keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

4. remonttipäivä, jotain valmistumassa, jotain aivan kesken...

Nyt saa pussata aikatauluille hyvästit. Tänä aamuna tuli isännöitsijä ja piikkaripojat paikalle kaivelemaan meidän vanhaa lattiakaivoa esille. Piikkari aloitti hommat 8.30 ja lopetti vasta kello 15. Siinä vaiheessa soitti LVI-mies ja kertoi tulevansa huomenna 7.15 laittamaan putket. Lattiaan jouduttiin kaivamaan niin iso kuoppa, että voipi olla, että menee koko päivä, että lattia kuivuisi. Piikkari valitti, että betoni oli kyllä todella tiukassa, joten suunnitelmat meni ikkunasta pihalle.

Mutta niin paljon huonoa kuin hyvääkin. Tänään sitten tapahtui jo aikalailla tuolla keittiön puolella. Aamusella painelimme K-rautaan katselemaan kaakeleita, joita saataisiin heti mukaan. Haaveina oli joko harmaa tai vihreä mosaiikki. Harmi vain, että valittavana oli vain ruskeaa tai musta-valko-harmaata, ruskea sai pakit heti, siis mustasäyinen lähti mukaan. Asunnolla sitten vertailimme, mikä olisi paras. Voittajaksi lopulta päätyi valkoinen luonnokivi. Seinä, jolle ei laiteta vesiersitettä, "laatoitettiin" tänään ja samalla laitettiin myös uusi laminaatti lattiaan. Vanha oli hyvinkin säästeliäästi laitettu (kaappien alapuolella ei ollut laminaattia) ja oli vielä kaiken lisäksi osittain turvonnut kosteusvaurion takia. Täytyy kyllä sanoa, että saatiin TOSI edullisesti uusi laminaatti. K-raudassa oli muutamia laatikoita laminaattia, sellaisia yksittäisiä paketteja. Nappasimme sieltä laminaatin, josta riitti juuri ja juuri meidän lattiaan. Hinta oli laatikolta kaksi euroa kappale, eli kokonaiskustannus keittiön lattiamateriaaliksi oli kokonaiset neljä euroa. Ei paha. Huomenna laitetaan sitten mattolistat ja seinille laitetaan vielä laastit.


Meillä on nyt sellainen kansainvälinen kylpyhuone. Vessamme on sellaista turkkilaista mallia eli reikä lattiassa =D Mitähän nuo vuokralaiset tykkäisivät tästä linjasta... ?


Ihmettelin tuossa, kun Make ei ole oma aloitteisesti tarttunut kameraan ja kuvannut minua työnteossa. Sitten hokasin tämän taktiikan. Kun minä otan kuvia hänen työnteostaan, kaikki luulevat, että hän on tehnyt kaikki remontit ja minä vain katsellut vierestä. Nyt käskin Maken oikein ottaa kuvan siitä kun teen töitä, niin ei kukaan pääse epäilemään, ettenkö olisi mitään tehnyt!


Tässä totuus meidän remppaamisesta... Aika rennosti otettiin tuossa illalla. Mutta minun mielestäni tuo keittiö on kyll niin pirun hyvännäköinen, että kyllä siellä uudella laminaatilla kelpaakin maata katsellen uutta välitilaa ja komeita lamppuja keittiökaapeissa. Mielestäni toi keittiö on IHANA!


Vielä muutama kuva ihanasta kuusta. Tosi ihana, kirkas kuu, vau!


Ihana olla kotona kerrankin ajoissa, tänään voitaisiin vaikka saunakin lämmittää ja Make tekeekin just ruokaa. Huomenna alkaakin harjoitukset tosiaan jo seitsemän jälkeen, joten hyvä ottaa tämä ilta ihan "lungisti"

Ihanaa illan jatkoa kaikille ja iso kiitos kommenteista, ihana lukea sympatioitanne =D Ne auttaa todellakin jaksamaan!

- Jaana

5 kommenttia:

Kaisa Lahtonen kirjoitti...

Ajattelin tällä kertaa jättää jäljen, kun monesti tulee täällä vierailtua.
Välitilaan olette kyllä valinneet oikein ihanan laatan (vai voiko tuota nyt laataksi kutsua?)
Tykkään kovasti.

Mutta mikäs ihme se tuo vessahomma oikein on? :0
ja aikaisemmin taisit jossain mainita rempanneesi jo useamman kylppärin, niin oletteko te sitten muuttaneet vai missä sinä olet vessoja käynyt remppailemassa?
:D
iskipä kyselyikä ;P

Johanna kirjoitti...

Kaunis välitilalaatta. Kyllä siellä kelpaa katsella ja ihailla :)

Jaana kirjoitti...

Kiitos Johanna ja Kaisa kehuista! =D

Kaisa: Entisessä kodissamme tuossa 4 metrin päässä remppasimme vessan, kun halusin viimeinkin vessan, jossa olisi lattiakaivo helpottamassa vessan siivousta. Nykyisessä kodissamme remppasimme "vierashuoneen" vessan, myöskin vaaleanpunaisena vessana tunnetun tilan, tosin pääsääntöisesti kosmeettisesti vain. Kolmas kylppäriremppa on nyt menossa tuossa meidän omassa kylppärissä, jossa olisi sama juttu edessä kuin on nyt neljännessä kylppärissä, eli valurautainen putki pitäisi todennäköisesti vaihtaa muoviseen, ellemme keksi sitten pesukoneen "jätevedelle" toista poistumistietä. Kolmas kylppäriremppa on siis aivan levällään, ollut jo itsenäisyyspäivästä lähtien ja tämä vuokrakämppämme kylppäriremppa on järjestyksessään siis neljäs... =D Ja tähän mennessä ainakin kallein... ainakin tähän mennessä! Kunhan vain aletaan jatkamaan tuota omaa kylppäriä, niin budjetit taitavat paukkua vielä pahemmin.. =D

Sara kirjoitti...

En voinut kuin purskahtaa nauruun teidän 'turkkilaisesta' vessasta lukiessanne <3... Ja todellakin hyvä valinta tuohon välitilaan tuo 'laatta'!

ikki kirjoitti...

Niinhän se on, että nuo remontit aina venyvät. Me ollaan ihan omin voimin kaksi omakotitaloa rempattu kodiksemme. Toinen vähän niinkuin pakosta (perinnöksi saatuna). Ja yksi rivari. Kannattaa olla tarkkana mitä materiaaleja laittaa ja käyttää. Älä myöskään sorru hanaan vain siksi, että se on hieno! Melkeinpä mihinkään muuhun kuin noihin "isoihin" merkkeihin ei ole varaosia ja ovat todella nopeasti rikki...sama kylppärin kalusteilla.
Onnea remonttiin!