lauantai 30. lokakuuta 2010

Road Trip!

Minulla oli heti ajatuksena vuokrata auto, jotta pääsisimme seikkailemaan pitkin Teneriffan saarta. 17. päivä vuokrasimmekin pienen auton (vaikkakin oli pieni epäilys, miten pyörätuoli sopisi kyytiin). 9.30 aamulla meille sitten tuotiin meidän uusi kulkuväline kolmeksi päivää: Volkswagen Polo 1.4 litranen. Katselimme hiukan kummissamme tapausta, mutta autovuokraajamies vakuutti meidät siitä, että pyörätuoli sopisi sinne ja olisi muutenkin riittävä tarpeisiimme.

Kieltämättä huuli pyöreänä kuuntelimme ohjeita, mitä Espanjassa on. Valot päälle, kun menet tunneliin, mutta valot voi sammuttaa kun tulet sieltä pois. Renkaissa ei tarvitse olla kuin 1,5 millin urat, 25% renkaista saa olla täysin sileätä, pienet iskut ja kolhut kuuluvat asiaan... ja riikkarin käyttö. Espanjalainen tapa näyttää "sormea". Ja ne sakot. Jos ei valot päällä tunnelissa: 90 euroa. Teit sitä, teit tätä 90 euroa. Teit niin tai näin: sakkoa ja auto viedään... =D

Mutta jo ensimmäisen päivän jälkeen olimme sitä mieltä, että auton vuokraus on ainoa oikea tapa tutustua Teneriffaan. Ilman sitä ei olisi saanut oikeaa käsitystä saaresta. Olin hyvin skepitinen kun kuulin, että menemme turistirysään lomalle, mutta täytyy sanoa, että pienet, ihanat, persoonalliset vuorikylät sulattivat minun sydämeni. Ihan ehdottomasti, ainoa oikea tapa lomailla tällä saarella: vuokraa auto. Mielestämme saimme niin loistavaa palvelua, että haluan ehdottomasti jakaa Teidän muidenkin kanssa tämän vuokraamon tiedot

Within the first day we noticed that renting the car is the only correct way to explore Tenerife. Without it we wouldn't have an idea what the island is all about. I have to say I was very sceptic when I heard that we are going to the Tenerife, but thanks to little road trip (690 km/3 days, approximately 6 hours / day), I fell in love with the island. The small, lovely, personal mountain villages melted my heart. Most definitely, the only way to have a holiday on this island is to rent a car. With the biggest Thank Yous I will recommend TJs rent a car  -services to all the people who read this blog. Please tell also thanks to Keith and the girl with no name on her chest (possibly russian?) For the great service! Here are the contact infos.

TJ Rent a car 
valittavana 3 ovisesta Ford Fiestasta aina 9 paikkaiseen Minibussit.
Päivähinnat alkavat 40 eurosta, useampi päivä edullisempi, viikkohinnat 181-575 euroa. Kaikki hinnat sisältävät jo vakuutuksen.

from 3 door Fiestas to 9 persons minibuses. Dayprice from 40 euros, more days, lower price. Week tax between 181 to 575 euros. All prices include full insurence.

puhelin/faxi / Phone/fax  922 703 762 tai/or 922 738 410.

Iso kiitos meidän koko perheeltä!  / Big Thank You from our whole family!

Ensimmäinen reissumme suuntautui Santa Cruzin, josta seikkailimme sitten vuoren juurelle esimerkiksi Granadilla de Abonaan. Sopivasti Santa Cruzissa oli vielä markkinat menossa, jossa totta kait piti pysähtyä ihmettelemään ja katselemaan. Suosittelen kaikkia käymään siellä! Palatessamme takaisin päin kiertelimme sitten tosiaan vuoren juurella, jossa eksyimme johonkin pieneen kylään, jossa on todella ahtaat kadut, jotka vain kapenee ja kapenee mitä ylemmäksi mennään. Se oli sellainen kylä, josta haluan ehdottomasti itselleni asunnon.


Nyt jännittämään, pitääkö raaputtaa ikkunat kuurasta! Ja töihin... =D

- Jaana (aka Finlands David Bailey)

3 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Olipa mukava lueskella tuota iloista matkakertomusta tälläisena sateisene aamuna :) Kiitos!
Tästä se päivä taas alkaa

Hipsu kirjoitti...

Oi mikä ihana matka teillä on ollut :). Ihan innoissani täällä katselen ja tahtoisin myöskin matkalle, mutta mä en uskaltais lähteä vuokraamaan autoa ;). Navigaattorikin pitäis olla matkassa mukana :).
Ihanaa kun te uskalsitte! Totta tosiaan sillain näkee enempi :)

Ahti kirjoitti...

... Mites olis kuvaluokitus K-66 niihin allaskuviin?