sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Saunailta ja Kiuludilemma

Kerrankin kun sauna oli vapaa kuivuvista vaatteista, päätin käyttää tilaisuuteni hyväksi ja napata muutaman kuvan sieltä. 

Kun aloimme asuntoa etsimään, murulla ja minulla oli kummallakin oma toive, mitä asunnosta pitäisi löytyä: muru halusi parvekkeen ja minä halusin saunan. Kummatkin saivat, mitä halusivat. Saunamme ei ole iso, mutta juuri sopiva kahdelle, kenties jopa kolmelle. 



Haaveilin omasta saunasta jo Kuopiossa ja kovasti suunnittelin saunan rakentamista rivitaloasuntooni. Oli lauteet suunniteltu ja ehdottomasti piti tulla iki -kiuas. Noh, saunaa ei sitten ikinä rakennettu, sääli sinällänsä. Kahden vuoden karvaan kalkin korvasi kuitenkin se, että tästä asunnosta löytyy juuri tuo iki -ihana Iki-kiuas. Olen niin onnellinen. 


Useampi vuosi sitten joululahjaksi saadut laudeliinat pääsivät viimeinkin käyttöön. Muru ei tykkää niin pätkääkään, mutta minä en välitä.  Kun minä leveän takapuoleni siihen päälle sijoittelen, ei sitä näy sieltä =D



Yksi ongelma meillä on edelleen akuuttina: löylykiulu. Keksimme, että koska lauteet ovat kapeat, vie pyöreä, korkea löylykiulu turhaa tilaa alemmalta lauteelta. Kun löytäisimme matalan ja suorakaiteen muotoisen löylykiulun, samanlaisen kuin meidän tällä hetkellä löylykiuluna toimiva Samla -laatikko, olisimme niin mahottoman onnellisia. 


Rankan googlettelemisen jäljiltä löysin vain yhden ainoan vastaavanlaisen nurmijärveläiseltä Huone1:ltä, mutta sekin näyttää liian korkealta ja suppealta. Voi jos vain olisi hitsaustaitoinen kummisetä Kajaanissa tai puukäsityötaitoinen isoveli Klaukkalassa, joka voisi auttaa... ;D Sukulaisille vihjeeksi, tällä saisi tämän vuoden joululahjan kuitattua!! Olisin siitä niin mahdottoman onnellinen! Tai jos lukijoilla olisi antaa Tampereen seudulta jonkun käsistään näppärän henkilön yhteystietoja, että voisi häneltä kysyä mittatilauksena tällaista, sekin olisi mahtavaa! Tai miksei Helsinginkin seudulta. 


Nyt ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille! Taidanpa laittaa tänäänkin saunan lämpiämään (sen jälkeen kun haen murun lentokentältä Saksan reissultaan), ottaa muutaman sisustuslehden mukaan ja alkaa haaveilemaan, mitä vuokrasaunaan saisi tehdä. Mukavat jatkot kaikille!

- Jaana


2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Hyvää sunnuntain jatkoa vielä viisi minuuttia! Sitten vaan reipasta maanataita! Oliko hyvät löylyt?

Anonyymi kirjoitti...

Mä voin vihjata kummisedälle ja -tädille joululahja toiveesta :)

Maikki