maanantai 29. syyskuuta 2014

Ihana, inhottu vaatehuone

Edellisen kerran kun minun asuttamassa asunnossa on ollut vaatehuone, oli se Ämmänsaaressa ja olin tuolloin noin 7-vuotias. Olin jo ehtinyt unohtaa sen hyvät ja huonot puolet. 

Miten ihana onkaan heittää kaikki ylimääräiset roinat äkkiä pois jaloista pyörimästä vaatehuoneeseen. Ja miten ihanan helposti samainen vaatehuone menee rähjäiseen kuntoon. Meidän vaatehuone on vielä lisäksi vähän erikoisen muotoinen, kolmion mallinen, joten perimmäiseen nurkkaan pääseminen on erittäin hankalaa, jos lattialla on jotain tukkimassa reittiä. Ja että varmasti tila olisi vielä mahdollisimman hankala, on  siellä kaikkia erikoisia ovia ja ulokkeita, jotka pitävät sisällään esim. lattialämmitykseen liittyvää tekniikkaa. 


Jottei liikaa moitita vain huoneen arkkitehtuuria, asetamme mekin mukavuudenhalullamme ja toiveilla järjestyksestä lisää ongelmia. Olemme ahkerasti lajitelleet omaisuuttamme jätettäviin ja kirpputorille vietäviin, mutta silti tavaraa ja vaatetta tuntuu riittävän. Ja koska haaveilemme selkeästä ja erityisesti mahdollisimman pölyvapaasta kodista, vältämme ylimääräisten tekstiilien säilyttämistä "näkysällä". Vaatteita on edelleen niin paljon, ettei ne vain yksinkertaisesti sovi vaatekomeroon eikä kaappiin. Siispä tarvitsemme vielä lisää säilytystilaa!



Seisoin tovin vaatehuoneessa ja tulin kahteen ideaan: ensiksi toiselle vapaalle seinälle tarvittaisiin muutama koukku lisää, jotta saisi esim. hengarivaatteet roikkumaan näppärästi. Mieleeni tuli heti samantien IKEAn Bjärnum -koukut, jotka saa taitettua pois, kun niitä ei käytä. Muutama mustelma vähemmän tiedossa tämän ansiosta (mikä siinä on, että vaikka tilaa olisi kuinka paljon, sitä pitää aina kävellä pahki juuri siihen yhteen seinästä tököttävään esineeseen, niin että käsivarret ovat mustelmilla?)


Toinen idea syntyi ihan vahingossa. Hoksasin, että alimman hyllyn alapuolelle jää juuri paidoille / takeille sopiva pätkä, joten siihen voisi laittaa ylimääräisen tangon. Sen ajattelin kehitellä esim. Sovellan putken kannattimilla ja putkella, jos vain jostain tästä lähistöltä löydän ne. 


Hinku olisi kova tehdä ja ostaa kaikki, mutta nyt pitää alkaa budjetoimaan omia menoja: kolmen  viikon päästä pitäisi lähteä USA:han pariksi viikoksi, jossa varmasti keksii rahalle käyttöä... 

Shortly in English:
Walk - in -closet.. such a lovely, horrible thing. It's so easy just throw things to the closet and when closet is poorly organized, it can go in horrible shape really fast. This is the number one reason to organize your closet and maximize the storage opportunities. Here is few ideas, how I'm going to enhance my closet in future. 

- Jaana



Ei kommentteja: