perjantai 29. marraskuuta 2013

Chilihodarit

Joskus tulee ihmeellisiä mielihaluja ja kaipauksia. Kun näin Tampereella Vaakon Nakilla "chili hot dogin" heräsi niin kaipaus joskus pari vuotta sitten New Yorkissa syötyä chilihodaria kohtaan. Ihan onnessani tilasin sen hodarin Vaakolta ja pettymys oli todella paha, kun se todellisuudessa olikin vain hot dog muutamalla jalapeño-viipaleella, ei "aito ja alkuperäinen" chili hot dog chili con carnella. Pettymys oli karvas ja se herätti minussa kaipuun tehdä itse oikea, kunnon chili hot dog. 

Voi että oli taivaallisen hyvää! Hyvää ja helppoa. Nam! Vinkki suomalaisille grilleille: ei ole vaikea, voidaan myydä sekä ranskalaisten että riisin kanssa sekä hodarin päälle. Kokeilkaa joskus! ;D

Murulta tuli vielä toive, että jos hänellekin voisi tehdä, varsinkin kun hän pitää todella paljon chilistä. Hän söi sitä suoraan purkista jenkkilän reissulla. Sikäli vielä hauska ero suomalaisessa ja amerikkalaisessa kulttuurissa on se, että siellä on metritolkulla chilipurkkeja hyllyssä ja Suomesta ei Citymarketista löytynyt yhtään, vaikka Citymarket tunnetaankin omasta "jenkkiherkkuhyllystä".

Nyt oikein ihanaa perjantaita kaikille!

- Jaana

Chili hot dog

400 g Jauhelihaa
1 kpl sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 prk (400/250g) kidneypapuja
390g chilitomaattimurskaa
pieni loraus vettä
1 punainen tuore paprika
1 punainen chili 
rouhittua mustapippuria, hitusen hienonnettua merisuolaa

Laita jauheliha ruskistumaan hienonnettujen sipulin ja valkosipulin kanssa. Pistä samalla tomaattimurska lämpiämään joukkoon kaadettujen papujen kera. Vettä "tomaatti-papupadassa" joukossa oli juuri sen verran, että olin saanut chilipaketin huuhdeltua lopusta tomaattimurskasta. Pilko jauheliha pieneksi, jotta ei tule kovin suuria sattumia. 

Pilko paprikakin pieneksi ja viipaloi chili ja laita pannulle pikkuisen ruskistumaan ennen kuin yhdistät tomaatti-papuliemen ja jauhelihan. Anna hautua jonkin aikaa, jotta paprikatkin pehmenevät ja pavut lämpimiä. 

Kun Chili alkaa olla valmista, lämmitä valmishotdog mikrossa, laita päälle hiukan chiliä, hiukan kuutioitua sipulia, juustoraastetta ja suolakurkkutikku. NAM!




3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko tuo miten "ärjyä", jos ei ole tottunut chiliä paljon syömään?
T.Komentoora

Jaana kirjoitti...

Tällä reseptillä ei tullut kovin tulista. Ei turvonnut huulet eikä tullut itku. Tosin chilistä otin siemet pois, sehän vähentää jo poltetta huomattavasti. Voisiko sanoa, että maukasta ja hyvää. ;D

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Tseesus, tuota on kokeiltava.Vävy on ihan mahdoton chilifani.