maanantai 3. maaliskuuta 2014

Pensacola, Florida - Huntsville, Alabama

Matka jatkuu! Jätetään merenranta taaksemme ja lähdemme kohti Alabamaa. 

Vaikka illalla Pensacolassa satoi ja ukosti, aamu kuitenkin avautui kauniina ja aurinkoisena. Niinpä toteutimme haaveemme käydä rannalla kävelemässä. Katselimme auringonnousua, kävimme hiekalla ja tervehdittiin vastaantulevia rannalla kävelijöitä. 

Mielestäni ihmiset Amerikassa ovat ihania. Jotenkin todella erikoiselta tuntui se, että kun kävelet rannalla ja toinen ihminen tulee vastaan, te olette ystäviä samantien. Juuri te kaksi olette siinä samassa paikassa yhtäaikaa, teitä yhdistää juuri tämä asia. Ihana tapa. Joku varmasti suuttuu, kun sanon, mutta jos normaali suomalainen tapaa toisen samalla tavalla rannalla, vältellään katsekontaktia ja tunnetaan olo vaivautuneeksi, jos ollaan lähekkäin jostain syystä. Voi että on ikävä Jenkkilään!



Hotellin rannalta





Toiselta rannalta, jonka nimeä en, yllätys yllätys, muista. 




Kuvia katsellessa tuli kyllä valtava ikävä meren rannalle..

Alabama



Todella erikoinen paikka... Alabamassa on paikka, jossa nyt jo edesmennyt mies jakoi uskonsa. Mies oli kirjoittanut erilaisiin metalliesineisiin, kuten vanhaan pesukoneeseen lauseita kuten "Jesus saves", "read bible" ja "hell is hot hot hot". Täytyy sanoa, että siinä vaiheessa kun muru sanoi, että tuossa on tulossa yksi mielenkiintoinen paikka ja pysäytti keskelle metsää/ ei-mitään tien varteen kyltin kohdalle, jossa lukee "you will die". Todella romanttista... Olo oli kuin kauheimmasta kauhuelokuvasta. Erikoisinta kohteessa oli se, että joku oli vielä ostanut kyseenomaisen talon ja jättänyt kyltit esille. Pelottavaa. 








Joku näköalapaikka Alabamassa, en valitettavasti muista enää mikä.. 



Matkalla Huntsvilleen motarilla oli todella pitkät jonot. Jonot seisoi 45 minuuttia ennen kuin pääsimme eteenpäin. Näimme jossain vaiheessa, että oli tapahtunut kolari. Myöhemmin illalla saimme tietää uutisista, että oli tapahtunut kolmen ihmisen kuolonkolari. Vanhemman miehen ajama auto oli ajautunut motarin välisen nurmen yli vastaantulevien kaistalle ja osunut nuoren, raskaanaolevan naisen autoon. Mies oli kuollut paikalla, nainen ja vauva olivat kuolleet sairaalassa. Oli kyllä todella koskettava tapaus minulle matkalla. 


Huntsvillessä oli vielä sellainen ihana yksityiskohta, että majoituksemme pihassa oli tammi, jossa asui pieni orava. Orava nakkeli tammenterhoja maahan ja portaikkoon hajoittaakseen pienet tammanterhot. Joku tammenterho osui myös minua ja murua, kun kävelimme oven edessä. Ihana pirpana! Harmi etten siitä saanut yhtään kuvaa. 

Nyt ihanaa maanantaita, ihanaa viikonjatkoa ja ihanaa maaliskuuta!

- Jaana

Ei kommentteja: