keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Valoa elämään!


Hurraa!!! Elämässä on valoa!! Ja/tai eteisessä on valoa!! Tai siis, onhan siellä ollut jo aikaisemminkin, mutta nyt siellä on enemmän valoa kuin aikaisemmin. Olemme tovin murun kanssa pohtineet, miten ratkaisemme valaistusongelman parhaiten kotosalla. Aikaisempi asukas oli jo jonkinlaisia spotteja hankkinut, mutta ne eivät minua valitettavasti tyylillisesti yhtään miellyttäneet. Olisin halunnut jotain, joka... ei näyttäisi noin halvalta (olipas se aika rumasti sanottu). Pitkään yritin miettiä parhainta ratkaisua, mutta kun huomasimme, että sanoja spotteja saa edelleen  AnttilaNetistä, päätin pyörtää mielipiteeni. Ehkä parempi nyt kuitenkin hiukan tulla tässä asiassa vastaan ja säästää tässä asiassa rahaa, kuin että alkaa kuluttamaan omaisuutta viiden uuden valonlähteen hankkimiseen. Siispä miettimään strategista liikehdintää ja katsomana, mitä lamppuja saisi vielä samaan sarjaan.


Strategiset liikehdinnät saatiin päätettyä ja päädyimme ostamaan (sillä hetkellä) yhden 3-osaisen spotin lisää korvaamaan eteisen yksi spottinen lamppu.


Nyt on mahdollista alkaa rakentelemaan valokuvakollaasia eteiseen ja sille saa ihan oman spotin suunnattua ja saamme silti vielä valoa naulakoille. 

Eteisen pieni spotti päättyi olohuoneeseen. Aikaisemman Norman Copenhagen 12 valaisimen rinnalle ei haluttu mitään  kovin näkyvää valaisinta, vaan ihan juurikin vain se pieni spotti valaisemaan olohuoneen peräseinällä olevaa isoa taulua illan pimeinä hetkinä. 



Lopputuloksesta tavallaan tykkään ja tavallaan en. Töissä olen oppinut pitämään hyvin tarkasti suunnattavista, juurikin vain yhteen pieneen  pisteeseen suunnatuista valoista ja tämän valaisimen valo hajaantuu enemmän, mutta toisaalta, onhan se valoa kaipaavalle pimeyttä parempi. 

Koska NetAnttilalla oli vielä lampputarjous menossa, pistimme murun kanssa vielä yhden tilauksen menemään yhdestä lisäspotista ja yhdestä valaisimesta ruokapöydän päälle. Jospa se tilanne alkaa kotona vähitellen kirkastua - kirjaimellisesti. 

Oikein mukavaa keskiviikon jatkoa. Tie vie tänäänkin töitä kohden, mutta viikon kuluttua se viekin lomaa kohden. Jospa sen voimalla jaksaa painaa vielä viimeisen viikon!

- Jaana

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Järkevää hommaa!