tiistai 7. lokakuuta 2014

Talo, jolla on historiaa


Olen asunut parissakin talossa, joilla on oma erikoinen historiansa (toinen niistä on Kainuunkadun talo ja toinen hyvin jännän historian omaava talo oli Nekalan asunto), mutta kaikista taloista erikoisin ja historiallisin merkitys on kyllä nykyisellä Commercen talolla. 

Kun muutimme taloon, vuokranantajamme vei meidät ullakolle näyttämään ullakkokoppiamme. Samalla hän näytti ullakon seinässä olevia reikiä ja kertoi niiden oletetun historian: Kansalaissodan aikaisia luodinreikiä. Yksityiskohdat jääköön kertomatta, mutta sanotaan vain, että ullakolla on oma synkkä menneisyytensä. Tieto tästä aiheutti pieniä vilunväreitä, kun paikan ohi käveli. 




Muuten voi ullakosta kyllä sanoa, että se on omalla tavallaan upea: vanhaa puuta ja punaista tiiltä. 


Kun oikein uskaltautui jatkamaan matkaansa ullakolla pääsi jopa kuikkaamaan tornin huippuun. Nyt tiedän, mitä sieltäkin löytyy!


Yhtään hullumpi ei kyllä ollut ullakon maisema tuonne torille päin. Onnellinen saa kyllä olla, kun näin komeassa maisemassa saa asustaa. Vanhoissa taloissa on vain sitä jotain!


Mukavaa tiistain jatkoa kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

Sari kirjoitti...

Huh, voi vain aavistella mitä siellä ullakolla on tapahtunut aikoinaan. Upea paikka kyllä muuten, ellei ajattele historiaa.