tiistai 26. elokuuta 2014

Pieni vilkaisu käytävään

Komentoora kysyi eilen, pääseekö vilkaisemaan jotain muuta kuin sohvaa. Vielä eilen vastaus oli "ei ole mitään muuta  nähtävää kuin sohva", mutta hetki kommentin jälkeen tilanne oli jo muuttunut: käytävään oli ilmestynyt pätkä kirjahyllyä. 

Mikään ei hillitse sisustusintoa niin kuin ei-niin-mieluisa-yllätys palkkakuitissa. Palkkaa tulikin hiukan vähemmän kuin oletin, joten haaveet isosta kirjahyllystä kutistui pieneen palaseen. Pakko oli kuitenkin pätkä ostaa että saada tavaroita pois jaloista. Aluksi olin päättänyt, ettemme välttämättä osta yhtään, mutta kun vierailimme IKEAn löytönurkassa, jossa kuin tilauksesta, oli kaipaamamme korkeampi pätkä suunnittelemaamme hyllykköä, oli päätös sinetöity: jos nyt ihan pieni pätkä kuitenkin. 

Käytävässä on erikoinen syvennys, joka suorastaan huuti kirjahyllyä. Tosin edellisen vuokralaisen Expedit -hylly juuri samalla kohdalla saattoivat vaikuttaa ajatukseemme. Kun aloimme suunnitella kirjahyllyä ko. kohtaan, huomasimme vanhan ullakkoasunnon "ihanuudet": seinissä oli ulkonemia ja kapenemisia niin paljon, että normaalia kirjahyllyä siihen ei suoranaisesti olisi saanut sopimaan. Edessä oli tuskainen suunnittelu, kun yritimme kaikista mahdollisista järjestelmistä saada sopivan kokonaisuuden. Lopulta tulimme murusen kanssa siihen lopputulokseen, että rakennamme kirjahyllynkin Beståsta, aivan kuten TV-tasommekin. Ulkoneman takia alle laitetaan 20cm kapean hylly ja ylemmäksi 40cm osia. Jos joskus laajennamme kirjahyllyä vielä ylemmäs seuraavan ulkoneman kohdalle, tulee päälle uudestaan 20cm syvää hyllyä.

Onni onnittomuudessa oli tänään se, että Löytönurkassa oli juuri sellainen osa, mitä tarvitsimmekin: korkea ja syvä pätkä, sopivasti hyllyn kallein pätkä! Taidamme vierailla useasti tulevaisuudessa tuolla meidän löytönurkassa etsimässä loppuja osia ;D Alku on hyvä, enää pitää saada kaksi samanlaista pätkää rinnalle ja ovet. Lähipäivinä pitää käydä vielä vierailemassa rautakaupassa hakemassa kulmarautoja, jotta saamme hyllyköstä kestävän ja turvallisen. 

Pakko todeta sama kuin muru: tämähän oli ihan loistava idea! Hyvältä näyttää. Oletettavasti valmiina näyttää vielä paremmalta. Kun olemme saaneet loput hyllynpätkätkin paikalleen joskus kaukaisessa tulevaisuudessa, laitamme hyllyn päähän vielä levyn, joka piilottaa rakennelman ja saa sen näyttämään tyylikkäämmältä. 



On tuo kasaaminen vaarallista. Tai ei oikeastaan kasaaminen, vaan laatikon avaaminen: pahvin aiheuttama paperihaava. auts. Onneksi oli lasten laastaria laittaa päälle, ei satu enää yhtään niin pahasti ;D

Nyt jos suuntaisin ihan muutamaksi tunniksi työmaalle ja sitten palaan takaisin viettämään "vapaapäivääni". Ihanaa tiistain jatkoa kaikille!

- Jaana

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kiitos ripeästi vastauksesta edelliseen kommenttiini :D Meilläkin on eteiskäytävässä kirjahylly.Vieläkö sinulla on niitä elokuvia runsaasti?
T.Komentoora