torstai 28. marraskuuta 2013

Galveston, Texas - Lafayette, Louisiana

Nonni! Nyt on saatu murulta taas muutama päivä lisää reissukuvia, kun kävin Tampereella pikaisesti taas pyörähtämässä. Pahoitteluni Oksille, pyrähdys oli niin nopea ja täyteen "bookattu", ettei aikaa riittänyt sitten enempää vierailuun. 

Galveston oli siis kerta kaikkiaan upean ihana paikka, jonka hohtoa lisäsi vielä merelle nouseva aurinko. Murun kanssa päätettiin, että mennään kuvaamaan auringonnousua, kun illallakin oli niin mahtavia kuvia saatu auringonlaskusta. Pahoittelen kuvien määrää, mutta hetki oli vain niin fantastinen, että loistavia otoksia tuli oikein urakalla. En osannut niistä enää päättää, minkä jättäisin pois. 




















Matkamme jatkui sitten Galvestonista, Texasista Lafayetteen, Louisianan puolelle. Koska Galveston on saari, ja mehän emme missään nimessä enää halunneet käydä reiteillä, jossa olimme jo käyneet, otimme auton alle lautan ja suuntasimme sitten Louisianaa kohti. 



Samaan aikaan oli USA:ssa ollut ammuskelu meritukikohdassa, jonka uhreja kunnioittaen lautalla oli lippu puolitangossa. Hetkeä myöhemmin, päästyämme kuivalle maalle, tapahtui itsellenikin reissun pahin hetki. Rakastan eläimiä ylitse kaiken ja jouduin todistamaan, kuinka jonkinlainen villikoira jäi edellä menevän auton alle. Koira jäi kitumaan siihen keskelle tietä, toki edellä menevä auto pysähtyi toivon mukaan hoitamaan velvollisuutensa. 







Seuraava pysähdyskohteemme oli The Sallier Oak. Puun "matkailusivut" kertovat puusta seuraavaa "Tämä elävä tammi on Imperial Calcasieu -museon pihassa Lake Charlesissa, Louisianassa ja on noin 375 vuotta vanha, ja sen oksat ovat levän/saniaisen peittämät. Puuhun iski salama myrskyssä 150 vuotta sitten, ja puun runko halkesi. Alueen asukkaat kiersivät suurta ketjua rungon ympärille sen koossa pitämiseksi. Vielä tänäänkin voit nähdä ketjun, joka on nyt kasvanut puuhun. Tammet elävät tyypillisesti noin 500 vuotiaiksi. Se on nimetty Charles Sallierin mukaan, joka oli yksi ensimmäisistä uudisasukkaista Lake Charlesilla." Lähde


Hylätty "yhteisö" Eddingston Court. 

Pikapysähdys Dairy Queenilla: chilihodari, hampurilaiset ja smoothieta. 

Viimein Louisianan puolella: paikallisia herkkuja Boudin balls. 

Herkkuja, joihin rakastuin: Root beer ja Turtles -suklaa (toisinsanottuna suolakeksin päällä toffeeta ja suklaata, nam!)

Loistava idea. Siinä missä Suomessa on samanlaisia salattipöytänä ja öljymarinadissa lilluvia aurinkokuivattuja tomaatteja, Louisianassa oli noutopöytä lämpimälle ruualle: kanan siipiä, kanan koipia, kylkeä jne. 



Ei kommentteja: