maanantai 22. marraskuuta 2010

Takaisin Suomessa... kylmä ja karu paluu arkeen

Uusi viikko uudet kujeet. Teneriffa-matkalla olemme päässeet jo kotimatkalle! Niille, jotka alkavat kohta hermostua matkailun merkeistä, vinkkaan, että lähiaikoina on tulossa taas kattauksia, teemailtaa ja herkuttelua leffan ääressä!

Paluu Suomeen oli kyllä rankka! Ensiksi lähdemme 32 asteen lämmöstä ja saavumme Suomeen rappaamaan ikkunoita! Matkalla kotiin nähtiin jo pari autoa ojassakin ja kun tulimme kotiin, oli linnut vallanneet kotimme! Ihan totta!

Meillä oli keskiviikkona käynyt siivooja laittamassa paikkoja vähän kuntoon, ottamassa postit pois jne. Ilmeisesti he olivat pitäneet oviakin auki vähän aikaa ja sillä välin oli kolme talitinttiä ehtinyt tulla meille sisään! Illalla löysimme yhden sikuttajan lentelemässä olohuoneessa, myöhemmin löysimme yhden kuolleen sohvan takaa ja vielä seuraavana aamuna löysimme yhden makuuhuoneesta, onneksi elävänä! Mieleen tuli sitaatti "Mistä näitä tinttejä oikein tulee?" Sääliksi kävi hirvittävästi sitä yhtä kuollutta sirkuttajaa! Oli ilmeisti lentänyt hyvin voimakkaasti lamppua päin, koska lampun sisäpuolella oli punainen läikkä, olisiko pään lyönyt voimakkaasti ja tuupertunut sitten sohvan taakse. Aivan kauheata.

Lähteissäni olin vielä pistänyt pöydät puhtaaksi, mutta onneksi kaksi muuta sirkuttajaa oli löytänyt pöydältä sokerikorppuja, joilla he olivat sitten selvinneet lauantai-iltaan asti! Raukoilla ei tainnut edes olla oikein juotavaakaan meillä! Toivottavasti selviävät! Siitä tulikin mieleen, että pitää aloittaa tuo lintujen talviruokinta viimeistään nyt! Ovat jo käyneet meidän ikkunoita koputtelemassa. Niin ja tuolle jänikselle tuolla meidän takapihalla pitäisi myös keksiä jotain hyvää... Syövätkö cityjänikset lyhteitä? Olen niin ummikko näissä asioissa...

Eläimellistä päivän jatkoa kaikille!

- Jaana

2 kommenttia:

Hippokampustaja kirjoitti...

Millaisella kameralla kuvaat, kun sinulla on niin upeita kuvia?

Jaana kirjoitti...

Kamerani on Canon 1000D eli halvin järjestelmäkamera, mitä markkinoilta löytyy. 399 taitaa tällä hetkellä olla sen kaupallinen hinta... Canon 7D:stä haaveillessa... Nyt näytti sen hinta olevan tuollaiset 1749 euroa, että siihen säästellessä. Mutta täytyy sanoa, että olen kyllä tyytyäväinen myös tuohon "pelkkään 1000D:n" vaikka eräs Canonin edustaja sen haukkuihin!