torstai 9. lokakuuta 2014

Matkapakkaamisia - Jaanan vinkit matkalaukun pakkaamiseen


Nyt tulee jotain, mitä ihmiset eivät minulta todellakaan osaa odottaa: vaatevinkkejä! En ole tunnettu pettämättömästä tyylistäni, mutta jos jonkin asian olen oppinut (suurinpiirtein) matkaillessani, on se laukun pakkaaminen. Jossain vaiheessa matkaillessani tajusin, että ihan turhaan pakkaan paljon erilaisia vaatteita mukaan, kun melkeinpä kaikissa maissa missä olemme matkustelleet, hintataso on ollut alhaisempi kuin Suomessa, joten sieltä tulee ostettua vaatteita, joita sitten käyttää matkalla. 

Keksimme murun kanssa, että kun lähdemme matkalle otamme kummatkin mukaan yhden ison matkalaukun ja yhden lentolaukun. Vaatteet tulee sopia pieneen lentolaukkuun, joka sitten pakataan sen isomman laukun sisään, jolloin ei tarvitse lentokentälle mennessä ja terminaaleissa seikkaillessa raahata vain kuin yhtä matkalaukkua kummankin. Kummallakin meillä on vielä omat olkalaukut, joissa kannamme mukanamme tärkeimpiä papereita ja läppäriä. 

Laadin itselleni aina jonkinlaisen pakkaussuunnitelman, jossa käyn läpi, mitä vaatteita otan mukaan ja ideoita, miten niitä voisi pitää. Tälle reissulle olen lähdössä 13 eri vaatteen, neljän kenkäparin (tiedän, on paljon, mutta se on minun perisynti) ja bikinien kanssa. Lisäksi luonnollisesti vielä alusvaatteet ja sukat, mutta niihin muru antoi aivan loistavan idean aikoinaan: kaikki reikäiset sukat ja tiensä päässä olevat alusvaatteet on loistavimpia vaatteita ottaa mukaan: päivän jälkeen ne voi vain heittää pois, niin ei tarvitse enää likaisia vaatteita tuoda mukanaan. Muru soveltaa samaa vielä muihinkin vaatteisiin ja itsellänikin matkalaukussa kulkee mukana kaksi toppia, keltainen ja pinkki, jotka todennäköisesti päätyvät joko roskiin tai sitten johonkin paikalliseen Thrift Shopiin kierrätettäväksi eteenpäin. 


Tässä vähän ideoita siitä, miten olin suunnitellut pukevani nämä päälleni reissullani





Ja lopuksi vielä suunnitelma matkapäivän vaatetuksesta. Suomessa on minulle kuitenkin liian kylmä, koneessa saattaa olla joko kylmä tai sitten siedettävä ja todennäköisesti Washingtonissa taas on lämmintä, joten kerrospukeutuminen on kova sana. 


Olen tehnyt samanlaisen suunnitelman muun muassa Milanon reissullle ja sitä edeltävän kerran kuukauden Jenkkireissulle. Se näytti silloin tältä:







Nyt on blogattua niin paljon muotia, vaatteita ja asuja, että minun osalta varmaankin muutaman kuukauden annos täynnä. Siispä mukavaa torstaita kaikille !

- Jaana



3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hyviä vinkkejä ja ideoita! Kiitos! Nämä kaivan esille sitten kun taas pääsen jossain vaiheessa matkalle.
Hyvää matkaa teille!

Elämän Helmiä kirjoitti...

Hienot vinkit, iso kiitos!
Rentouttavaa ja ihanaa matkaa teille!
-päivi-

Aikku kirjoitti...

Se on niin totta, että melkein joka puolella maailmaa voi täydentää matkagarberoobia, jos sattuu teepaidat loppumaan.

Matkustamme miehen kanssa moottoripyörällä ja tavarat pitää mahtua yhteen sivulaukkuun per henkilö. Minulla on reissussa mukana alusvaatteiden ja sukkien lisäksi 2 teepaitaa, 2 toppia, pitkähihainen, neule, farkut, sortsit ja kahdet kengät. Kosmetiikka on minikokoista. Yksi perusrasva riittää. Rikkinäiset paidat yms. laitetaan alkumatkasta ajoasujen alle ja ne nakataan roskiin matkan varrella. Viime kesänä ostin kaksi teepaitaa reissusta.

Hyvä konsti pakkaamiseen: laita ensin sängyn päälle kaikki, mitä haluaisit ottaa. Sitten otat puolet pois. Kun rupeat pakkaamaan laukkua, karsi vielä puolet. Vähällä pärjää.