tiistai 15. maaliskuuta 2011

3. remonttipäivä takana ja homma karkasi ihan käsistä

Heti ensimmäiseksi pahoitteluni tökeröstä suomen kielestäni. Väsyttää niin hirvittävästi, etten osaa enää oikolukea juttujani... =D

Kolmas päivä ja aika taulut heittää härän pyllyä. Tänään isännöitsijän suosituksesta vuokrasimme piikkauskoneen ja pääsimme tunnissa eroon pirun lattialaatasta, mutta samaan syssyyn saimme hyvän huonoja uutisia. Nyt kun meidän lattia on auki, on sama vaihtaa lattiakaivo. Toisin sanottuna meidän tulisi piikata lattiakaivon ympäriltä ja alta tavaraa pois, jotta siihen voitaisiin laittaa uusi kaivo tilalle. Talonyhtiö kuitenkin lupautui maksamaan sen, samoin kuin vesieristeet lattiaan, joten painelimme suoraan sukulaisten LVI -liikkeeseen ja huomenna tulee mies piikkaamaan lattian ja toinen mies sen jälkeen laittamaan kaivo paikalleen. Sen jälkeen tämä ensimmäinen mies laittaa betonit kaivon ympärille, katsomme samalla LVI -miehen kanssa, miten me teemme suihkun putkien kanssa. Kiitos tämän betonivalun takia, meidän hommamme viivästyy heti noin vuorokaudella. Huomenna olisimme muuten laittaneet vesieristeet ympäri vessaa ja vuorokausi siitä, olisimme laittaneet toisen kerroksen. Nyt sen sijaan odotamme vuorokauden, että betoni kuivuu ja yhteensä kaksi vuorokautta odotamme vesieristeen kuivumista. Kiva kiva. Mutta kuten on tämän remontin aikana tullut sanonnaksi, kun kerran tehdään, tehdään se kunnolla.
Aamulla oli hyvä, kun aloin ihmetellä, miten minulla on joka paikka kipeänä. Rupesin tarkastelemaan käsiäni ja löysin kädestäni kaksi mustelmaa. Eilen kun pidin tuota talttaa kädessä ja löin sitä vasaralla, muutaman kerran löin huti ja löin sitten samalla käteeni... Taisin keksiä ohilyöntivasaran =D


Tämä aamu jo rutiiniksi kehittyneellä tavalla kiertää jätekeskuksen kautta.. aurinko paistoi ihanasti, joten en voinut olla ottamatta "lennosta" kuvia


löytöjä roskiksista... Aika retro on ollut vessa jollakin muullakin!


Mitähän tästäkin patja jousistosta olisi saanut aikaiseksi? Jouluvalot kiinni ja seinälle. Tai kenties kuvia ja kortteja kiinni ja luoda siitä korttiteline.


Tämän päiväisen jälkeen kämppä näyttää aika karulta. Mutta jos vain kosteusmittarit näyttävät lupaavaa, keittiöön voitaisiin huomenna laittaa vesieriste tai ainakin laatta toiselle seinälle (jos vain siis löydämme mieluisan laatan...). Riippuen totta kait, miten me teemme vesiputkien kanssa. Samalla kun kylpyhuoneessa saatetaan muuttaa vesiputkein paikkaa, saatetaan keittiössäkin vaihtaa putkien paikkaa. Vaihtoehtoja on niin monia, että ei osaa päättää. Jos LVI -mies kertoo putkien siirron maksavan yli 300 euroa, saa olla hana siinä paikassa missä se on ollut 50 -luvulta, mutta jos hinta jää alle, voisi meille tulla tuonne kämppään uusi hieno hana =D Ihan alkaa jännittää, mitä huominen tuo tullessaan.


Kylppäri

Niin ja kuuluihan tähän päivään muutakin dramatiikkaa. Tämä "henkilö" josta puhuin eilen... otimme hänen kanssaan tänään yhteen. Kerroin hänelle suht rehellisen mielipiteen hänelle ja hän vain intti ja intti. Loppujen lopuksi minulla meni hermot hänen kanssaan ja lähdin kävelemään paikan päältä. Miksi ihminen ei voi ymmärtää, että tapa, jolla hän toimii ja miten hän kommentoi ilman minkään sortin koulutusta (ilmeisesti, en ole tosin aivan varma), voi loukata ihmisiä. Tulee vain ja sanoo, että tuo ja tuo on homeessa. Aiheuttaa paniikkia asukkaille ja minä joudun loppupelissä maksumieheksi aiheettoman kylppärirempan takia. Rehellisesti sanottuna, minulla olisi 1500 eurolle muutakin käyttöä kuin rempata hyvärunkoista vessaa! Kaikesta tästä olisin selvinnyt noin 100 eurolla, kun olisin vain hankkinut kosten tilan ilma"imurin" ja tehnyt pari reikää oveen. Vaan ei, kämppähän on aivan homeessa! Jessus sentään! No, huomenna tulee kosteusmittarimiehet ja isännöitsijä sanomaan, olenko minä, kylppäri vai joku muu homeessa. Mutta rehellisyyden nimissä sanottakoon, että vessan vanhat puiset oven pielet olivat ehkä jo parhaimmat päivänsä nähneet. Mutta kyllä kait meistä olisi jokainen 60 vuoden jälkeen =D

Nyt tämä tyttö taitaa painella pehkuihin. Siellä huomenna tulee 8.30 isännöitsijä ja piikkari paikalle, joten meitin pitää olla "freesi". Jospa vähitellen alkaisi tulla vähän kannustavamman näköisiä kuvia kuin vain karuja betoniseiniä. Oikein hyvää yötä kaikille!

- Jaana

PS. Keittiön seinämateriaali edelleen hakusessa. Nyt olemme saaneet rajattua sentään näihin 5 vaihtoehtoon. Tai oikeastaan neljään, koska itse en lämpiä tuolle mustalle seinälle pätkääkään! Nyt sitten vain K-rautaan hakemaan arkki vihreää ja harmaata mosaiikkia ja katsomaan mikä sopii parhaiten. Valkoiset ja luonnonkivilaatat meiltä löytyikin kotoa.


Ja niinpä, väsyneenä kun kirjoittaa, tulee tuollaisia kirjoituskukkasia, joista Ahti sanoikin. En aio edes korjata sitä, oli niin hauska!

5 kommenttia:

Ruusa kirjoitti...

Voi vitsit mikä projekti...Mutta oikeesti taitaa olla tosi hyvä,että se kaivo vaihdetaan.

Kovasti tsemppiä!! Aika ei ole kullannut muistoja noista kaivonvaihto ja valu-hommista.. ;/

Ahti kirjoitti...

Anteeksi hirveesti, mutta joskus tulee "löytäneeksi" jotain hauskaa teksteistä:

"Nyt tämä tyttö taitaa painella pehkuihin. Siellä huomenna tulee 8.30 isännöitsijä ja piikkari paikalle, joten meitin pitää olla "freesi"."

Mitä mahtaa Make tuumia, jos pehkuihin tulee pari miestä lisää?

Hyvää keskiviikkoa! Toivottavasti kaikki menee nappiin!

tuksu kirjoitti...

Hei, toi patjan joustinosa on loistava köynnöskasvien tuki! Harmi, että se meni roskiin, samoin kaunis pönttö :)
Mä ostin meidän toiseen wessaan vaaleansinisen lavuaarin, kun haluan siitä sellaisen :) retron :)
vessaa ei vielä ole päästy rakentaan...kun ensin tehdään muuta.
Kirjoitusvirheistä ja sanakukkasista älä välitä! Toi eläköitynyt ope huvikseen AINA löytää noita, mun puheestakin korjailee ja vitsailee, se on sen ""virka""
Oikein paljon voimia teille ja sille suunsoittajalle luu kurkuun :)
tuksu

Krisse kirjoitti...

On teillä projektia...mutta on se sitten hieno kun on valmis. Jaksamista remontin keskelle..

Sari kirjoitti...

Voimia remonttihommiin! Kyllähän nuo seinät ihan terveiltä näyttävät, joten hometta taitaa olla jonkun muun ajatuksissa....