keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Olohuone / Living room

Voi kuinka minä rakaastankaan olohuonettani! Välillä se on kuin sikolätti, kun talon nuorin otus pääsee sinne, mutta sitten kun se on laitettu (tai edes vähän siivottu), voi että se on ihana! Jos sallitte, mielelläni esittelen (taas) tätä kotinurkkaa.

TV-tasona minulla on talon mukana periytynyt "loimukoivu" lipasto. Lipasto on kuulunut talon alkuperäiselle pariskunnalle ja toimi silloin eteisen pikkulipastona (Muistan kuinka jännittävää sitä oli lapsena penkoa, kun siellä oli kaikkia ihania pastilli-hattuja ja leidien valkeita juhlahansikkaita... oih, ihanaa!) Nykyään se pitää sisällään pienen DVD-soittimen ja digiboxin. Ei edes haittaa vaikka se on koivun sävyä kun kaikki puu on pähkinää.. Pitää olla rohkeasti erilainen!

Olen myös todella tyytyväinen olohuoneen valaistukseen. Koska ruokapöytä on samassa tilassa vieressä ja sen päällä kynttiläkruunu, saa huoneeseen voimakkaankin yleisvalaistuksen. Jos haluaa oikein hämyisen, laittaa vain keittiön työvalot päälle. Jos haluaa katsella televisiota, voi laittaa vaikka kattospottivalot päälle, jotka on suunnattu kirjahyllyyn tai sitten vain katsella telkkaria ihan vain jalkalampun valossa.

Jalkalampun hankinta olikin aika hauska tapaus. Olin bongannut Ikean sivuilta parikin eri jalkalamppua, joista toinen olisi käynyt tyylillisesti fiftarihenkeen, mutta toinen houkutteli äärimmäisen hyvällä tarjouksella. Kysyin asiaa mieheltäni ja hän oli jälkimmäisen kannalla, perustellen asian valon suuntautumisella. Itse olin hiukan kallellaan ensimmäiseen, mutta pihiyksissäni ostin sitten edullisemmat. Nyt sitten jälkikäteen ajatellen täytyy sanoa, että mieheni valitsemat ovat täydelliset. Ne käyvät niin hyvin myöskin Ikeasta ostettuun tauluun, joka taas käy hyvin Askosta ostettuun sohvaan, että se on TÄYDELLINEN (ainakin minun mielestäni...).

Meillä on mieheni kanssa pari heikkousta.. tai siis keräilyn kohdetta. Itse rakastan, rakastan RAKASTAN sisustuslehtiä ja mieheni pelaa hyvin paljon ja kummatkin katselemme paljon elokuvia, joten kaikkea kolme yllämainittua meiltä löytyy ja paljon. Sisustuslehdet ovat täyttävät kirjahyllystämme koko alarivin ja DVDt täyttävät kaksi ylintä riviä. Vierashuone onkin pyhitelty VHS-kaseteille. DVDitä meillä on arviolta 500-700 kappaletta, VHSiä noin 2500 kappaletta ja peleistä ja pelikoneista ei ole edes aavistusta. Sen takia oli ehdoton, että saisimme kotiin kunnon kirjahyllyjärjestelmän. Koska kokoseinän kirjahyllyt maksavat suhtpaljon kahteen huoneeseen, päätimme mieheni kanssa hankkia ne pienissä erissä. Nyt olemme saaneet olohuoneen kirjahyllyt suurinpiirtein kasaan. Edelleen kaipailen Billy -kirjahyllyn korotusosaa, mutta katsotaan se sitten joskus.  

Työssäni on ihana nähdä ihmisiä, jotka ihan oikeasti rakastavat huonettaan. Muutama ilta sitten tuli eräs nainen kertomaan, kuinka hänellä on tuhannen ja yhden yön henkinen makuuhuone ja rakastaa sitä valtavasti. Se onnelllinen ilme kertoessaan kodistaan on korvaamaton. Nyt tiedän, miltä se tuntuu.

Hui kun tuli pitkä postaus aiheesta, josta kukaan ei taida oikeastaan välittää, mutta ainahan voi myös pelkistä kuvista nauttia =D

Ihanaa illan jatkoa kaikille ja iso kiitos kaikille tilaajille ja kommentoijille. Ihan hämillään luen ihania kommenttejanne!

Mukavaa viikon jatkoa, nauttikaa siitä (minä ainakin nautin huomisesta: VAPAAPÄIVÄ!!)

- Jaana




















3 kommenttia:

maikku kirjoitti...

aivan ihanan kodikas olkkari teillä!
nautinnollista vapaapäivää!:)

Sari kirjoitti...

Tosi kivannäköinen olohuone teillä. Ja tuo punainen sohva tuo kyllä mukavasti piristystä. Ihastuin myös tuohon kauniiseen ja isokokoiseen Lontoo-sisustustauluun, jossa toistuu sohvan väri kivasti ihanassa kaksikerroksisessa bussissa ;-)

Mukavaa vapaapäivää myös minun puolestani!

Ouna kirjoitti...

Teidän olohuone näyttää ihanalta!
Tuolle sohvalle minäkin tahtoisin käpertyä.