sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Nyt alkaa luistaa...

Nyt alkaa viimeinkin tuntua, että alkaa saada normaalista rutiinista kiinni. Tähän asti meillä on ollut töissä niin sanottua projektia, eli olemme vain rakentaneet myymälää, mutta viimein tällä viikolla aukaisimme myymälän. Maanantaina oli "kuivaharjoittelua" perheenjäsenille, keskiviikkona oli Family -kanta-asiakkaille avajaispäivä ja torstaina oli avaus sitten koko kansalle. Nyt tuntuu viimeinkin siltä, kuin olisin odottanut tämän tuntuvankin. Olen niin odottanut tätä, että pääsee näihin normaaleihin töihin. Pää on täynnä jo suuria suunnitelmia oman osaston suhteen ja maltan tuskin odottaa, että pääsen toteuttamaan niitä! Täytyy tunnustaa, että ihanaa on ollut. 

Arkea on myös huomattavasti helpottanut uusi kulkupelini, josta taidan myöhemmin kertoa vähän lisää.. sanotaan vain, että se on UPEA! Aivan ihana ja olen niin onnellinen, että olen saanut sen! =D 

Otin heti ilon irti avajaisistamme ja rupesin sisustamaan takapihaani. Heti ensimmäisenä ostoslistalla oli kesäkalustesarja. Pääsi siskolta ja veljeltä saatu lahjakorttikin viimeinkin hyötykäyttöön. Eihän se lahja kortit kulkenut lompakossa kuin puolitoista vuotta.. =D

Noin kuukausi sitten kävin Helsingissä ja sattumalta näin, että samaan aikaan siellä oli Herttoniemessä suuri 90 talouden pihakirppis. Siellähän piti ehdottomasti käydä!




Ja sitten hypätäänkin ajassa taas muutama viikko eteenpäin viime viikonlopulle. Viikon vaihteessa sain taas hyvän syyn herkutella oikein kunnolla. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä kasvisgratiinia ja täytyy sanoa, että oli kyllä hyvää! Taidan tehdä tavaksi tehdä hiukan useamminkin!



Jälkkäriksi oli myös jotain, mitä en ollut ennen tehnyt eli amerikkalainen juustokakku. Hyvää oli tuoreeltaan, mutta vielä parempaa oli kyllä päivän vanhana. Lisäksi päälle tehtiin pieni kastike säilykehedelmistä, nami! Tämäkin on kyllä sarjassamme, mitä pitää tehdä vielä joskus, nami!


Sitten päästäänkin jo tämän viikon maanantaihin ja korkkaamaan mun uusi kesäkalustesarja käyttöön.. Ihana! Täytyy sanoa, että olen kyllä menettänyt aika paljon, kun en ole aikaisemmin rivitalossa asunut. On niin ihanan helppoa hypätä takapihalle ruokalautasen kera herkuttelemaan auringon paisteessa! Tämä olisi pitänyt hoksata aikaisemmin!




Siinäpä on pikavauhdilla otettu kiinni loppukevät. Täytyy tunnustaa, että olen aivan onnesta soikeana uudesta työstäni ja sen tuomista mahdollisuuksista. Samoin olen niin onnellinen kun kesä tulee. On lämmintä ja aurinko paistaa. Lisäksi kesänsuunnitelmista sen verran, että lentoliput ja asumuskin maksettu kesälomareissulle New Yorkiin sitten elo-syyskuun vaihteessa. Olen niin onnellinen siitäkin, en millään malttaisi enää odottaa. Ainoa harmaa pilvi taivaalla on perunkirjoitukset. Toivon asian suhteen sopuisaa ratkaisua, mutta näyttää siltä, että sitä en tule saamaan. Mutta en halua murehtia asiaa nyt, kun muuten elämä alkaa taas olla ihanaa. 

Mutta nyt, oikein ihanaa, aurinkoista ja lämmintä sunnuntaita kaikille!

- Jaana

PS. Lisään mukaan tuon New York Cheesecake reseptin, jos jotakin kiinnostaa.. Ohjeen löysin Terhin Keittiöstä

"New York Cheesecake:
Pohja:
1/2 pakettia Digestive-keksejä
125 g voita (sulana)
2 rkl sokeria
Murskaa Digestive-keksit ja sekoita keksimurskaan voi sekä sokeri.
Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 165 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä.

Täyte:
3 pakettia Philadelphia tuorejuustoa (käytä vain tätä!)
3 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
purkki ranskankermaa (se pieni "oikea" purkki)
3 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunamehua

Vaahdota sähkövatkaimella keskenään tuorejuusto, sokeri ja jauhot.
Lisää tämän jälkeen kevyesti vatkaten yksi kananmuna kerrallaan juustomassaan.
Lisää loput raaka-aineet ja kaada seos keksipohjan päälle.
Paista noin 165 asteessa reipas tunti tai kunnes juustokakun pinta saa väriä.
Anna juustokakun jäähtyä rauhassa vuoassaan ja siirrä jääkaappiin tekeytymään yön yli.
Nauti juustokakku marjamelban kera tai ihan sellaisenaan!"

Teimme kakun päälle vielä oman hedelmäkastikkeen eli otimme purkin muistaakseni säilykepersikoita ja -mangoa muistaakseni, kaadoimme ylimääräiset nesteet pois ja tehosekoittimessa sekaisin ja se oli siinä! Helppoa ja äärimmäisen hyvää oli!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onpa mukava kuulla että kaikki on ok.Ihania ruokia nam nam.Kesä tulee ihanaaaaa....

Cia kirjoitti...

Kiva kuulla että sulla on kaikki hyvin!

Mulle tuli nyt ihan mieletön nälkä (niinkuin useasti aiemminkin kun tänne kurkin) ja tuo juustokakku ainakin lähtee kyllä heti tekoon! Kiitti siis reseptostä :)

Ruusa kirjoitti...

Kiva juttu, että kevääseen on mahtunut kaikkea mukavaa!
Ja ihana reissu tiedossa syksyllä, oijoi!! :))

Tsemppistä ja lämpöistä kesää! :)

mimon mami kirjoitti...

Herkkuja olet tehnyt. Tuo juustokakku kuulostaa siltä, että gluteenittomaksikin voi muuntaa. Taidanpa kokeilla.
Hyvää kesää!

Kaisa L. kirjoitti...

"teimme"?? tämähän on monikossa? Oliskos sulla muutakin kerrottavaa?

Jaana kirjoitti...

=D

Virpi kirjoitti...

Työniloa ja ihanaa kesää! Meillekin ostettiin samoja kalusteita rivaripihalle. <3 Nätit, sirot ja menevät vielä pieneen tilaan kun on tarvetta säilöä... Hei mites kirpparikierros; löytöjä?

Anonyymi kirjoitti...

Oi! New Yorkkiin! Ihanaa! Pari viikkoa sitten ensimmäiseltä Nycin reissulta kotiudun ja olihan se ihana kaupunki! Voin kuvitella Central Parkin syksyn värissä.. Huoh! Nauti reissusta ja kaupungin sykkeestä! Ja tuota juustokakkuohjetta on pakko kokeilla!
-Mervi-