lauantai 9. elokuuta 2014

sohvasuunnitelmia

Vaikka muutaessamme yhteen ajattelimme, että kaikkea tulee olemaan vähintään tuplat, pari asiaa ei mennyt ihan sen suunnitelman mukaan: kummankin sohvat sai lähtötuomion, samoin kuin TV-tasot. TV-tason kanssa pääsimme jo vähän vauhtiin, mutta sohvassa emme vielä päässeet niin pitkälle. Tiedämme, että siinä pitää olla hyvä istua ja on plussaa, jos siitä saisi myös vieraspedin. Divaani ehdottomasti, sen verran tykästyimme minun vanhaan sohvaan, että perinteinen 3-hengen sohva ei enää kelpaa meille sellaisenaan. Jostain kumman syystä haluamme sen vielä olevan IKEA-sohva. :D

Vaikka jo Kuopiossa vannoin, että seuraavat huonekalut tulevat noudattamaan ekologista linjaa, mielellään käytettyä, ei kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksilta ole löytynyt mieluisaa sohvaa. Tavallaan vähän harmittaa ostaa uusi, mutta onneksi tiedämme työnantajan tarkat vaatimukset eettisistä ja ekologisista tavoitteista, jolloin uuden ostaminen ei tunnu niin pahalta.

Murun kanssa olemme paria ei sohvasarjaa IKEA- sivuilta ihailleet: toinen olisi uutuus Nockeby ja toinen olisi IKEA - klassikko Karlstad. 

Nockeby:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S89020641/#/S69020637

Tässä ei ole vuodeominaisuutta, mutta näyttää tosi mukavalta istua. Saattaa olla hiukan liian iso tilaamme leveyden ollessa 277cm, mutta ehkä saisimme sen jotenkin toimimaan. Lisäksi näyttää siltä, että ehkä tuossa vieras sopii nukkumaan ilman vuodeominaisuuttakin. 


Karlstad divaani
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S19840648/#/S09889211

Ilman vuodetta on myös Karlstadin divaani, mutta samat perustelut kuin Nockebyllä: luulisi tuohon vieraan sopivan. Leveyttä olisi 244 cm, joten paremmin sopisi pieneen tilaamme.


Karldstad vuodesohva
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S69875659/

Karlstadista löytyy myös vuodesohva, mutta sitä ei ole divaaniominaisuutena. Tosin sellaisenhan voisi rakentaa saman sarjan rahista, joten sen saisi sillä ratkaistua. 


 KARLSTAD -rahi:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S39875670/


Väri on vielä vähän auki. Mustaa ei tule, siinä näkyy tahrat ja pöly niin selkeästi, etten suostu edes harkitsemaan asiaa. Itse olen ihastunut Isunda harmaaseen (yläpuolella olevat vaaleanharmaat kankaat), mutta murun mielestä sen näyttää Kalevi Sorsan puvun kankaalta. Höh. Sitten olisi vielä kultainen keskitie: tumman harmaa. Huolestuttaa vain jo olemassa oleva tumman ruskea ruokapöytä vieressä. Meneekö tila liian tummaksi, jos kaikki isot pinnat ovat tummia sävyjä? Valeanharmaa keventäisi sitä ja lisäksi se sointuisi murun harmaasävytteisen New York -taulun kanssa yhteen. Musta-valkoinen on aina tyyllikäs, mutta mahtava tulisi vähän kevennetymmälläkin värillä eli harmaalla. Ei vielä tiedä, mten tämä taisto päättyy, jännittää vähän itseäkin! Mutta on meidän sohviin saa aina irtopäällisiä, eli väärä valinta nyt ei ole maailman loppu. 

Mutta nyt aamupalalle ja sitten sohvakauppille! 

- Jaana










3 kommenttia:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Tyttäreni osti vasta Ikealta vaaleanharmaan ja on kyllä tosi kiva väri, mallin nimeä en mista. Käy hyvin mustan pianon viereen ja kun huoneessa on valkeapöytä ja tuolit on hyvinkin kevyen näköistä.
Mielenkiinnolla odotan minkä valinnan teitte. Meilläkin uusi sohva mielessä, mutta haluan ehdottomasti valkean ja pitää olla siro, kun tila kuitenkin niin pieni.
-päivi-

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on divaanisohva, jonka saa levitettyä. Olen pari kertaa yrittänyt nukkua siinä ilman sohvan levitystä, mutta sohvaosa on liian pieni. Ihminen kun ei nuku suorassa, vaan kyljellään tms. niin levitys on ihan ehdoton. Ihme kyllä, että päikkärit mahtuu nukkumaan ilman levitystä :)

Ahti kirjoitti...

Onnea "taisteluun"!