lauantai 13. marraskuuta 2010

Inspiraation Lähteillä: Kylpyhuoneremontti


Juu-u, nyt on Kauppisen tyttärellä suuret suunnitelmat menossa. Minulle oli itsestään selvää, että lattiaan tulee tummanharmaa kivimosaiikki ja taustaseinälle tulee tummanharmaa "luonnonkivi" eli koristetiili, mutta kaikki muu oli aikalailla avointa. Pitkään mietin, mikä olisi "se" juttu, joka tekee kylpyhuoneesta hiukan erilaisen muista tämän hetken jutuista. En sikäli keksinyt kyllä mitään uutakaan, mutta ainakin vähän erilaista. 

Tällä hetkellä olisi ajatuksena, että tekisin "savusaunakylpyhuoneen". Takaseinän koristetiili olisi vähän niin kuin savusaunan kiuas. Yhteen takaseinään tulisi mustalla supi -saunavahalla vahattuja raakalankkuja, jotka kuvastaisivat savusaunan seiniä. Kivimosaiikki toisi luonnonläheistä tunnelmaa ja poronsarvista tulisi tälle raakalankku seinälle ja kenties eräälle toisellekins seinälle naulakko. Muuten kaksi muuta seinää olisivat sitten ihan valkoisia, samoin kuin valkoinen katto. 

Ajatuksissani se on hieno, mutta sitten on aina se toteutus. Onnistuuko poronsarvet naulakkona, pitäisikö ottaa jostain kelottuneesta oksasta pätkiä ja niistä tehdä naulakko. Mielikuvituksessani se on ainakin aika hauska, sellainen savusauna kohtaa lappalaisuuden, shamaanien taikaa... 

Suuret on suunnitelmat, mutta heti eilen viimeksi matkassa oli vähän ongelmia... Revittiin viimeiset kaapin rippeet pois seinästä ja kerkesin paklailemaan reikiä, kun muutamaa tuntia myöhemmin kuului veden tiputusta vessasta. Yläkerrassa joku putki vuoti pesukoneesta ja se on vähän tiputellut meidän vessaan. Ei ole ensimmäinen kerta, eikä tiedetä kuinka kauan se on vuotanut aina pesukoneen ollessa päällä, mutta nyt se on paljastunut... Näissä vanhoissa taloissa ei tuosta remontoimisesta ole ainakaan pulaa! Saa toteuttaa itseään ja oikein urakalla! Ensimmäinen takaisku vastassa, monta tiedossa!

Huomenna olisikin sitten kuvia miten remppa etenee näin alkuvaiheessa. Ja jos joku miettii, että eikö meillä vielä ole se vessaremppakin kesken... On se. =D Vielä puuttuu puolet laatoista seinästä ja lamput vaihtamatta! Hiljaa hyvää tulee! Mutta nyt minä suuntaan töihin, jotta pääsen nauttimaan kolmen päivän vapaata... IHANUUS!

- Jaana

3 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Hupaisat suunnitelmat, kiva nähdä, kuinka etenee, ja muuttuvatko matlalla. Niin meidän talon rempassa tahtoo kerta toisensa perään käydä, että hyvä suunnitelma muuttuu...usein päädytään edullisempaan/käytännöllisempään, kuin aluksi suunnittelimme. Meillä minä olen se, joka ideoin ja vaari sitten toteuttaa mun "fantasiat"
ja sitten, kun hän tekee, huomaamme yhdessä, että ei, nyt teemmekin toisin :)
Mukavaa remppa-viikonloppua sinne
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kävi eilen kartoittaja tutkaamassa vessan katon vahinkoja (jonne vuoti siis lämminvesivaraaja). Oli levinnyt YLLÄTTÄVÄN laajalle -myös hirsiseinään!!:(:( Vakuutusyhtiön kartoitteja tulee ilmaiseksi, joten kannattaa hyödyntää!

Hyvät suunnitelmat sulla! Kyllä poronsarvet saa ihan tukevasti kunnon syvillä propuilla kiinni. Mullakin on suunnitelmissa kylppäriin tai makuuhuoneeseen.

Mäkin olisin halunnut luonnonkivimosaiikkia lattiaan. Mies ei kelpuuttanut, koska sitä ei saa lastalla ihan yhtä helposti kuivaksi kuin tasaista laattapintaa. Toisekseen siinä on enemmän saumoja, jotka eivät siis ole kosteudenpitäviä:/

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä tämä "savusaunakylppäri"-idea!
Mukavaa viikonloppua sinulle =)