tiistai 4. kesäkuuta 2013

Osso Bucco


Kun muru kävi Kuopiossa edellisen kerran, kävimme Prismassa ja mietimme, mitä ihmettä sitä tänään syötäisiin.. Päädyimme lihahyllylle ja löysimme Osso Bucco lihan tarjouksessa..

Tähän väliin on sanottava, että tosi rasittava päivä olla vapaalla. Takanani olevalla kerrostaloalueella rakennetaan ilmeisesti jotain uutta ja juuri alkoi kolmas tai jopa neljäs räjäytys tälle päivälle. Räjäytyksen varoitustorvi soi jossain alle 100 metrin päässä ja kun täällä on niin järkyttävän kuuma, minulla on takapihan ovi auki ja se torvi huutaa yhtä kovaa, kuin se huutaisi suoraan korvan juuressa. Se siitä rentouttavasta vapaapäivästä...

Mihinkäs minä jäin? Niin, löysimme Osso Bucco lihan tarjouksessa ja nopeasti googlettelimme Osso Bucco reseptin ja olimme rohkeita, ei kun kokeilemaan. Meillä oli tarkoitus alunperin maistaa Osso Buccoa jo Milanossa, koska se on legendaarisin milanolaisruoka, mutta meidän reissunaikana tuntui suurinosa ravintoloista olevan kiinni, joten tämä(kin) jäi maistamatta. 

Osso Bucco oli mukava yllätys, tykkäsin. Ylikin jäi ja pakkasessa on vielä odottelemassa seuraavaa kertaa, kun pitää nopeasti lämmittää jotain pakkasesta. 

"Osso Bucco

4 naudanpotkaa (lihaista)
2 rkl vehnäjauhoja
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 sellerin varsi
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
4 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä
2 dl lihalientä (esim. fondista)
1 tlk tomaatteja mehuineen
4 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
basilikaa
timjamia
nippua lehtipersiljaa
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Tarkista ettei potkapaloista löydy luunsirpaleita. Pyörittele potkat huolellisesti jauhoissa.
Iso pannu ja öljyä. Paista lihat nätin ruskeiksi ja siirrä sivuun.

Heitä valurautapataan reiluiksi paloiksi leikatut sipuli, porkkana, selleri, paprikat ja murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa vihanneksia hetki.

Pyöräytä viini pannulla ja lurauta pataan. Anna vihannesten pehmentyä hetki. Kaada sitten tölkkitomaatit pataan. Mausta sokerilla, viinietikalla, basilikalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Laita myös lihat pataan ja lihaliemi. Lorauta myös vettä niin että kaikki ainekset peittyvät.

Hauduta kannen niin kauan että liha alkaa jo melkein irrota luista (käytännössä ainakin tunti). Maistele ja mausta rohkeasti.

Laita tarjoiluvuokaan, kasaa kastiketta ympärille ja persiljat päälle. Iske kiinni.

http://reseptitaivas.fi/reseptit/osso-bucco"

Mukavia herkutteluhetkiä kaikille, jotka tätä päättävät kokeilla.

Itse sillä välin jatkan vähitellen siivoamista ja viikonloppuun valmistautumista. Muru tulee loppuviikosta tänne ja viikonloppuna minä pidänkin pienet grillijuhlat muutamille työkavereille. Siispä siihen valmistautumaan. Mutta jos sitä ennen ottaisin kuitenkin vielä yhden palan tänä aamuna tekemääni raparperipiirakkaa... *nam*

- Jaana

PS. Isälle Nimipäiväonnitelut!!!


2 kommenttia:

Elämän Helmiä kirjoitti...

Hei, oletko tietoinen huipusta lihakaupasta särkilahden tietämillä, Vaasan leipomoa vastapäätä. Kannattaa käydä katsomssa tarjonta, niin huippua lihaa tuoreena. Avoinna myös lauantaisin. Eikä ole mikään mainos, onpas tullut hyvät lihat sieltä saatua.
-päivi-

tuksu kirjoitti...

Herkullista loppuviikkoo sinne!
Varmana on hyvää!
tuksu