perjantai 1. marraskuuta 2013

Springfield, Illinois - St Louis, Missouri

Jatkakaamme matkaa Springfield, Illinoisista kohti St Louis, Missouria. Nukahdettuani edellisenä iltana kello 20 jaksoi sitä sitten seuraavana aamuna herätä jo viidelta. Aamulla ukosti ja kun aurinko alkoi nousta, paljasti se aamutaivaalle sateenkaaren... ihana tapa aloittaa päivä!



Merkkien hautausmaa Route 66:n varrella Springfieldissä. 

Springfield, IL on tunnettu Abraham Lincolnin nuoruusvuosien kaupunkina, ja monenlaisia Abe Lincoln kohteita löytyi sieltä. Löysimme lisäksi lisää Muffler Maneja. 

Alkuperäinen Route 66 -kahvila Ariston Café Illinois'n Litchfieldissä.

Löytyi myös lisää vanhoja huoltoasemia Route 66:n varrelta... tällä kertaa Shell. 



Matkalla löytyi myös Ra66it Ranch, joka teki kunniaa Route 66:n varrella olevalle Cadillac Ranchille. Tällä ranchilla oli tosin maassa pystyssä Volkswageneita Cadillacien sijaan.. Tämä nähtävyys löytyi Stauntonista, Illinoisista. 


Yksi minun mieluisimmista kohteista: Chain of Rocks Bridge. Silta on rakennettu 1929 ja on pätkä vanhaa Route 66:sta. Silta ylittää Mississippi-joen ja sen toinen pää on Illinois'n puolella ja toinen Missourin puolella. Lisäksi silta on siitä hauska, että siinä on mutka keskellä. Minulla on murun tietokoneella lisää kuvia sillasta, jossa se mutkakin näkyy, mutta nyt en pääse sitä teille näyttämään.  

Joku oli onnistunut kirjoittamaan sanat "Monty Python" jotenkin tuohon siltaan, mutta osa tekstistä oli mennyt piiloon, kun siltaa on myöhemmin paikattu. 



Oli lämmintä. Seuraavana päivänä päästiin jopa 100 Fahrenheitiin eli noin 37 Celcius-asteen lämpöön. Hirvittävästi ei edeltävänä päivänäkään paleltanut, joka kelpasi minulle erittäin hyvin!



Maisemat Gateway Archilta. Keskellä Old Courthouse eli vanha käräjätalo, sen oikealla puolella beige/ruskea Hyatt ja sen vieressä tummanharmaa talo, jossa parvekkeet courthouselle päin, oli meidän hotellimme. Mahtavalla paikalla, täytyy myöntää!!





Lopulta pääsimme perille St Louisiin, jossa oli kyllä aivan mahtava maisema mm. St Louisin kuuluisimpaan nähtävyyteen, The Gateway Arch -kaari, jonka suunnitteli amerikansuomalainen Eero Saarinen. Ja kyllä, kävimme kaaren sisässä seuraavana päivänä. Hotellikin oli todella upea, jospa siitä saisin kuvan esille joskus... 

Nyt, hyvää marraskuuta!!

- Jaana

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiitos kuvakertomuksesta!
Hyvää viikonloppua ja pyhäinpäivää!