lauantai 11. lokakuuta 2014

Sattuman kauppa


Parhaat asiat tulevat aina niin yllättäen!

Tänään, vapaapäivän aamusella murun kanssa kävimme Anttilassa hakemassa meidän uudet valaisimet kotiin. Kävellessämme ohi keskustan Fidan, näin ikkunassa jotain, joka pysäytti: siinä oli kolme isoa sorvattua kynttilänjalkaa: yksi todella iso, punainen ja näyttävä, ihan OK sininen ja ujoin kaikista, ja edullisin. Suunnitelmat meni heti uusiksi: tulisi pieni stoppi Anttilaan menon suhteen: nämä on tsekattava. Katselin hintoja ja päivittelin: punainen oli 17 euroa, sininen oli 12 euroa ja ujoin, puunvärinen, oli 6 euroa. Pitkään pohdittuani olin jo ottamassa puunväristä mukaan, koska kaikki muut oli aivan liian kaukana minun kipurajasta, mutta muru alkoi haastaa: tuonko otat?

Hetken vielä vertailtuamme ja keskusteltuamme, tulin siihen tulokseen, että satsataan nyt vielä vähän enemmän, että saa vähän näyttävämmän näköisen, isomman ja komeamman. 


Siinä se nyt nököttää kaveriensa keskellä. Koska sininen ei ole millään muotoa minun sisustamisen väri, ei ole ollut, ja todennäköisesti ei tule koskaan olemaankaan (tosin älä koskaan sano "ei koskaan" vai mitä ;D), tulee tämäkin kynttilänjalka vaihtamaan värinsä. Fidassa vielä kovasti puhuin mustasta spraymaalista, mutta nyt kun näen kynttilänjalan omassa paikassansa, näkisin jalan kuitenkin nyt valkoisena. Toisi sillä tavalla vähän tasapainoa muihin sorvattuihin kynttilänjalkoihini. 


Historiahan on vähän sama muillakin kynttilänjaloilla: sinisen vieressä oleva musta kynttilänjalka on kahdella eurolla ostettu Helsingistä kirpputorilta harjoitteluaikanani ja sen saaminen Kajaaniin oli oma lukunsa, kun se ei meinannut oikein matkalaukkuun sopia. Kaksi "kultaiseen vivahtavaa mustaa kynttilänjalkaa" ovat myöskin Kajaani -ajoilta. Yksi otti iskuja jo muutama vuosi sitten, kun en huomannut katsoa kynttilänpalotilannetta ja kuppi ehti syttyä tuleen... Nyyh. Mutta jospa se on nyt korvattu oikein korkojen kera!

Mutta nyt, oikein ihanaa lauantai-illan jatkoa kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

Arkirakkaus - dibsukka kirjoitti...

On kyllä ollut suolaiset hinnat. Onneksi näitä liikkuu paljon ja usein todella halvallakin. Sininen väri ei säväytä minuakaan, mutta valkoinen kuulostaa todella hyvälle!