maanantai 18. elokuuta 2014

Shoppailua ja sisustusta

Lauantaina tuli shoppailtua enemmän kuin vähään aikaan yhteensä. Kiersin 4 kirpputoria, 4 sisustuksen erikoisliikettä, Stockmannin, Anttilan, Clas Ohlsonin ja 4 vaateliikettä. Sinällänsä yllätys, että rahaa meni "vain" 30 euroa, joka minun piheydessäni voisi olla ihan hyvin vaikka 300 euroa. Aina kun joutuu maksamaan jostain, on se liikaa. =D Jos taas lähdetään laskemaan, mitä olisin halunnut ja paljonko se olisi maksanut... noh, veikkaan, ettei edes 3000 euroa olisi riittänyt. 

Ensiksi kävin vilkaisemassa monesti ikkunasta kuolaamaani liikettä Tila&Ihmettä Aleksis Kiven kadulla. Hauskoja, hyvin graafisia valaisimia mielestäni  hyvin sisustukseen sopivalla tammijalalla, ihana betoninen bulldog (JAANA TAHTOO!!!) ja mielenkiintoisia mustia maapalloja. 



Seuraavaksi löysin liikkeen, jota en ollutkaan aikaisemmin huomannutkaan Aleksis Kiven kadulla, mutta rakastuin samantien kun sisään menin: Domdom. Ihana. Hauska. Graafinen. Mustavalkoinen. Sanoinko jo hauska? Jaana tahtoo vaikka ja mitä täältä ja vielä enemmän jopa sellaista, mitä he eivät (vielä?) myy. Samantien muodostui suosikkikaupakseni, vaikken sieltä  mitään vielä ostanut. 


Hallituskadulta löytyi Antiikki ja sisustus AnnaStiina. Sana "mielenkiintoinen" voisi olla sopiva sana tälle paikalle. Tosi paljon mielenkiintoisia tuotteita, joista huokui tarina. Omaan sisustukseen nämä eivät enää sovi, mutta silti herättivät ihanaa kauhuromantiikan henkistä kaipuuta. Voisiko kuvailla sisustustyyliä "Edgar Allan Poe kohtaa..." kenet? Marko Paanasen? Jonkun, joka rakastaa sisustaa romantisella antiikilla... En tiedä sisustussuunittelijoita niin hyvin. Hyvin erikoinen myymälä. Täytettyjä lintuja, vanhoja "kirjoja", kynttilöitä ja sitten tämä seuraava....


.. tähän ei vain sanat riitä. =D

Tässä välissä  kävin myös tutustumassa Live With Me -liikkeeseen, joka oli myös Aleksis Kiven kadulla. Rustiikkinen Industriaalihenkinen liike kuullosti aivan mahtavalta, ja jotain pientä kivaa sieltä löytyikin, mutta se mihin vähän petyin, oli se, että kun en kaipaa pientä ja kivaa tällä hetkellä. Se mitä olisin kaivannut, olisi esimerkiksi oikein karun näköistä, industriaalihenkistä sohvapöytää. Sitä ei sieltä löytynyt. Kaikkea muuta pienempää kylläkin. Mutta pitää varmaan käydä useammin pyörähtämässä, jospa sellainenkin joskus tulee sieltä vastaan. Mutta takaisin Hallituskadulle.

Kuopiossa tutustuin tarkemmin Etolaan ja olin innoissani, kun nyt Etola löytyy vielä lähempää kuin Kuopiosta. Valitettavasti ei ollut yhtä iso valikoima kuin Kuopiossa, mutta kaikkea hauskan oloista sieltäkin löytyi. Ihastuin erityisesti ideaan räsymatosta tehtyyn isoon lattiatyynyyn. Piti keskeyttää ostosreissu tähän, kun piti juosta heti kotiin katsomaan yhtä räsymattoa, saisiko siitäkin tuollaisen. Ja kenties siitä saisi ;D Pitää vain saada muru vakuuttuneeksi lattiatyynyn tarpeellisuudesta. Ja se voi olla vaikeaa, kun en itsekään ole ihan vakuuttunut sen tarpeellisuudestea =D


Väliposeeraus: heti ensimmäisellä käymälläni kirpputorilla Kirpputori-café Tarinasta löysin yhden trikoopaidan 3 eurolla ja jo jonkun hetken haluamani keltaisen sadetakin 5 eurolla. Kun vielä näin Etolassa keltaiset Hai-saappaat tiesin kokonaisuuden olevan kasassa. Tosin kumpparit olisivat maksaneet 54 euroa, joten vielä mennään ilman. 


Shoppailut jatkuivat lounastauon jälkeen toisella puolella Hämeenkatua (voinko liikaa hehkuttaa, miten mahtavaa on asua näin keskustassa shoppailuharrastuksen kannalta?) Anttila oli hyvin kartalla tämänhetkisistä sisustustrendeistä ja tarjosivat paljon mustavalkoista ja graafista, joka pisti minun itsehillintäni koville. Kuinka ylisöpö on tämä räsypatalappu? Eilen näytinkin graafista tyynyliinaa, joka lähti mukaan. Tyynyliinaa en osaa tehdä itse juuri samanlaisena, mutta minulla on tunne, että ehkä tällaisen räsypatalapun voisin tehdä itse ekologisuuden nimissä. Paljon on nimittäin lakanoita menossa kierrätykseen/ mökille, joten jos jonkun niistä uhraisi tällaisen kokeiluun. 


Kotikatu vei minua kauemmaksi kotoa Stockmannille. Stockmann tarjosi vaikka mitä ihanaa, johon mihinkään en raaskinut langeta: oli puisia tarjottimia, graafisia servettejä, lisää mustia maapalloja ja minun huumorilla varustettuja kukkaruukkuja. Mutta minä pysyin lujana. Hipelöin niitä, huokaisin ja jatkoin matkaani. 




Kyllähän tämä kaupunki alkaa kodilta tuntumaan. Kodin valinnassahan on ne kolme tiettyä kriteeriä jotka tulee täyttyä: sijainti, sijainti ja sijainti. Ja tämän sijainti on aikast hyvä. 


Mukavaa viikonalkua kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Kivoja liikkeitä tuntuu sielläkin olevan.
Minä kuitenkin lähden kohta Matkukseen ja sit käyn Kodin ykkösessä juurikin jotain graafisia tyynynpäällisiä ym katsomassa.
Todella kiva taas lukea postauksiasi !
Mukavaa viikkoa!
päivi-