo takaisin, eli taisivat olla todellakin edullisia. Itse ymmärrän jotain peleistä, mutta en ymmärrä niiden hinnoista mitään. Tästä syystä Make olikin minun "sisäänostaja" kun pyöritin omaa pientä osto-myynti-vaihto liikettä, jossa pyöriteltiin näitä pelejä, pelikoneita ja elokuvia.. =D Make osti ja minä myin, hyvä oli työnjako!

Tämä käsikonsoli pääsee täydentämään jo suht laajaa pelikokoelmaa muutekin. Joku pelikonsoli saattoi jäädä kuvaamatta, mutta saatte varmaankin ajatuksen, että näitä siis löytyy ja paljon.

Sitten se viimeinen asia... Tänään näyttäisi olevan 199 postaus.. Kuinkas olisi, jos huomenna järjestettäisiin arvonta 200. postauksen kunniaksi. Palkintona olisi Marimekon Keisarinna kassi. Tämähän on se sama kassi, josta jo aikaisemmin sanoin voittaneeni Tyyli ja Koti -arvonnassa. Itse asiassa niitä tuli kaksin kappalein ja ajattelin pistää hyvän kiertämään! Laukun arvo on 74 euroa. Lisää ohjeita huomenna!


Nyt tukka ojennukseen ja meikit naamaan ja lähretään töihin! Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

- Jaana

PS. Hahaa, ehdinpäs vielä tälle aamulla surffata ideoita piparimuoteille! Käy katsomassa mihin yllä olevia piparimuotteja voisi käyttä Joulublogissani Joulu Kainuunkadulla


12 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Ylimmäisem kuvan tekstiin viitaten: "Läheisyys lämmittää"!
Hyvää työpäivää!

Jaana kirjoitti...

=D

Unknown kirjoitti...

Mulla on kans neljät eri pokat (onneksi en ole niin sokea että linssit maksais hunajaa).Kun rillejä kerran on käyttettävä on kiva kun niitä on useampi,ohan nekin tavallaan koristeet niinko korutkin ne on vaan pakolliset koristeet.

Teija kirjoitti...

Mukavia löytöjä kaikki! No, noista pelikoneista en ymmärrä juurikaan, oon jämähtänyt sinne ekan Nintendon aikakaudelle, super mario rules :) Toi peli näytti vähän sellaselta?

Arvonta jee! En kyllä käsitä, että mistä olet voinut saada 2 noin kallista kassia, mutta mulle kelpais kyllä :)

Ruusa kirjoitti...

Hih,tuli mieleeni eräs tapaus kirppikseltä; oltiin tädin kanssa myymässä torikirppiksellä ja välillä tehtiin niin, että toinen kävi kiertämässä meidän pöydän luo ja alkoi tuohon markkinointiin tyyliin"voi miten kaunis ja tää on varmaan arvokas" ja tonki pöydän antimia.. Pian olikin iso lauma porukkaa tonkimassa kaverina ;)

Hienot prillit! Ja hyviä ideoita oli noihin piparkakkumuottien käyttöön! :)

Kivaa viikonloppua!

Sude kirjoitti...

Ihania kirppislöytöjä ja arvontaan osallistun tietenkin.

Jolindha kirjoitti...

Kivan näköiset rillit! Tässähän iskee itsellekin ihan rillikuume, kun aina näitä samoja käyttelen. :D

Ihania kirppislöytöjäkin teit!

tuksu kirjoitti...

Ihana postaus taas! Voin kuvitella mummojen harmin :) vaan siitäpä saivat :)
Sulle olisi mun blogissa yx juttu :)
tuksu

Marie Elisabeth kirjoitti...

Hauskoja löytöjä ja joulu mielessä, näyttää asiat olevan ihanasti Kainuunkadulla :)
Kauniit nuo sinun silmälsit ja kaunis olet sinäkin, tuolla asusteella rohkeasti syksyyn!

Anne kirjoitti...

Sä oot muuten varmaan ihan pikkutyttönäkin nähnyt noita lasimaljoja, koska meilläkin on tommosia - tai ainakin yksi tuollainen. :) Äiti on sokeriastiana pitänyt sitä.

Ja hehee, siellä on Elviira heti nenä pitkänä nuuskimassa ostoksia. Tyypillinen kissa. :D

Veera kirjoitti...

Sulla on kyllä kivoja ideoita. Minen sitäpaitsi löydä kirpparilta koskaan mitään, en kyllä jaksa katellakaan.

Ihana kisukuva!

KesäEsa kirjoitti...

Kyllä nuo pelit ovat hyvä löytö. Niillä alkaa olla keräilyarvoa. Tuo käsipeli on mielestäni huippuhalpa löytö.
Valaisin on hieno myös.