keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Austin, Texas - Galveston, Texas

Matkalla Austinista Galvestoniin kiersimme Houstonin kautta vähän haaveena käydä NASA Space Centerissä. Noh, kävimme parkkipaikalla, kävimme jopa ovella, mutta emme sitten uskaltaneet enää sisälle mennä suolaisten pääsymaksujen takia. Matkamme jatkui siis rannikkoa kohti. 

Rakastuin Galvestoniin heti, kun ymmärsin miten lähellä merta meidän motellimme oli, ihan kävelymatkan päässä. Kävimme ajelulla kaupungin ympäri ja täytyy sanoa, että kaupungissa on aivan fantastisen näköisiä vanhoja rakennuksia. Kaupungilla on myös hyvin dramaattinen menneisyys. Wikipedia paljastaa meille tämän: "Saaresta ja sinne vuonna 1839 perustetusta Galvestonin kaupungista kehittyi 1800-luvun loppupuolella lounaisen Yhdysvaltain satama- ja kauppakeskus. Kukoistuskausi loppui ja Galveston tuhoutui pahoin vuoden 1900 Suuren hirmumyrskyn aikana. 6 000 ihmistä menetti henkensä, 8 000 joutui kodittomaksi".

Illalla lähdimme romanttiselle iltakävelylle merenrantaan, jossa nappasimme valtavasti kuvia auringonlaskusta. Nyt ette vain valitettavasti näe niitä ennen kuin pääsen käsittelemään ne. Käykää siis katselemassa tätä juttua ajoittain uudestaan, sillä joku kerta siinä saattaa olla uusia kuvia.  ;D Sen verran voin kertoa, että Atlantin valtameri tuossa Meksikonlahdella oli juuri tuolla hetkellä yllättävän lämmin. Lokkeja ja pelikaaneja taivaalla, upea hiekkaranta, hassuja rapuja, upeat aallot, mahtava taivas... En pahastuisi, jos saisin viettää loppuelämäni nuilla tienoilla! 

- Jaana

PS. Nyt on saatu lisää kuvia matkalta Austinista Galvestoniin.. päästään nauttimaan ihanasta rantaelämästä! Nauttikaa!


I-90 valtatie ja sen vieressä menevän junaradan järisyttävän pitkä juna! Koskaan meille ei suoranaisesti selvinnyt, miksi I-90 on niin vilkas rekkatie, kuin mitä se oli. Erikoista, hyvin erikoista. 




Motellihuoneen homeinen juliste. Ei hirvittävän hyvää kuvaa antanut huoneesta. Huoneessa oli myös tunkkainen haju, joten ei ihme, että mieluummin suuntasimme rannalle kuin että viihdyimme motellihuoneessamme. 


Merellä oli niin kova tuuli, että varoitusliput oli nostettu varoitukseksi uimaan tuleville. 




Hotel Galvez
Wikipedia kertoo tästä upeasta hotellista seuraavaa: "Galvestonin kansalaistoiminnan johtajat suunnittelivat rakentavansa Hotel Galvezin vuonna 1898, kun tulipalo tuhosi toisen suuren hotellin, Beach Hotelin Galvestonin saarelta. Vuoden 1900 hurrikaanin jälkeen suunnitelmat kiihtyivät, jotta saarelle saataisiin turistit takaisin. Hotelli avattiin kesäkuussa vuonna 1911 ja sen hinnaksi tuli 1 miljoonaa dollaria." Upea hotelli, pitkä historia. Olisi ollut varmasti mielenkiintoista käydä katsomassa sisältä. 





The Bishop's Palace, Galveston, TX


























1 kommentti:

Ahti kirjoitti...

Kiitos taas jutusta! Hyviä kuvia!