sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Asiat tärkeysjärjestykseen: ensin lämmitetään sauna!

Tervehdys pitkästä aikaa! Viikko kuluikin yllättävän nopeasti ja missään välissä ei muka ehtinyt koneen ääreen. Pääsyy oli varmaan palkkatili, joka houkutti kiertelemään vähän nuita Tampereen kauppoja. Nyt on sitten viikonloppu oltu kotona ja valmistaudutaan huomenna Espoossa alkavaan rupeamaan. 

Samalla kun olen töitä tehnyt (tai opiskellut tekemään), on mieli koko ajan työstänyt tulevaa kotia. Innostuin tulevan keittiön suunnittelusta niin paljon, että unohdin, että meillä on jotain muuta sitä ennen tehtävänä, nimittäin kylpyhuone. Ennen kuin osataan sanoa yhtään, mitä keittiöön tulee, pitää tietää, miten paljon me sitä kylpyhuonetta laajennamme. 

Itse asiassa ylläoleva piirrustus on jo vanha, isäntä ei hyväksynyt "mennään sieltä missä aita on matalin" -ajatusta, ja se on pelkästään vain hyvä asia! Mutta siitä vähän lisää sitten seuraavissa bloggauksissa!

Aloitetaan referenssikuvista. Haluan tumman saunan, joka jatkaisi asunnon yleisilmettä. Kerrankin kun minulla on mahdollisuus tehdä kodista kauttaaltaan samanlainen, sen teen! Haluaisin siitä tunnelmallisen, kodikkaan ja mielenkiintoisen, mielellään vielä tyylikkäänkin. Ongelmana vain se, että tilaahan ikinä ei tule olemaan kovin paljoa. Kiukaan tausta voisi olla kiveä, muuten seinät tummaa puuta, kenties myös lauteetkin, katossa tai seinissä spotit, jotka sitten toisivat tunnelmallista valoa sisään. Ehdoton suosikkikuvani on keskimmäinen kuva, se tuntuu pitävän sisällään kaiken sen, mitä haluan. 


Kylpyhuoneenkin pitäisi näyttää samalta kuin saunan. Mietin, että jos kylpyhuoneen vastakkaiset seinät olisivat tummat, toinen kylppärissä ja toinen saunassa, samoin kuin lattia. Sen sijaan pitkät seinät voisivat olla valkoiset, ettei kylppäristä tulisi liian tumma. 


Jos sitten jostain muusta kuin vain remontoinnista. Uskaltaisin sanoa tässä vaiheessa, että en ole pätkääkään katunut vaihtoani. Kaikki mitä olen tehnyt tähän asti, tuntuu olevan vain mieluisaa, sillä ei ole väliä, olenko ollut pyyhkimässä pölyjä osastolla, purkamassa aamukuormaa tai kasaamassa huonekaluja. Minulla onkin se paha oire, mistä kaikki varoittivatkin alunperin: kunhan hommaan pääsee sisään, sitä haluaisi oppia aivan kaiken mahdollisen. Yritän pitää itseni niin kovasti kurissa, että opettelisin aluksi vain sen mitä olen tullut tekemään ja myöhemmin laajentamaan repertuaariani sitten, mutta en tiedä maltanko odottaa. Ihanaa kun on taas innostunut hommastansa! =D

Ja älkääs Oksat huolestuko, vaikka minulla Tampereen hommat päättyivätkin (yhtä päivää vaille valmis), olemme päättäneet Maken kanssa, että tulemme joku kerta ihan ajan kera käymään Tampereella, jäi nimittäin vähän rajallinen mielikuva ko. kaupungista. 

Mutta nyt oikein ihanaa illan jatkoa kaikille. Minä alan taas pakkaamaan laukkujani, ettei sitä tarvitse tehdä sitten huomisaamuna ennen lentokoneen lähtöä!

- Jaana

PS. Me haluaisimme tehdä sellaisen unelmien kylpyhuoneen, mutta emme tiedä Maken kanssa, mikä on unelmien kylppäri. Laittakaahan omia kommenttejanne tulemaan ja laitan myös pienen kyselyn sivulaitaan, johon saatte sitten mielipiteenne kertoa, mikä on tärkeintä. Kiitos jo etukäteen!


2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Kiva!
Iloitelkaa heti kun tiedätte!
Ahti

Ahti kirjoitti...

Anteeski kiroitusvire!
Ahti