torstai 31. lokakuuta 2013

USA:n matka alkaa...

Hengissä ollaan! Matka on tehty, töihin palattu, synttäreitä vietetty ja jälleen on yksi hys-hys-projekti työnalla, jonka paljastan sitten ensi viikon alusta. 

Kuvia on aivan valtavasti reissustani, mutta valitettavasti lähes tulkoon kaikki kuvat ovat murusen koneella. Vähän kerkesin käsitellä ja siirrellä niitä nettiin, niistä riittää iloa vain muutamaksi päiväksi, mutta ainakin alkuun päästään. 

Halloweenia en ole ehtinyt kovasti edes viettää, joka vähän surettaa, mutta kun kuulette projektistani, ymmärrätte, miksen ehdi nyt halloweenia juhlia. 

Mutta nyt, tervetuloa mukaani Amerikan reissulle, 30 päivää, liki 9000 kilometriä ja 16 osavaltiota. Tällä istumalla pääsemme vasta Helsingistä Amerikkaan ja ensimmäiseen osavaltioon: Illinois'hin. Matkaa 224 mailia eli 360 kilometriä. 

6.9.2013 Matkalla Kuopiosta Helsinkiin



7.9.2013 Helsinki/Suomi - Arlanda/Ruotsi - Chicago/Illinois - Springfield/Illinois





Kun saavuimme Chicagoon, vuokrasimme itsellemme Chevy Malibun ja lähdimme ajelemaan Chicagosta Springfieldiin. Matka kulki vanhaa Route 66:iä pitkin.  


Vanha huoltoasema Route 66:lla


Toinen vanha huoltoasema Route 66:lla

Erikoisia nähtävyyksiä. Vihreä pukuinen ukkeli on Giant Gemini, joka on tullut tunnetuksi Muffler Manina aikaisemmin. Äänenvaimentimia myyvä firma hankki ennen itselleen isot "mainosmiehet" liikkeensä edustalle, mutta kun liikkeet on sittemmin suljettu, on isot mannekiinit myyty eri tahoille. Uudet omistajat saivat tehdä näistä Muffler Maneistä sitten, mitä halusivatkin tehdä. Tästä mufflermanista tehtiin... astronautti?




Päästyämme perille Red Roof Inn -motelliin kello oli noin 18.00 paikallista aikaa. Hädin tuskin pysyin hereillä ilta kahdeksaan, oltuani hereillä 21 tuntia putkeen, melkein nukuin istualtani lopussa.

Mutta nyt pitää rientää, lupasin itselleni vielä siivota tälle päivälle ja olen todella hyvin vältellyt sen tehtävän tekemistä. Ihanaa torstaita kaikille ja ihanaa halloweenia, jota vietetään tänään!

- Jaana 

3 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Tervetuloa takaisin!

tuksu kirjoitti...

Ihana kuulla sinusta! Jännityksellä odotan uutisiasi :)
Mukavaa viikonloppua!
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Jihuu! Olet taas takaisin täällä!
Nyt kyllä jänskättää ensin tuo Ameriikan kiertueen kuvat ja sitten tuo sinun vinkkaus tulevasta!Mikähän mahtaa olla? Muutto etelään...?
T.Komentoora