tiistai 23. marraskuuta 2010

Hola! Espanjalainen ilta!

Meillä tuossa joku ilta takaperin vietettiin espanjalaista iltaa. Miehille korkkasin Sangriapullon ja itse aloin herkuttelemaan tortillasipseillä samalla kun katselin mitä espanjalaisia elokuvia tai siihen liittyviä löytyi meidän elokuvahyllystä.


Iltasella lähdettiin "tapastelemaan" yläkertaan. Hyvä tapaslautanen saatiin aikaiseksi Lidlistä ostetusta eri lihaleikkeleitä sisältäneestä lautasesta. Pieni viipale maalaisleipää, sipaus voita ja leivän päälle vuoroin leikkeleitä, vuoroin juustoja ja erilaisia täytteitä.. NJAM! Kyllä tuollaista tapastyyppistä herkuttelua voisi harrastaa useamminkin!


Itse en käytä alkoholia, joten minulla oli limukkapohjaiset drinkit!

Ja jälkiruuaksi.. Mmm... Caipirinha -juustokakku. Njam! Tuota kakun täytettä söisi vaikka sellaisenaan! Ihan turha laittaa mitään liivatetta joukkoon, lusikka kouraan ja siitä syömään suoraan!
Edit. "yleisön pyynnöstä" Caipirinha juustokakun ohje

200 g digestivekeksejä
80-100 g sulatettua rasvaa

Täyte:
1 pss Santa Maria Caipirinha Drink mix-seosta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl kuohukermaa (itse itse asiassa laitoin tähän kaksi kappaletta 2 dl kermaa, yhteensä siis 4 dl)
2 dl tomusokeria
2 rkl vanilliinisokeria
5 liivatetta + tilkka vettä (kiitos tuon neljän desin kerman ansiosta, laitoin 6 liivatetta)

Koristelu:
Tuoreita mansikoita, kiiviä, karambolaa, limeä, viinirypäleitä. Kaikista vihreänsävyisistä tulee ihana, mukaan sitten mansikan kaunista punaista piristeeksi.

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon rasvasula. Levitä seos irtopohjavuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 min. Sekoita keskenään Caipirinha-jauhe, tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita hyvin tuorejuustoseokseen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, sekoita puristetut liivatteet siihen ja sekoita hyvin kerma-tuorejuustoseokseen. Levitä täyte vuokaan ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele tuoreilla hedelmillä

Mmm.. hyvää oli, kaikki! Se ei kyllä helpottanut sitä etelän lämpöön kaipausta.... Ei auta muu kuin alkaa taas säästämään rahaa, että saa taas pistää viikon ajan elämän risaiseksi ensi vuoden puolella! =D Tavoitteita pitää olla!

Ihanaa makumatkailupäivää kaikille! Ja iso kiitos kaikille, jotka ovat käyneet kertomassa minulle ihan henkilökohtaisesti, että lukevat blogiani. Täytyy rehellisesti sanoa, että hämmennyn edelleen joka kerta, kun tämä tapahtuu! Ihana kuulla, että ihmiset tykkää!

- Jaana

6 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Hyvää päivän jatkoa!
"Hämmentäjä" Huittulasta

Taika kirjoitti...

Wautsi.. Ihanan näköisiä herkkuja =P
Sulla noita ihania ideoita aina on ♥

tuksu kirjoitti...

Onpas herkut! Sulla riittää virtaa aina ilahduttaa muitakin :)
Ja lukemassa käyn, usein monastikin päivän mittaan...uudelleen ja uudelleen...
Mukavaa päivää sinne
tuksu

Sari kirjoitti...

Olipas todella hyvän näköisiä tarjottavia ja tuo kakku oli aivan täydellinen!!!

Anonyymi kirjoitti...

Saisiko tuon juustokakun ohjeen? Aina tulee hirmuinen syömisen halu kun katselee sinun ihania tarjoiluita ja esillepanoja! Monesti vaan itse tulee napattua suoraan paketista molemmille...
T.Komentoora

Maati kirjoitti...

Mukavia bloggauksia, joulublogisi jo löysinkin:) Tuota juustokakkua pitää kokeilla!