lauantai 6. lokakuuta 2012

Ennen kuin täytät 30

Voisi kait ihan rehellisesti sanoa, että nyt alkaa 30-kriisi lähestyä. 19 päivää. Jännittää. Löysin joku aika sitten listan, mitä pitää tehdä, ennen kuin täyttää 30, katsotaas missä mennään. 

1. Yksi vanha poikaystävä, kenen luokse voisit palata ja yksi, joka muistuttaa siitä, kuinka pitkälle olet päässyt.  Kohtaan 1 ei ole ketään, mutta kohtaan 2 kyllä löytyy.


2. Kelvollinen huonekalu, jota kukaan muu perheestäsi ei ole ennen omistanut. Lähestulkoon kaikki kotonani. Ainoat poikkeukset keittiön tuolit ja tv-taso.


3. Jotakin täydellistä päällepantavaa, jos pomo tai unelmien mies haluaa tavata tunnin päästä. On ollut, ihana täydellinen pikkumusta, josta kasvoin ulos.. tai pitäisikö tarkemmin sanoa, joka kasvoi liian isoksi, kun minulla paino putosi. Tätä siis ostamaan seuraavaksi.


4. Laukku, salkku ja sateenvarjo, joita et häpeä kantaa. Laukku, on. Salkku.. en ole koskaan tarvinnut salkkua... sateenvarjo, kyllä vain!


5. Nuoruus, jonka jätät tyytyväisenä taakse. KYLLÄ!


6. Tarpeeksi värikäs menneisyys, josta voit kertoa tarinoita vanhana. KYLLÄ!

7. Käsitys siitä, että olet tulossa vanhaksi - ja rahaa, jolla rahoittaa ikääntymistäsi. HAH! Olen kirjoittanut tähän kolme kertaa uuden vastauksen, mutta en julkaise niitä, joku tulee muuten vetämään herneen nenäänsä. Sanotaanvaan vaikka että EI!!! 


8. Sähköposti, puhelinvastaaja ja pankkitili, joihin kenelläkään muulla ei ole pääsyä. Tällä hetkellä, kyllä. Puhelinvastaajaa en tosin omista.


9. Ansioluettelo, jota ei ole suurenneltu yhtään. KYLLÄ! Olen tehnyt PALJON töitä ja useampaa yhtä aikaa maksaakseni kaiken. Sen seurauksena on suomeksi sanottuna helekkarin pitkä ansioluettelo.


10. Yksi ystävä, joka saa sinut nauramaan ja toinen, joka antaa sinun itkeä. Kyllä


11. Ruuvimeisselisetti, akkuporakone ja mustat pitsirintsikat. Kyllä, kyllä ja ... en vastaa!


12. Jotakin järjettömän kallista, jonka ostit vain itsellesi, vain koska olet ansainnut sen. Voidaanko matka laskea sellaiseksi?


13. Uskoa siihen, että ansaitsit sen. KYLLÄ!


14. Ihonhoitosuunnitelma, treeniohjelma ja suunnitelma siitä, miten tulet toimeen sen faktan kanssa, ettei elästäsi tulee parempaa täytettyäsi 30. Ihonhoitosuunnitelma? Treeniohjelma? No ei. Pitää hyväksyä itsensä sellaisenaan kuin on. Paikat rupsahtaa vääjäämättäkin jossakin vaiheessa, ei kait sitä pakoon pääse?


15. Tyydyttävä alku työuralle ja tyydyttävä parisuhde.
Alku työuralla, kyllä. En sanoisi tyydyttäväksi, koska olen siinä, missä olen halunnutkin olla jo monta vuotta. Parisuhde, kyllä, mutta en sanoisi sitäkään tyydyttäväksi. Se tekee minut onnelliseksi, silloin se on paljon enemmän kuin tyydyttävä. 


Ennen kuin täytät 30, sinun tulisi tietää...


1. Miten rakastua menettämättä itseäsi. Sen olen nyt oppinut. 
Ennen kuin täytät 30, sinun tulisi tietää...


2. Mitä ajattelet lasten hankkimisesta. Ajatustyö tehty.

3. Miten ottaa lopputili, erota miehestä ja miten uhmata ystävää pilaamatta ystävyyttä. Lopputili hallussa, kyllä. Uhmata ystävää, kyllä. Erota miehestä.. no jaa. Ilmeisesti en. 

4. Koska yrittää enemmän ja koska luovuttaa. Kyllä ja tarpeeksi pitkään hakattuani päätä seinään, olen oppinut myös luovuttamaan. Mutta vasta hyvin, hyvin pitkän ajan jälkeen. Hevillä ei luovuteta!


5. Miten suudella niin, että suudelma kertoo täydellisesti mitä haluat tai et halua tehdä seuraavaksi.  Kyllä ;D


6. Ulkoministerin, isoisovanhempiesi ja kotikaupunkisi parhaan räätälin nimet.  Kröhön... En, en ja en. Anteeksi.


7. Miten elää yksin, vaikket pitäisi siitä. Teen sitä koko ajan.


8. Mihin mennä, jos sielusi tarvitsee lepoa.  Tiedän. 


9. Se, ettet voi muuttaa sääriesi pituutta, lantiosi leveyttä tai vanhempiesi luonnetta. Kyllä, kyllä ja kyllä. Valitettavasti melkein kaikkiin.


10. Se, että lapsuutesi ei välttämättä ollut täydellinen mutta ainakin se on ohi. KYLLÄ!


11. Mitä tekisit tai et tekisi rahan tai rakkauden tähden. Kyllä ja kyllä.


12. Keneen voit ja et voi luottaa. Kyllä. Valitettavasti se lista, keneen voi luottaa, on lyhyt, mutta sitäkin tärkeämpi. 


13. Miten olla pyytämättä anteeksi jotakin, mikä ei ole vikasi.  En osaa. Liian monta kertaa viime aikoinakin olen törmännyt tähän ongelmaan. Pyytelen anteeksi todella paljon. Lisäksi otan hyvin monen syyt niskoilleni. 


14. Ettei kukaan pääse pitkälle polttamalla tupakkaa, ryyppäämällä, käyttämällä huumeita tai olematta käyttämättä hammaslankaa. Kyllä, kyllä, kyllä ja hmmm... En ole ikinä yhdistänyt pitkälle pääsemistä hammaslankaa. 

15. Miksi sanotaan, että elämä alkaa 30-vuotiaana. Minulla alkaa olla käsitys siitä. 



Nyt tämä tyttö hyppää skootterinsa selkään ja suuntaa työpaikan suuntaan. Ihanaa lauantaita kaikille!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jestas mutta sä olet laihtunut! =)
Upealta näytät!

-Sari

Ahti kirjoitti...

Kylläpä ehti Sari viedä sanat suustani!