tiistai 25. syyskuuta 2012

Arkijuhlaa

Eilinen vapaapäivä meni hyvinkin rauhallisissa merkeissä. Aamusella ensimmäisenä (viiden ja puolen tunnin yöunien jälkeen) silitin pestyt verhot ja laitoin ne ihan ikkunaankin makuuhuoneessa, pesin uunin ja tein makaronilaatikon. Kaivelin kaapinperältä myös jalalliset lasit ja tein niistä kynttiläasetelman keittiönpöydälle, siitä sitten enemmän huomenna. Tuollaisen mahdottoman aamurutistuksen jälkeen ajattelinkin ottaa loppupäivän rauhallisesti, polttelin vain tuikkuja ja surffailin netissä etsimässä monta erilaista uutta ideaa ja virittelemässä muistoja sissimarkkinoinnista. 

En ole montaa kertaa tehnyt makaronilaatikkoa kahdesta syystä. Minulla ei ikinä ole kaapissa maitoa saati kananmunia. Tälläkään kertaa ei ollut maitoa, mutta munia löytyi sopivasti kolme kappaletta. Onneksi löysin reseptin, johon ei tarvinnut maitoa. Ja lopputulema oli hyvää, piti monta kertaa santsata päivän aikana, Hiukan erilaisen siitä teki vielä se, että käytin siihen suolakurkun "tähteet", tarkemmin sanottuna mausteliemessä olleet valkosipulit ja jalapenot. Ei mielestäni kyllä ollut ollenkaan pahaa. Aikast hyvää jopa. 

Iltapäivä menikin tapellessa itseni kanssa, menenkö päikkäreille vai ei. Ihan omituinen tuo minun unirytmi, vaikka kuinka yrittää pakottaa itsensä menemään nukkumaan ajoissa, aina tulee jotain muuta mieleen, jota on ihan pakko tehdä, tai kun silmät sulkee, alkaa miettimään kaikkea mahdollista. 

Mitähän sitä tänään keksisi? Ihania nämä vapaapäivät, näin aamusta kaikki on vielä mahdollista! 

- Jaana










Liha-makaronilaatikko

Suomalaisten suosituimpia ruokia on makaronilaatikko jauhelihasta.
Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä tai laktoositonta maitoa.
Kuitupitoisemman makaronilaatikon valmistat tummasta sarvimakaronista.
Voit valmistaa makaronilaatikon myös pieniin voideltuihin annosvuokiin ja laittaa munamaitoon tuplasti munia, näin saat laatikolle kiinteämmän rakenteen. Kun annosmakaronilaatikot ovat jäähtyneet, kumoa ne tarjoilulautasille ja koristele hienosti "torni"-tyyliin, niin saat oikeat gourmet-annokset!
Jauhelihan tilalla voi olla kanaa, kalaa tai kasviksia.
Tee kerralla enemmän, niin voit ottaa laatikkoa evääksi töihin tai lämmittää seuraavana päivänä ateriaksi.
Saat kana-makaronilaatikon käyttämällä broilerin fileesuikaleita, kala-makaronilaatikon käyttämällä kalafileesuikaleita ja kasvis-makaronilaatikon käyttämällä kasviksia jauhelihan tilalla vastaavan määrän.

noin 4-6:lle
5-6 dl Myllyn Paras Makaronia tai Tumma Makaronia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1-2 tl suolaa
1 tl currya
tl valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
3 kananmunaa

7 dl (laktoositonta) maitoa tai lihalientä (HUOM! Jos et keitä makaroneja, käytä 1 litra nestettä)
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voit jättää makaronit myös keittämättä ja pääset näin helpommalla. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita kananmunat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Mikäli et esikeittänyt makaroneja, sekoita seosta kerran tai pari paiston alkupuolella/puolivälissä, jotta makaronit eivät jää painuneina vuoan pohjalle. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.



3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näköinen kynttiläasetelma! Mukavaa vapaapäivää :)

Katja

Stiina kirjoitti...

Ihania kuvia! :)

Ruusa kirjoitti...

Moikka pitkästä aikaa! :) On jäänyt kommentointi vähälle, mutta olen tietty kuulumisiasi lueskellut.

Makaroonilaatikko ja jalopenot on meidän herkkua! Tulee ihan super hyvää! Jos siis tykkää tulisemmasta.:D

Tuo on muuten niin totta; aina kun silmänsä sulkee niin alkaa mietiskellä ja ideoida kaikenlaista ja siinäpä sitä aikaa sitten meneekin muuhun kun nukkumiseen! Sitten on aamulla ihan sikkurassa xD

Mukavaa viikkoa sinne ja reipasta syksyä! :)