perjantai 28. marraskuuta 2014

Novemberfest 2015

Taas on livahtanut liian pitkä aika viimeisestä bloggauksesta, pahoitteluni siitä. Töissä on ollut (jälleen kerran) mukavaa kiirettä ja siinä sivussa yritimme murun kanssa järjestää hänen kuudennet Novemberfestit viime lauantaina. Koti piti saada valmiiksi (nyt on sitten kuvia näyttää myös olohuoneen ulkopuolelta ;D) ja ruokalista piti suunnitella ja tietysti kokeilakin. Miksi tämä bloggaus tulee vasta seuraavan viikon loppupuolella on se, että Novemberfestien jälkeen suuntasin vielä Vantaalle tutustumaan "kollegan työhön" pariksi päiväksi ja eilen oli vielä pitkä päivä firman koulutustilaisuudessa. Mukavia, mutta rankkoja päiviä. No, nyt kun oli hetki aikaa, ehdin käydä kuvat loppuun. 

Novemberfest on murun oma olutjuhla  vähän Octoberfestin tyyliin, mutta vain marraskuussa. Viime vuonna monista syistä johtuen tapahtuma jäi väliin, mutta tällä kertaa emme minkään antaneet estää! Vuoden 2012 Novemberfestistä voi lukea täältä

Tämän vuoden teema oli "South of the Boarder... almost" eli lähestyimme tuota Texasin ja Meksikon rajaa, mutta emme vielä menneet yli. Idea tästä tuli viime vuoden USAn reissultamme, jossa muru löysi hyvin erikoisia Clamato -oluita, joissa on yhdistetty tomaatitmehua,simpukkakeittoa ja olutta. Oli kuulema hyvin erikoinen, mutta ei paha. Se oli ilmeisesti siis hyvä! Itse ihastuin jo aikoinaan New Yorkin reissulla Chilihodariin ja Chili onkin Texasin ylpeyden aihe, joten ruokalinjauksemme oli sillä selvä: itsetehtyä clamato -olutta ja chilibaari.





Itse tekasin chilin, kypsytin sitä neljättä tuntia ja vieraat saivat sitten valita, miten chilinsä nauttivat: joko perinteisesti chilikeitona, chilihodarina tai jos halusivat mennä jo "rajan yli", chilitortillana. 


Täytyy tunnustaa, että olin jopa itse yllättynyt, miten mielettömän hyvä oli tuo hodari! Nakit valittiin oikein kunnollisina lihapitoisina, isot hodarisämpylät ja päälle vielä vähän tuoretta sipulia, juustoa, salsaa, smetanaa... mitä kukin vain halusi. Hodari oli niin hyvä, että illan aikana piti syödä kolme samanlaista, vaikka ei olisi oikeasti vatsaan sopinut. 







Hauskaa oli, vieraille kiitos siitä ja ensi vuonna samoissa merkeissä. Nyt minä nostan jalat sohvalle ja alan nauttia viikonloppuvapaasta. Tänä viikonloppuna ei tarvitse juosta minnekään, vain nauttia olosta. Harvinaista herkkua!

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille!

- Jaana

Ei kommentteja: