maanantai 6. lokakuuta 2014

Kirjahyllyn kehitys


Ihana!! Viimein asiat alkavat mennä eteenpäin!!

Kotona on nähnyt ilmiselvästi Domino- efektin asioiden etenemisessä. Kun ei ole paikkaa, minne laittaa tavaroita, ei voi purkaa laatikoita. Kun laatikoita ei voi purkaa, ei pääse eroon luonnollisestikaan niistä. Kun laatikoista ei pääse eroon, ne alkavat kertyä nurkkiin ja se alkaa vähitellen sapettaa. Nyt ei sapeta enää! 

Tämähän oli meidän säilytystilanne elokuussa:



Olimme keksineet, miten ratkaisemme säilytystilan puutteen hyvin erikoisen muotoisella seinällä, mutta koska akuutti rahapula on aina läsnä, emme voineet vain ostaa  koko Bestå -kirjahyllyä kerralla, vaan ostimme siihen aina pätkän lisää, kun rahaa liikeni. 

Mukana oli ongelmiakin: yhdessä vaiheessa luulin muka muistavani, mitä paloja piti ostaa (ilman muistilappua liikenteessä...), mutta enpäs muistanutkaan. Asia selvisi vasta kotona, kun aloin kasaamaan ostamaamme pätkää. Hommat seisoivat taas. Lopulta pari päivää sitten totesimme, ettei tästä nyt vain tule mitään, pakko meidän on saada kaappi ja uhrasimme vielä muutaman kympin reissurahoistamme, että saimme viimeiset palaset kotiin. 

Kuinkas kävikään, kaupassa selvisi, että yksi pala, jota olisimme todella tarvinneet, on poistunut valikoimista, eikä sitä tule enää. No mahtava! Pari palaa, jota olisimme tarvinneet, olisi maksanut vähän vähemmän kuin neljä pienempää palaa, joista  saisimme kuitenkin rakennettua saman puuttuvaan palan. Eikun vähän enemmän vielä kuvetta kaivamaan. Mutta...


Nyt se on siinä! Meidän todellinen Bestå - IKEA Hackers - tee se  itse - viritelmä! Ovet tosin vielä puuttuu, ihan kaikkea ei siltikään raaskittu vielä ostaa, mutta runko on jo kasassa. Ja se väärä pala, joka ostettiin... Se on kaapin päällä. Alun perin suunnittelimme laittavamme sinne jotakin, mutta sitten muutimme suunnitelmamme, mutta nyt me sitten laitettiinkin se sinne, vähän niin kuin kohtalon ivana. 

Seinähän oli todella haastava. Siinä on leveämpää kohtaa alhaalla sekä ylhäällä ja keskellä vähän leveämpää. Edestä päinkin katsottuna seinä on ensin vähän leveämpi, mutta noin kahden metrin korkeudessa se kapenee levikkeen takia. Levikkeiden takia ei ihan voinut jatkaa samalla mitotuksella lattiasta kattoon, joten yläosa on vähän porrastetumpi. 



Koska halusimme pitää lattiatilan mahdollisimman avarana, päätimme tehdä kaikkea painovoimaa vastaisesti kirjahyllyn niin, että alla on 20 cm syvää Bestå -hyllyä ja korokkeen yläpuolella 40 cm syvää Beståta. Ystävämme "Apumies - Mika" ehdotti hyllykön tukemista lankulla ja ankkureilla ja näinhän me sen teimmekin, kiitos vain Mikalle kaikesta! Ideahan oli loistava, päästiin vain kolmella reiän poraamisella, vuokraisäntä on myös varmasti tyytyväinen tähän ratkaisuun. 


Koska sitten joskus kaukana talvella kaappiin tulee myös ovet, laitoin illalla vielä muutaman kulmaraudan kaatumista estämään, pitää vielä miettiä/kokeilla, pitäisikö jotenkin ylhäällekin viritellä jonkinsorttinen tuki. 

Illalla alkoi kotona varsinainen kuhina, kun viimeinkin päästiin laittamaan tavarat paikalleen ja muru pääsi avaamaan tuoppeja papereista. Pahalta  vain näyttää, että vaikka kirjahylly on ihana ja iso, tila loppui silti kesken, kun laatikoita jäi vielä pyörimään nurkkiin... Tosin osa on menossa vielä kirpputorille (kaikki alapuolella olevassa kuvassa taustalla näkyvät laatikot ovat sinne menossa...) ja osa odottaa sitä  minun suurta haavettani: toimistokaappia! Lopuista ei sitten ole hajuakaan, minne ne saadaan vielä laitettua. Vielä on paljon elokuvia vailla paikkaa, kirjat etsivät paikkaansa, kesälomamuistot pyörivät vielä laatikoissa... Mutta jospa ne vähitellen paikoillensa löytävät. 




Alhaalle, missä on lehtikotelot ja valkoiset laatikot, ajattelimme laittaa samanlaiset valkoiset korkeakiiltoiset ovet kuin olohuoneen TV-tasossa. Murusen tuopit pääsevät taas komeasti lasiovien taakse, ja jos me vielä jonkinlainen valo viritellään hyllyjen väliin, jotta ne pääsisivät oikein komeasti sieltä esille. Kaapin päällä olevaan hyllyyn me laitamme samat korkeakiiltoiset ovet, jotta sinne voi piilottaa lisää "ei niin nättejä" tavaroita. 

(Olohuoneen Bestå -TV-taso korkeakiiltoisilla ovilla)

Olen niin ylpeä tuosta!! Mielestäni se on hieno, vaikka se ei ole vielä edes valmis!! Kunpa se lottovoitto tulisi kohdalleen, saisi kauniin kodin heti! 

Ihanaa, järjestyksellistä maanantaita kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Hyvä! Ei väkisin vaan väsyttämällä!