maanantai 10. marraskuuta 2014

Matka jatkuu! Takaisin koti-Suomessa.

Tervehdys pitkästä aikaa!

Matka sujui hyvin, päästiin ehjänä perille ja heti kun tultiin arkeen takaisin, kiirettä on pitänyt. Kodin sisustamiset jatkuu, parin viikon päästä meillä on murusen olutmaistajaiset, joihin koekokkailut on aloitettu ja siitä pari viikkoa eteenpäin, on meillä kotona toiset, pienempimuotoiset olutmaistajaiset, joiden suunnittelu on aloitettu. Töissä pitää kiirettä ja ei millään meinaa itse pysyä kaikissa deadlinessa perässä. Kirpputori on myynyt hyvin ja sinne pitäisi saada kaikki loput tavarat raahattua, koska senkin aika loppuu kohta. Kiirettä siis todellakin on pitänyt nämä vajaat pari viikkoa. 

Kuvia tuli (minulle tuttuun tapaan) otettua PALJON matkalla ja niiden läpikäymisessäkin on oma työnsä. Onneksi uudessa kamerassa on GPS, joten on paljon helpompi tällä kertaa muistella, missähän kuva on otettu, kun kartta näkyy suoraan vieressä.

Edellistäkään USA:n reissua ei päästy ihan loppuun asti, mutta jos muutamia valittuja paloja esitellään jo tältä uudeltakin reissulta. 

Lensimme siis Washingtoniin, josta vuokrasimme auton Dollar -autovuokraamolta (minun on pakko kertoa tämä surullinen tarina teille joskus, oli kyllä pitkä ja kivinen tie, mutta siitäkin selvittiin, mutta siitä sitten joskus muulloin!) ja lähdimme samantien ajelemaan eteenpäin. Ensimmäiselle päivälle emme ajelleet pitkälle, vain 60 mailia eli noin 100 kilometriä Winchesteriin, Virginiaan. 

Hassuinta hotelliin tultaessa oli se, että kun astuin huoneemme ovesta sisään, minulle tuli automaattisesti todella kotoinen tunne. Se ei ehkä suoranaisesti liittynyt mitenkään hotellihuoneen sisustukseen, vaan siihen, että viime vuonna vietimme kokonaisen kuukauden samanlaisissa huoneistoissa kierrellessämme Yhdysvaltoja ja senkin jälkeen olimme vielä yöpyneet muutaman yön Luulajassa hotellissa sekä kesälomareissullamme muutamissa hotelleissa / motelleissa Euroopassa. Niissä on tullut yövyttyä niin paljon, että ne tuntuu jo kodilta. Ja eihän se ole ihme: jos niissä yöpyy yli kuukauden vuodessa, voihan ne tuntua jo toiselta kodilta. Ja minulle sinä ei ole mitään pahaa. 

Seuraavana päivänä oli ensimmäinen "kunnon" matkustuspäivä. Mittariin tuli 336 mailia eli 540 kilometriä. Winchesteristä lähtiessämme nousimme Blue Ridge Mountain'ille eli Appalakkien vuoristoon ajelemaan syksyistä Skyline Drivia, joista aikalailla kaikki alla olevat kuvat ovat. 

Appalakit näkyy edessämme. 











Matkan varrella tuli luonnonnähtävyys Natural Bridge vastaan, pitihän se käydä vilkaisemassa. Kyllä luonto on erikoinen ja kaunis!



Ihan kaikki ei kuitenkaan tainnut olla pelkästään luonnon luomaa..


Matkan päätteenä meitä odotti Beckley Länsi-Virginiassa eli päädyimme osavaltioon numero 2. Kilometrejä tähän asti oli kasassa 640. 

Nyt tämä tyttö kiirehtii töihin, koska aamusella muistin, että minulla on "kotiläksyt" tekemättä ennen päivän koulutusta. Niitä siis tekemään!

Mukavaa Marraskuuta, mukavaa alkanutta viikkoa ja myöhästyneet onnittelut kaikille iseille!

- Jaana

5 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Upeita kuvia. Mielenkiinnolla odotan jatkoa. USA on minulle aivan vieras, kuten useimmat muutkin maat....näin kuvien ja kertomusten kautta pääsee niissä käymään.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko otit kuvia? Kyselee Hattivatti

Ahti kirjoitti...

Tervetuloa tänne "kotimaisemiin"!

Anonyymi kirjoitti...

Oi mitä maisemia :)
Kiva kun laittelet niitä tänne iloksemme.

Terveisin, vain sohvamatkailija

Anonyymi kirjoitti...

Tosi upeita, että taas pääsen näin virtuaalisesti käymään Jenkeissä, kun en näköjään ihan livenä sinne pääse! Kiitos Sinulle!
T.Komentoora