tiistai 8. maaliskuuta 2011

Tour De Kajaani osa 2


Tosiaan tuossa kuun alkupuolella käytiin miehen kanssa ajelemassa pitkin Kajaania ja etsittiin sopukoita, joissa harvemmin tulee käytyä, kuten yliopiston kulmaa. Opettajan koulutuslaitos on tuttu, samoin terveyskeskus ja kirjasto, mutta jotkin paikat ovat minulta jostain syystä silti jääneet näkemättä..

Kuten tämä talo.

Tämä on siis entinen opettajankoulutuslaitos, tai kohta entinen.

Toinen mysteeri oli tämä tönö näiden kahden ylläolevan välissä. Ihana, pieni, herttainen, vanha, ihana.
Just semmonen minun oloinen pieni mökki. Tällaisen jos saisi "huvílaksi", pieni piilopirtti jossain rannalla. Huoksuisi samalla sellaista romuromantiikkaa kuin että myös ranskalaista Louvre -tyyliä, rakentaa nyt kivinen huvila... Ihana!

Tämän talon takaa näkyvät kaksi rakennusta ovat liiankin tutut. Kauimmaisena uusi elokuvateatteri ja sen tiloissa vanha työpaikkani, sen edessä muutama viikko sitten viimeksi virailemani Wanha Kerho, mutta harvoin olen tämän talon kohdalla pysähtynyt, sehän on hurmaava.


Monta ihanaa taloa jäi pelkästään tästä nurkasta Kajaania kuvaamatta. Terveyskeskuksenkin vanhapuoli on upea, iso sininen puutalo, joka joskus jokunen vuosi sitten oli myytävänä miljoonalla eurolla, vanhat kivitalot... Tänne pitää suunnata joku päivä uudestaan.

Iso kiitos kaikille eilisestä kommentista, tuli ihan sellainen "noh, tää nyt on vain tällanne..." -fiilis, mutta todellisuudessa ne lämmitti mieltä tosi paljon! Olette ihania, ihan kaikki!

Tämä tyttö suuntaa töihin ja alkaa sen jälkeen toden teolla kirjoittaa ostoslistaa, mitä tarvitsisi tuonne vessaremppaan ostaa. Jos vaikka tyhjentäs säästötilin ja lähtis tuhlailemaan tuonne Haaparannan Ikeaan kylppärikalusteiin ellei Suomesta löydä halvempaa... Alustavien suunnitelmien mukaan pelkästään kalusteisiin menisi yli 800 euroa, eikä se sisällä vielä kaakeleita. Vesieristeet onneksi on jo, ja uusi vessanpönttö. Lisäksi miehus kun tuntui sanovan, ettei halua rueta siirtelemään vesiputkia, pitäisi palkata muutamaksi túnniksi mies siihen ja sähkötöitäkin olisi vähän, niin taitaa tuntua siltä, että säästötili on tyhjä kun remppa saadaan valmiiksi eikä me päästäkään sitten syksyllä sinne Marbellaan... Toivottavasti nyt ei kuitenkaan ihan niinkään käy!

Adios!

- Jaana

4 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Sitä ei aina ymmärrä katsoa ympärilleen ja nää näkemättä kaikki kiva ihan läheltä :D Olipa hassusti sanottu?!

Ihania taloja. JOskus kouluaikaan tehtiin esitelmä siitä terkkarin talosta, mutten muista enää mitään koko hommasta ;)

Kivaa viikkoa ja reipasta remppasuunnittelua! :)

tuksu kirjoitti...

Olipa kiva kierros Kajaanissa. Se kaupunki on mulle jäänyt hiukan vieraaksi, tai aivan vieraaksi. Ihan muutaman kerran olen siellä piipahtanut, vaikka niin liki asuimme. Vaari taisi jotain siellä käydä "täydennyskouluttautumassa"...Lohdutus: Marbellaan voi mennä toiste :) ehkä se wessa on hyvä saada kuntoon :)
Iloa päivään
tuksu

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Kiitos Kajaanin kierroksesta ja hyvää naistenpäivää:)
-Hanne-

Unknown kirjoitti...

Suoritin yhden talven opintoja Kajaanissa ja silloin jo huomasin että kaupunki on täynnä makeita taloja -tosin tuntuu, että siellä niiden arvoa ei vielä ehkä ihan oltu tajuttu!
Toivottavasti keksivät OKL:lle jotain kunnon käyttöä jatkossa. Rakennus on nimittäin sisältäkin aivan mielettömän hieno! Koko "yliopiston mäki" pitäisi suojella mielestäni.