sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Mamman uusi lelu

Meillä ei ole pitkään aikaan ollut murun kanssa kunnolla toimivaa järjestelmäkameraa. Omani, 1000D oli halvin järkkäri, mitä sillloin joskus kauan aikaa sitten sai. Ajan saatossa se oli joutunut jos jonkinlaisten kolhujen ja kaltoinkohteluiden uhriksi, milloin minun, milloin koirien taholta. Kamera vietiin mukana saunaan, se unohdettiin vesisateeseen, se tippui, sitä pureskeltiin. Jonkin aikaa murun kamera 450D, vähän vanhempi järkkäri, oli se parempi, kunnes sillekin kävi köpelösti edellisellä Amerikan reissulla, kun se tippui lattialle. 

Näistä kahdesta "raadosta" tehtiin suurinpiirtein toimiva järkkäri, murun toimiva zoomi, ja minun kamera, jossa osa tarkennuspisteistä toimi ja osa ei. Nyt asiaan on tullut muutos. 

Monta vuotta sitten jo haaaveilin ostavani Canonin 7D -kameran, tilasin sen postiinkin, mutten vain koskaan raaskinut sitä sieltä hakea. Nyt viimein raaskin ostaa uuden kameran, mutta murun kannustamana ostimme samantien Canon 6D -kameran. Pitkä oli kamerantuloilta, kun akku tuntui lataantuvan niin mahdottoman hitaasti... Ilo oli kuitenkin ylimmillään, kun akkua oli sen verran latautunut, että päästiin sillä leikkimään!




Jospa nyt olisi pelit ja vehkeet kunnossa. Maltan hädin tuskin odottaa, että pääsee käyttämään tuota kameraa oikein "tositoimissa" esim. muutaman viikon päästä olevalla kesälomareissulla tai edes jos saisi kotona jotain sisustuksellista aikaiseksi.. 

Mutta nyt, yritän, joskos tuolla töissä saisi jotain aikaiseksi, siispä sinistä kuutiota kohden! Ihanaa sunnuntaita kaikille!

- Jaana


2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Onnea uuden kameran johdosta!

Jannen Kuvia ja Kuulumisia kirjoitti...

Onnea !! Minä luovuin Canoni laitteistosta. Nyt järkkänä peilitön Olympus E-PL5 näppärämpi kuljettaa... Hankinnassa lintu kuvauksiin kamera, en vielä ole lopullista päätöstä tehnyt mikä.